Det här är jag och Linn och Kulturkungen


Det var lite som att leva i en dimma av eufori när denna bilden togs. Kulturkungen är liksom Kungen av kungar, han är Kulturkungen och HHs storhet. Det var liksom ett pricka-av-en-punkt-på-min-lista-över-saker-att-göra-innan-jag-dör-moment.


Langar skittråkiga inlägg på rutin

Jag gillar det här. Jag gillar det starkt.

Idag har jag haft min första föreläsning och den delkurs som vi ska läsa nu verkar riktigt intressant. Kulturbegreppets historia. Dock har jag 200 sidor att läsa tills på torsdag och mina böcker har inte kommit än, det är mindre roligt.
På eftermiddagen testade jag och Linn på gymmet på skolan och imorgon är jag ägare av ett halländskt gymko(r)t.

Imorgon är det första kårpubben och vi ska på förfest hos några överkursare innan. Jag tänkte även hinna med att läsa 200 sidor ur "The civilizing process", om jag fått den än vill säga.

Nu ska jag laga mat och sen ska jag sätta mig och tokuppdatera HFABs hemsida och se om jag kan fånga någon direktlägenhet. Håller inte andan dock.

Jag har min första föreläsning idag!


Jag är en bra människa

Känner mig som en bra student redan innan jag börjat själva studerandet. Oklart varför, men jag gör det i alla fall.

Idag har jag fixat. Ska få köpa en del kurslitteratur av en överkursare och kommer kunna hitta resten på nätet sen (hoppas jag). Har även varit inne i Halmstad idag. Ätit lunch med två tjejer, skrivit in mig på bilskolan och köpt ett par jeans för onödiga pengar. Nu på kvällen har jag gått en lång promenad/joggat och ska strax äta.

Allt detta får mig att känna mig som en bra människa. Ingen direkt anledning varför. Jag vet inte om det är något bra att jag känner mig bra för detta, kanske är detta tecken på att jag kommer att drabbas av hybris i framtiden och det om något är inget bra.

Ett inlägg om att vara fjorton år och att vara livrädd

Sitter och raggar på min karl på facebookchatten. Frågar om hans msn, skickar virtuella hjärtan och har mig. Jag gillar det!

Tv6 visar Open Water, du vet, filmen där ett par blir glömda uta på vattnet under en dykning och sen blir uppätna av hajar. Vet inte riktigt varför jag tittar, jag är redan livrädd för hajar och öppna vatten som det är, men det finns väl någon tjusning i det också antar jag. Att vara livrädd alltså.

Har ätit min första ordentliga middag på en vecka


Firar första dagen utan nollemarkering med att bära en gul tröja med en smurf på


Information om hur jag spenderar min tid, för den som bryr sig...

Har haft en grymt rolig nollningsvecka! Igår var avslutades allt med regatta på förmiddagen, avtäckning av staben på eftermiddagen och finsittning på kvällen. Det var superroligt. Efter en lagom utdragen middag, med jättegod potatissallad, dansade vi tills kåren stängde. Nu är jag helt slutkörd. Har handlat, tvättat och städat hela dagen och har nu hamnat i en fåtölj i vardagsrummet med datorn på magen och te och choklad bredvid. Gött!

På tisdag har jag min första föreläsning i Kulturbegreppets historia, som är den första delkursen i min utbildning.
Imorgon ska jag hinna ordna massa saker i Halmstad och även telefonterra HFAB för att få en studentlägenhet. Jag har bytt taktik och kör nu på uttröttningsmetoden. Jag ska vara så på dem att de tillslut ger mig en studentlägenhet bara för att slippa höra av mig.

Jag har det bra

 


Just det

Vet någon hur man sätter på elementen i detta hus? Det är svinekallt!

Ja (på skånska)

Jag var ute igår. Någon hade sagt till mig att sista tåget gick tolv. Så var det inte. Jag fick ta taxi hem för 600 kronor. Det var hårt. Nu ska jag till skolan igen. Vi ska ha lådbilsrally. Imorgon ska vi åka flotte över Nissan. Imorgon ska vi ha finsittning. Imorgon är vi ettor. Jag har det bra.

På't igen ba'


Fakta


KK på HH

Det är storm! Himlen kastar ner blött vatten och jobbiga vindar och är allmänt jävlig. Om en dryg timma ska jag ta mig till stationen och åka till skolan. Idag kommer vi mest vara inne, tack och lov. I och för sig köpte jag mig ett par gummistövlar igår, så jag är ju inte den som är den som inte kan gå i regn. Längre.

Ikväll är det melodifestival på kåren. Melodifestival: min lycka är gjord. Varje sektion har fått en schlagerlåt som man sedan ska sätta in ett visst antal ord i och sedan framföra ikväll framför alla andra sektioner på scenen inne på kåren (kårens pub på campus).

Nu ska jag äta upp min frukost och sen sätta på mig min limegröna tröja*.

*Alla har en nollemarkering. Min sektion har på sig stora limegröna tröjor där det står ens namn och ens linje, t.ex. "Linn KK".

"För vi är limegröna, det är våran färg! Vilken tråkig färg har ni? För vi är limegröna, en vacker färg. Vi vet, ni avundsjuka blir!"

Det är fullt upp hela tiden! Skolan verkar superbra, min sektion (HUM) är jätterolig och nollningen är inte alls lika löjlig som den först verkade.

Vi skriker och sjunger hela dagarna. Leker och tävlar. Straffas och tittar på när andra straffas.

Jag har börjat lära mig högskolespråket och kommer snart att börja skriva i kod till dig. Imorgon har vi amfigyckleri, det betyder att alla sektioner samlas på en plats som kallas för amfi och framför ett bidrag på ca tre minuter bestående av vad man vill, överstaben (högsta nollarna) avgör sedan vem som var bäst och de vinner ett pris. Idag var priset en tandkrämstub.

Har lite sån där hemsaknad.
Inte längtan, för jag vill inte hem, men jag saknar det, hemmet.
Nu ska jag laga mat.


Poängen med bilden är att det står nollning på armbandet,
men det syns inte och det är synd.
Poängen blir liksom bortslösad.


The bird is flying the nest

Jag är framme och har installerat mig i huset nu. Fick tillslut skjuts av min kära mor och hennes karl som passade på att hjälpa mig med första storhandlingen och sedan blev jag bjuden på min första middag som Båstadbo innan det var dags för dem att vända på klacken och åka hem till Stockholm igen. Resten av kvällen har gått till att packa upp, promenera och prata med pappa i telefon.

Just nu känner mig mest deppig och ensam just nu, så du och jag får höras imorgon istället. Tjipp.

Life is no nintendo game

Jag flyttar imorgon.
Det är fakta.
Jag lämnar Stockholm imorgon.
Vi hörs i Båstad.

Mellanmjölkslandets grundlag: att innehava ICA-kortet

Fick hem en lägesrapport på mina ICApoäng som säger arr jag är 226 poäng ifrån en bonuscheck. Trevligt!
Eftersom något på ICA firar 20 år så fick jag också sex rabattkuponger på de sex varor jag oftast handlar. Avocado, ostbågar, pesto, brämhults apelsinjuice, rucolasallad och fetaost. Man skulle kunna missta mig för en kanin eller något annat trevligt gnagardjur.

Ett inlägg fullt av glädje och positivitet

Nu är jag förbannat trött på den här sjukdomen. Jag trotsade en aning och gick till frisören imorse och smittade ner några frisörer. På vägen hem gick jag förbi ica och hostade på bullarna. Ska jag lida ska andra lida!

Nu sitter jag och tittar på en hög med flyttkartonger och två överfulla resväskor och frågar mig själv vad jag har glömt. Det är någonting jag har glömt, jag känner det i magen, men jag bara inte komma på vad det är... Ja, ja, det är väl bara att riva upp allting och börja om igen. Kul!


Googlade "glömt" och fick upp den här bilden. Trevligt.


PS. Vad betyder en fyrkant med ett L i och en fyrkant med ST i på en lägenhetsritning? Finnes oftast i hallen och ibland i större rum.

Konsten att vara social

Står framför spegeln och övar på inledningrepliker och olika typer av konversationer inför inskrivningen på måndag. Vill inte att det ska bli som när jag lärde känna en kompis från gymnasiet.

Han:
Vill du komma på min 20årsfest på lördag?
Jag: Varför inte? Jag har ändå inget liv.

En oläglig sjukdom

Ligger i soffan med en pappersrulle till höger, nässprej och vicks inhaler till höger, datorn på magen och mtv på TVn. Jag mår inte bra! Mina ögon är svullna, min näsa rinner och min Backstreet Boys är skrynkligare än vanligt. Jag är inte vacker! Idag har jag tvingats ställa in alla planer och imorgon ber jag att slippa göra samma sak. Jag åker ju på söndag. Jag är inte redo!

Förresten hade jag en grym kväll igår(!), med invigningen och mitt kalas. Tack alla underbara människor som kom!

Kalldusch. Resväskor. Choklad. Och rosé.

Världen var emot mig imorse. Näsan rann och duschen vägrade mig varmvatten så jag fick tvätta håret i badkaret, det kändes lagom hygieniskt att plaska runt i sin egen smuts...

Dagen blev bättre med lunch med mamma och en rundtur på systemet, ikväll vankas det kalas.

Strax är det dags för invigningen av Chokladfabriken och Kajsa Wargs nya lokaler. Senare ikväll ska jag ha Börjar-plugga-i-Halmstad-för-att-tjäna-fett-med-para-i-framtiden-partaj.

En utdragen historia om ogalenskap

Jag har blivit förkyld. Min näsa och min hals är ovilliga att samarbeta. Näsan är värst, den känns som när man får vatten i näsan, det liksom kliar och sticks, och med jämna mellanrum täpper den till sig också. Det tycker jag är tråkigt.

Mamma tycker att jag ska erkänna min sjukdom och vila en stund, men jag har inte tid så jag låtsas som ingenting och häller i mig lite för mycket c-vitamin istället.

Jag vet precis vart min sjukdom kommer ifrån och jag bannar mig själv varje sekund för att jag lät det hända.
Det gångna året har jag utvecklat en slags fobi (jag väljer att använda ordet utveckla för att dämpa den annars ganska negativa tonen i meningen eftersom ordet fobi finns med). Fobin gäller spolknappar, på toaletten.

För ett par år sedan läste jag i en tidning om hur många bakterier som ligger och gror på de där knapparna och denna kunskapen har sakta, men säkert, utvecklats till en mindre fobi. Därför spolar jag aldrig med mina bara fingrar utan tar alltid en bit papper emellan. Dock(!), häromdagen tog pappret slut lagom tills det var dags för mig att trycka på knappen, så jag valde att leva farligt istället för att låta bli att spola. Med denna historia, tillsammans med min kärvande kropp, legitimerar jag min fobi och frånsäger mig all typ av galenskap som någon skulle kunna diagnosera mig med.

Det är ballt med fobier.


Kul väder!

Mår sådär. Huvudet dunkar, näsan kärvar och öronen har satt lock på sig själva. Jag är hemma en knapp timma åt gången innan nästa punkt på schemat väntar. Om fem dagar flyttar jag och innan dess måste jag ha hunnit med att packa klart, umgås med alla och slagit mitt rekord... Det är mycket nu.


Hoppla

Tar ledig från arbetslösheten och springer iväg till café opera och jobbar några timmar. Jag ska bara slänga i mig filen först.

Att byta fokus

Mina ögon är håliga och torra, jag hinner inte blinka. Min mun är överfylld av saliv, jag glömmer bort att svälja. Mina fingrar har jag inte böjt på över en timme.

Hon verkar inte ha fattat att jag fattar att hon är stressad, tänker du, du tycker att jag är överdramatisk. Du vill att jag ska sluta klaga och tänka på barnen i afrika istället. Jag skulle tittat dig i ögonen, himlat lite lätt och sagt att du har fel, om jag hade tid. Stressen är som bortblåst, jag kan inte ens svära på att ordet finns i mitt vokabulär längre. Flyttlådorna står på exakt samma ställe som de gjorde igår, jag har inte rört dem. Mitt konstiga beteende beror inte på det längre...

Hej, jag heter Linn och jag är beroende av det här.


Jo


En lagom dos panik blandat med några droppar ångest

Så ligger jag där i sängen en söndagmorgon. Datorn på magen och TV:n i bakgrunden, jag myser och känner mig för en knapp sekund nästan lugn. Då(!) gick det upp för mig; JAG FLYTTAR PÅ SÖNDAG...!!!!!!

Magen knyter sig och ögonen förbereder sig på att inta den så välkända stressihåligheten. Jag har en vecka på mig att klänga på min familj, tvinga min pojkvän att hålla om mig och titta på mina vänner när de artigt skrattar åt mina (självutnämnt) fabtastiskt roliga skämt. På det ska jag hinna packa...

Jag flyttar om en vecka och frågar mig själv vart fan planeringen tog vägen. Jag har ju aldrig ens varit i Halmstad förut.


Som Allan Svensson säger: "Vart är min lille vän?!"


Hejsan svejsan här går det åt alla håll och kanter

Jag är förvirrad, ser ut som ett levande frågetecken i kombination med en vandrande pinne (vej ej vad den ska symbolisera, men du kan väl använda fantasin eller något).

Min mobil vibrerar värre än en elektrisk tanborste (barnvänlig jämförelse, ja).

Jag håller på att organisera mitt liv... Det kan ta en stund eller en evighet, ännu oklart vilket. Jag återkommer imorgon.

Häpp, som min fd chef säger.

Mycket användbar information om min dag

Jag har vaken sedan sex och femton imorse. Sedan dess har jag hunnit åka buss i totalt två timmar, laktoschocka kroppen, köpa onödiga underkläder, bada i en sjö, jaga en anka, mata samma anka, jaga ankan igen, köra bil och sitter nu med skittlesskålen framför mig och gräver efter de gula (de röda är slut). Om en och en halv timma ska jag till Lisa på Torget och äta räksallad. Mycket produktiv dag!

Kanal 9 kan sin skit

Perfekt film mitt på en varm sommardag i mitten av augusti!


Jag blir 14 år igen och blottar mina känslor online

Det är utmattande att ha hand om 21 ungar under en vecka, utmattande och fantastiskt roligt och lärorikt. När hjärnan och ögonen var som tröttast under den vecka som gått (dvs ett par gånger om dagen) brukade min tränarkollega ropa att hon var gråttrött, alltså så trött att man har gråten i halsen.
Precis den känslan har jag gått runt med sedan vi landade igår. Kanske för att jag är utmattad, kanske för att det här var mitt sista sommarläger, kanske för att det här var det sista med IFK och(!) att jag flyttar ifrån stan nästa söndag, kanske för att jag är emotionellt överladdad för allt som händer och ska hända, kanske för att....

Den känsla jag kan identifiera och ge mig själv orsaken till är i alla fall tomheten, men det kanske inte är så konstigt när man gått från att vara med 30 andra människor 24/7, till att sitta ensam framför datorn. Det är samma sak varje år, efter varje läger, det är (så) värt det.


Förresten, är det bara jag som idag(!) kom på att de sjunger "prickigt sommarskin" istället för "pricken som har skin" i Idas Sommarvisa?

Jag har bytt startsida

Länk.

Hemma från simlägret i Spanien

Jag är hemma nu, eller jag kom hem igår, men då var det så sent och jag var så trött och hungrig att jag inte hade någon lust att låta världen få veta att jag lever (med näppe visserligen, men lever). Säg det där utan att andas.

Tjugo ungar kom hem med allt i behåll och en unge kom hem i rullstol. Det var ganska bra jobbat av oss tränare, tycker jag.

Viva España!

Vi åt stjärnchips till första förrätt, kantarelltoast till andra förrätt, pastasallad till varmrätt, stjärnchips till första efterrätt och saffranspannkaka med hallonsylt och grädde till andra efterrätt. Nu(!) är jag redo för bikinin imorgon!

Jag ska upp klockan fyra, vara vid en bil fem och tjugo och vara på ett Arlanda klockan sex.
Jag kommer att vara en sådan där zombie med håliga ögon och en mun som gapar efter energi, en väldigt taggad sådan där zombie, men en sådan där zombie.

Jag kommer hem nästa torsdag kväll, vi hörs då!

Jag har fått rosor!

40 stycken för att vara exakt.
40 röda rosor!


Användbar information

Har haft ett abnormt sötsug hela dagen. Varken, lunch, te eller varm choklad har kunnat stilla mitt begär. Nu sitter jag och proppar i mig skittles. Om någon undrade vilka känslor jag har brottats med idag, om sötsug kan räknas till känslor förståss.


En regnig onsdag i början av augusti

Jag skulle ha varit på tränarmöte nu på morgonen, vi skulle vara produktiva; planera och(!) trycka nya tränartröjor. Det gick lika bra som förra veckan när jag hade halsfluss och min kollega hade glömt bort och åkt ut till landet.

Nu sitter jag här med AJ McLean på högsta volym, med en kopp te och väntar på att mitt hår ska torka. Om ett par timmar ska jag äta lunch med min partner-i-brott. I eftermiddag och ikväll ska jag springa runt i lägenheten och leta efter baddräkter och simglasögon och Gud-vet-vad, jag ska skrika och vara förbannad på världen för att den alltid gömmer mina saker för mig. Sen ska jag sova.

Imorgon kommer klockan att ringa klockan 04.00, 05.11 går tåget och 06.00 ska jag stå pigg och glad på arlanda och ta emot barn. Det ska bli grymt kul!

Utstickarens behov av att alltid sticka ut

Åt middag med pappa och min lillebror igår. Då fick jag lära mig vad vaska betyder, av deras ansiktsuttryck att döma var jag förmodligen den sista personen i Sverige som inte visste det. Min farmor och mormor exkluderad.

Idag ska jag göra onytta.
Dvs. jag ska vara med när andra gör nytta men inte lyfta ett finger själv. Jag ska hänga lite på Berghs, äta lunch med några vänner och gå på bio med två gamla* kollegor och se Eclipse. Igen.


Team Edwards Pappa

*Jag är ingen fabriksarbetare längre. Jag kan inte kalla folk för mina kollegor längre, utan måste slänga in ett gammal innan. Människorna är inte gamla alltså, utan bara ifrån det gamla, eller det som var. 

Euforisk och upp-över-öronen-förälskad i livet

Har precis fått AJ McLeans debutsoloalbum och håller på att testa om uttrycket lyssna tills öronen blöder är praktiskt möjligt. Sån här musik är lycka!


Cause I need you tonight
Just howl at the moonlight
I say it two times
I love you, I love you

Cause it feels like
Savage uncivilized
A teenage wildlife
I love you, I love you

YESSSS!! Och jag som aldrig vinner någonting


Förresten...

Så här såg jag ut när jag fick reda på hur litet Halmstad är, det är ju nästan en håla?!!



Varför var det ingen som talade om det för mig innan(!) jag tackade ja?

Vuxenpoängen bara rasar in - jag är livrädd

För fem år sedan kallade de mig hänsynslös ungdom och de vuxna menade att jag och mina kamrater med jämna mellanrum använde våra bakdelar till att tänka med istället för våra förnuft.*
Idag är jag vad man kallar för en ung vuxen, jag sköter mig själv i stort sätt, men jag behöver fortfarande ringa hem till mamma och pappa ibland för att fråga om man kan tvätta grått och vitt tillsammans.

Den senaste veckan har mina vuxenpoäng skjutit i höjden och jag vet inte riktigt om jag är redo för att bli stolt för någonting sådant, i mina ögon är jag fortfarande tolv år och skickar smygsms på NO-lektionen om att läraren precis sa penis, när jag egentligen tar lån, surfar runt på försäkringskassans hemsida och springer till banken stup i kvarten.

Jag är vuxen - jag är förvirrad!


Nu ska jag hänga tvätten och äta upp min lunch, sen ska jag till banken. Igen.

*Jag var visserligen en relativt lugn och städad tonåring, i alla fall i mina yngre tonår, som inte ställde till värre kalabalik än att bli bestulen på min vinterjacka med hemnycklarna i, men att lägga in det i texten skulle sabba min poäng.

Tjollahopp

Har varit ute i Roslagen i några dagar och försökt svälja mat, men halsmandlarna var ivägen. Tog bussen hem igår tillsammans med en tjej som luktade cigarettfilter. Vi hade det jättetrevligt, trots att vi inte sa ett ord till varandra.
Väl hemma hann jag precis byta om innan jag det bar av ut till landet på andra sidan stan för middag och jordgubbstårta.

Idag har jag ätit Amerikanska pannkakor, köpt en one-way-ticket till Halland och varit på Gröna Lund. Nu jäser vi och sen ska vi ut och äta middag.

Så kul var jag idag. Vi ses imorgon!

RSS 2.0