Ultramys

Igår var jag ute på äventyr. Snart ska jag möta upp Evelina (denne ständigt återkommande kvinna) och köpa kladdkaka och annat mys. Senare kommer Ashley (också en konstant) och vi ska se Killinggänget göra galenskaper.

Ikväll kommer Paxel och stannar i en vecka. Det är vad jag kallar mys!

Save tonight and fight the break of dawn

Vaknade vid elva och låg kvar i sängen till halv ett. Städade hela lägenheten och sitter nu i soffan med ostmackor, juice och varm choklad (ala Chokladfabriken, såklart!) med Bert på svtPlay.

Senare kommer Evelina och Ashley. Ikväll är det kalas och fyrverkerier hos en kille som fyller jämnt, sen ska vi göra Halmstad. Gött!


Ännu ett misslyckande i raden

Har svenska folket inte visat tillräckligt många gånger att vi inte kan rösta? Att vi inte vet vad som är rätt och vad som är fel. SD sitter i riksdagen, Anna Bergendahl fick åka till Eurovision och skämma ut oss och nu, senast i raden, tvingades Daniel lämna idol. När ska någon högt uppsatt inse att vi inte bör bära ansvaret för framtiden och göra om Svea rike till en diktatur?

Idag hatar jag

Oklar varför. Lika oklart som varför jag går runt i min lägenhet och pratar portugisiska för mig själv. Dock ett perfekt sätt att sänka mitt eget självförtroende på eftersom det tvingar mig till insikten att jag tappat all(!) min forna portugisiskakunskap.

Nu ska jag se några avsnitt av Bert på svtPlay i hopp om att få upp humöret innan det är pizzadags.

Gött med mos (som man tydligen säger i Sveas sydligare stater)

Det är officiellt: jag överlevde mig andra hemtenta. Jag vet visserligen inte vad jag får för betyg, men den är färdig och skickad, så nu ligger mitt öde i examinatorns händer.

Jag och Evelina ska fira med pizza och julmust. Och ikväll kommer folket hit och gör fredag. Gött!


Nu är det vila som gäller i 24 timmar, sen är det på't igen ba'. Nästa delkurs har liksom denna abnorma mängder kurslitteratur, så ingen tid för mjäk. Plugg till you drop!


Wingardium Leviosa

Jag ligger helt utslagen i soffan och lyssnar på disken som diskar sig själv och tandborsten som gör sig redo för användning. Det är gött att ha magiska krafter ibland.

Nöden har ingen lag

Har suttit på biblioteket hela dagen och pluggat med Evelina och Ashley. Oj, vilken duktig student jag är. Vid fyra åkte jag till skolan och gymmade, nu sitter jag vid köksbordet med min kurrande mage och väntar på att maten lagar sig själv. Jag ger den en timme, sen tar jag saken i egna händer.

Inne på gymmet stod en papperkorg som det stod: "Här skiter och kissar vi inte!!!". Det tyckte jag var en ganska otydlig skylt, vill man undanbe någonting måste man väl ändå dirigera personen den riktar sig åt dit den ska göra, annars får papperskorgen faktiskt skylla sig själv. If you gotta go, you gotta go!

Men jag har bara regn hos mig

Det har spöregnat hela dagen, ända tills nu när jag kom hem. Såklart. Mina vantar, mina skor, min halsduk och mina tights är genomblöta. Mys!

Tentaplugget har i alla fall gått framåt idag. Satt på biblioteket mellan 11-19.30 idag, men en timmes paus för körlektion. En klapp på axeln till mig (och Evelina & Ashley).

Nu ska jag sluta tråka ut dig med tråk som detta och äta middag istället och titta på ett avsnitt av lost innan det är dags att köra det sista racet med plugg för dagen. Imorgon väntar biblioteket igen vid tio.

Doo doo doo doooo, doo doo doo doooo, doo doo doo doooo. Aaahhh, aaahhh.


Tentaångesten tar nya tag och är snart en stor välbekant klump i magen

Efter att ha proppat i mig lasagne som fanns över sen i söndags, sovit en stund, stirrat på skärmen en stund, bett till Gud att han ska ge mig motivation till att skriva den här förbaskade hemtentan, ätit risgrynsgröt, tittat på lost och orerat om livet och skolan i telefon känner jag mig nu redo, eller i alla fall så redo jag kan bli, för att fortsätta med tentat. Om en timme tänker jag gå och lägga mig, så det får gå som det går.


Anabola steroider och etnologiska kulturperspektiv

Kom precis hem efter det första gympasset på lite-för-lång-tid. Jag tyckte att det var en bra idé att köra samma race som jag gjorde på den tiden då jag gymmade 4-5ggr i veckan... Tror du att jag kände för att spy mitt under passet av ren utmattning, eller?!

Nu ska jag duscha och sen väntar tentan och oj vad jag ska skriva så det ryker. Eller något.

Så att du vet


Längtar efter den kommande söndagen

Mamma och Thor åkte hem i eftermiddags, efter att vi tagit en tur ut till Tylösand, ätit lunch på en av stans alla miljoner pizzerior och borrat (okej, Thor stod för borrningen, mamma och jag pekade mest och sprang efter med dammsugaren).

Nu har jag precis kommit hem från min körlektion, dyngsur efter att ha cyklat genom halva stan i regnet, och är nu uppkrupen i soffan med mjölk, geisha, räkningar och plugg. Allt i min, för tillfället, oumbärliga ensamhet.

Hej på dig nya vecka - välkommen tillbaka mörkrädsla!

I need a hero! I'm holding out for at hero 'till the end of the night. He's gotta be strong and he's gotta be fast and he's gotta be fresh from the fight


Tchau meu pai - Edios mörkrädsla

Pappa är här och hälsar på. De sover i bäddsoffan vilket det känns tryggt. Jag skickade mörkrädslan på semester igår, och om(!) det var en behövlig semester.

Nu ska vi trotsa regnet och gå ner på stan. Som pappa säger att man inte kan säga, att gå ner på stan, när man bor fyra minuter ifrån stan. Vi ska köpa lampsaker, hämta ut biobiljetterna till eftermiddag och fika. Tänkte få med dem förbi två chokladbutiker också som jag velat spana in för att se om de håller måtten här i Strawtown.

Somewhere after midnight, in my wildest fantasy. Somewhere just beyond my reach. There's someone reaching back for me Racing on the thunder and rising with the heat. It's gonna take a superman to sweep me off my feet!


Jag såg den första snön falla utan dig

Det snöar här. Eller varannan minut snöare det och varannan minut regnar det, men just nu snöar det. Jag är inte alls glad över snön, jag tycker gott att den hade kunnat vänta en månad till.

Mamma sa, när hon släppte av mig i Båstad i augusti, att det är lite bättre klimat här eftersom jag nu ligger på en sydligare breddgrad. Detta tolkade jag som att Stockholm skulle få snö före oss. Jag känner mig lurad. Jag känner mig grundlurad! Det enda som håller mig ifrån att skrika högt är att min kusin som flyttat till Norrland (av någon outgrundlig anledning) har det värre än jag. Där har det snöat i över en vecka.

Redo för lite smygledigt

Imorgon kommer min pappa och hälsar på och på söndag kommer mamma. Det här blir en bra helg!
Men först lite mycket plugg, ett studebesök, en pluggdate, en tvättid, lite städning, en idolkväll och tårta.

Konsten att lysa upp en dyster dag

Jag tänker tillbaka på balen vi hade sista året på gymnaiset, när min goda vän Kräkan gick fram till vår lärare och frågade om han var modell. Han svarade att han tar avstånd från den industrin, så nej, han är inte modell. På detta responderade Kräkan att han borde vara det och gick sedan nöjt därifrån.

När den scenen spelas upp i mitt huvud blir jag glad. Det finns många andra anekdoter som hon har huvudrollen i som också får mig att le för mig själv. Hon gör mig glad, min Kräka.





Varnar känsliga läsare

Skrev om hur jag gått upp en timme för tidigt för att plugga innan skolan drar igång för dagen. Skrev att det är föreläsningar och seminarium som vanligt idag. Skrev också att jag ska hem och plugga efter skolan. Sen tog jag bort allting och skämdes. Hur tråkigt tycker du inte att det är att läsa om mina förbannade böcker?

Med detta säger jag god morgon och vi hörs i eftermiddag.



Passionsspelet

Det har varit en tung dag med sex timmar fyllda med föreläsningar och seminarier. Min kropp skriker efter vila och min hjärna slänger upp varningsskylten om att den går på reservbatteri och snart kommer att sättas i viloläge om jag inte kopplar in strömadapten, men sånt hinns inte med just nu. Jag har 2,5 böcker kvar att läsa, ett seminarium och en hemtenta innan jag får vila. (Tänkte dock vila lite i smyg när mina föräldrar kommer i helgen, men det kan väl stanna mellan dig och mig?!)

Nu ska jag slänga mig i soffan med Anneli Jordahl, innan det är dags att ställa sig vid spisen och laga köttfärssås utan kött.

Tjipp

Planen var att gå upp för knappt tre timmar sedan och träna innan skolan. Den planen gick i stöpet. Istället försov jag mig och tvingas nu kasta i mig frukosten för att inte komma försent till föreläsningen.

I need a hero! I'm holding out for a hero 'till the morning light. He's gotta be sure and it's gotta be soon and he's gotta be larger than life



Livet är det som pågår medan vi är upptagna med annat

Ibland känns det som om jag tappar årorna till livets eka, som om jag liksom får driva omkring. Planlöst och hopplöst, på väg mot någonting som jag inte vet. Sen så tänker jag tillbaka och undrar när jag någonsin har hållit i de där årorna, har jag någonsin kontrollerat min eka? Går den att kontrollera?

Saker händer hela tiden, saker som jag aldrig kunnat förutspå. Vem hade, för ett år sedan, kunnat gissa att jag idag skulle sitta i en lägenhet i Halmstad med boken Kulturanalyser framför mig? Vem hade, för ett år sedan, kunnat gissa att jag skulle älska allt som livet innebar bara för att jag börjat på en högskola som jag trivs likt fisken i vattnet på?

Livet går emot en titt som tätt och allt känns lika jävligt som att cykla i motvind, men efter sol kommer, töntigt nog, solsken och den där solen är vi så dåliga på att ta tillvara på. Jag må hata Onoff och IKEA bäst jag vill för tillfället, men det tar inte ifrån mig min glädje över att befinna mig just här, just nu. I just detta liv.

You wear them around like, you're cooler than me

Igår ägnade jag dagen åt att plugga och bygga soffa med Ashley. Sen invigde jag min nya dammugare, åt middag på donken med Evelina och spenderade kvällen på Nyhem med spel och överbliven bot från nollningen.

Idag är det plugg som gäller hela långa dagen. Jag ska också hinna klura ut hur man bokar tvättid, Linn ska komma förbi och ikväll har jag två skypedejter med Martina och Nina.

God morgon.



Man kan ju inte låta bli att bli lite hungrig...

http://www.thisiswhyyourefat.com/

Kan ett hjärta ta slut?

Egentligen har jag ingen rätt att vara arg. Han sårade mig aldrig med flit, han skulle aldrig stå ut med sig själv om han visste att det han gjorde sårade mig. Ändå fick han mig att gråta, gång på gång fick han mig att gråta och jag frågade alltid om han inte förstod. Förstod han inte hur mycket han sårade mig? Så hände det igen, tårarna brände bakom ögonlocken och jag hade nu två alternativ. Visa vad jag lärt mig efter alla år på vår teater och spela oberörd. Säga att det var synd att det var tvunget att sluta på det här sättet, le och med huvudet högt gå därifrån. Eller. Eller låta tårarna rinna, sluta kämpa emot och visa hur jobbigt jag tyckte att det var.

Det blev en kompromiss. Jag försökte spela till en början, jag kämpade verkligen. Jag vet inte hur länge jag höll ut, en kvart, kanske, en halvtimme. Men sen orkade jag inte mer, han sa att jag såg ledsen ut och jag ursäktade mig och gick fort därifrån. Han fick tag i mig igen, höll min arm och såg på mig. Frågade om jag var arg. Jag sa nej. Frågade om det var säkert. Jag sa ja. Frågade om jag var ledsen. Jag sa vad tror du och ryckte mig ur hans grepp och sprang. Sprang bort. Sprang därifrån.

Han hade äntligen fått se. Efter mer än två dagar hade han äntligen fått se hur mycket han sårade mig. Han tycktes äntligen förstå.

Men vad spelar det för roll? Vad gör det för skillnad? Det är slut nu.

Klasse lämnade mig igår och jag vill helst inte prata mer om det.

Det sög ju...

...att Minnah åkte ur Idol.

Men lika glad är för det är jag, till ock med gladare än räven, men det är nog för att jag åt hemlagad (av mig, Malin och Ashley) lasagne till middag och vann i Alias tillsammans med Linn.


Det är ju helt fantastikt vilka genier vi sitter på i Skådespelarsverige


I'm like fuck you

Jag och Klasse sitter och lyssnar på Justin Bieber och dricker mjölk. Om en stund tänkte jag lägga mig i sängen och titta på Lost och äta glass resten av kvällen. Det är det bästa man kan göra när världen (läs: IKEA och Onoff) går emot en.

Imorgon är det plugg, plugg, plugg och Idol som gäller. Om jag är taggad? Jag slår nästan huvudet i taket när jag hoppar upp och ner av exaltering.

Men först: middag och lite plugg på det.



Dagen före fredag som är dagen före helgen och också dagen D med Idol med stort I

Har precis avnjutit en långlunch med några vänner. Friterade vårrullar med sötsur sås för hela slanten. På vägen hem impulsköpte jag en silvrig dammsugare och två cykellås. Nu sitter jag och Klasse (min fluga) i köket och taggar inför att dyka ner i kurslitteraturen igen.

He'påre'!

(skit)IKEA

Så mycket för att äta risgrynsgröt i den nya soffan. Vilken besvikelse, den där nya soffan...

Inte var männen barbröstade (vilken inte dirket var något dåligt då deras bringa förmodligen inte var något ögongodis direkt).
Inte var den i ett stycke så att det bara var att sätta sig i den och slänga upp benen på soffbordet.
Inte var alla delar med så att den kunde byggas ihop.
Inte var jag nöjd med IKEAs insats.

Och diskberget är fortfarande kvar och växer sig allt högre...


Jag fick VG på min första hemtenta!!

Hur bäst är inte jag?!!

Lillördag

Kom precis hem från en dag fylld av seminarier och föreläsningar och sitter nu och väntar på att två biffiga män utan tröjor ska komma med min soffa. Tänkte köra ihop armbågarna och fråga om de inte kan hjälpa mig att sätta på benen på åbäket när de ändå är här (för tydligen så måste man göra sånt själv, fick jag lära mig igår).

Under tiden ska jag diska och totalvägra att plugga. Vid nio kommer Linn och Ashley, vi ska utrota våra hjärnceller genom att titta på Kungarna av Tylösand och äta risgrynsgröt i min nya soffa.


Så kan det gå när inte nyckeln ligger i väskan...


Ja (på skånska)

Det börjar bli ordning på torpet. Imorgon kommer soffan och då kan jag packa upp resten. Kan bli bra-a!

Nu hinkar jag juice som jag köpte på extra-pris idag på Maxi och taggar inför sängen. Imorgon är det seminarium som gäller och sen är det bara att gå hem för att vänta på IKEAmännen och försöka läsa ikapp det jag missade när jag var uppe i Stockholm.

Visste du förresten att man kan bli fartblind när man cyklar? Jag blev det idag, missbedömde avståndet och körde rakt in i en papperkorg.

Inte min dag idag

Jag lever i något slags kaos. En lägenhet som har slående likheter med ett grovsoprum, med alla kartonger och sopsäckar. Imorgon kommer soffan och då hoppas jag att jag kan bli klar med det här.

Min lunchlåda läckte ut i väskan, jag har nu en skön grön oljig pestofläck mitt på.

Mitt huvud dunkar och godiset som jag åt till förrätt gjorde mig bara illamående, så middagen får vänta.

Det var i alla fall kul att storhandla med Evelina.

Funderar på att erkänna att jag gillar Darin nuförtiden, men ångrar mig och struntar i att göra det

Vaknade för femtio minuter sedan, konstaterade att hade jag bott kvar i Båstad hade jag varit tvungen att gå upp då, log nöjt och somnade om.

Idag är det föreläsning som gäller, hela långa dagen. Sen efter att jag och Evelina har pluggat på eftermiddagen ska vi till Maxi och storhandla. Det här kan bli en bra dag!


Dagens mål med lägenheten är att packa upp alla kläder. Dvs fyra sopsäckar och tre resväskor. Det här kan bli en mindre rolig del av min dag...

Nu: frukost.


Daddy Cool

Jag har världens bästa pappa! Idag har jag lyckats med allt från att glömma nycklar så att vi har fått vända, peka åt fel håll när vi är ute på vägen och hata TVn. Han har ändå med gott humör vänt om, byggt ihop bord och burit min säng. Han är en tålmodig man, min pappa.

Pappa åkte vid ett idag. Det känns lite ensamt, men snart får jag sällskap av Linn som ska hjälpa mig att packa upp köket, vilket jag också sitter i nu då det är det enda rummet med lampa (tillsammans med badrummet, men där är det inte så mysigt att hänga).

Det är kaos i min lägenhet. Det står kartonger och väskor och svarta sopsäckar och Gud-vet-vad överallt. Målet är att bli klar imorgon med allt utom soff- och bokhylledelen som får vänta tills soffan kommer på onsdag.

Nu väntar tallrikarna och glasen och det...

Tschau

En miljard saker att göra, inte en miljard dagar att fördela dem på. Hör av mig när jag är tillbaka i lugna sköna Halmstad.

OM jag är effektiv

Och tiden flyger minst lika fort här i Stockholm som hemma i Halmstad. Ett, två tre och på söndag åker jag tillbaka.

Igår kickade jag igång dagen med att gå till min optikern. Ett tips, om du någonsin ska dit, nämn inte Clear eyes, det är värre än att svära i kyrkan. Annat jag hann med:
Äta bullar hos pappa.
Hänga på Chokladfabriken på St. Eriksplan.
Äta lunch med Anni.
Glömma min halsduk på lunchstället.
Hämta ut min dongel.
Packa.
Fika med Lollo på Chokladfabriken på söder.
Hänga med min gamla chef.
Äta middag hos mamma.
Se på film.

Det är såndana här bilder som får en att tvivla på sin tro:


Komik

SD har haft ett hemligt möte. Det stod det på löpsedeln idag. Ett superhemligt möte var det fakitskt, så hemligt att det bara stod på en löpsedel och inte två, tre eller fyra. Bara en.

Hoppas på en mindre "händelserik" dag

Inte mycket sömn inatt inte. Nu åker jag in till Halmstad för föreläsning, sen bär det av upp till Stockholm där jag blir resten av veckan.


Ofrivillig träning

Fortfarande oklar huruvida träningsvärken som min kropp besitter för tillfället kommer från allt målande jag sysslat med i tre dagar nu eller allt dansande i lördags. Det lutar lite åt det första alternativet tror jag, tror inte att jag skulle få träningsvärk i fingrarna av att dansa.

Min nya besatthet(?) når inga gränser...


Efter regn kommer solsken och efter solsken kommer regn, sa min kloka Lillebror en gång

Idag har det spöregnat.

Efter att ha ickesovit mig igenom natten hällde jag i mig en balja med kaffe i skolan och satt sedan som en durecellkanin på crack på föreläsningen med hoppande ben och uppspärrade ögon. Under dagen misslyckades jag med det mesta som gick att misslyckas med och avslutade det hela med att låsa in nycklarna i lägenheten så att jag fick betala 900:- för att komma in och hämta dem bara så att jag kunde missa tåget tillbaka till Båstad. Nu sitter jag och slänger i mig middag för att hinna packa och städa innan min och John Blunds date.

Kör på den!

Jisses!

Jag har inte spelat bubbel på flera dagar och idag lär ju ingen trend brytas med mitt sköna schema...

God morgon.

God natt

Nu ska jag börja packa lite smått. Sen är det sängen som kallar.


Konsten att ta tillvara på helgens vilodagar

Och vilken helg sen! I fredags, efter att jag skickat in min hemtenta och hämtat nycklarna till min nya lägenhet, hade vi idolkväll på Nyhem, livet var toppen, frid och fröjd.

På lördagen gick det utför. Tåget sket sig, målningen blev inte klar som planerat och systemet hade stängt när jag kom dit. Kvällen var bättre. Förfest hos Ashley och sen ut till diverse olika ställen.

Imorse vaknade jag bakisfri och pigg som en mört vid halv tio och begav mig till lägenheten för att måla klart. Sen tog färgen slut och jag fick slänga in handduken för dagen. Eftermiddagen spenderades tillsammans med Ashley och Harry Potter och kvällen vid Nyhem med bullbak.

Imorgon börjar den nya kursen med två föreläsningar och på det ska jag hinna måla klart lägenheten, städa ut Båstad och packa mina kläder.

På tisdag åker jag till Stockholm. Ska det va', så ska det va' på riktigt!

Hur många skitord kan du få in i ett skitinlägg?

Skittåg i skitbåstad som blir skitinställda och min skittelefon har inga skitbatterier så jag kan inte ringa någon för att fördriva skittiden. Tillbaka till skitstationen för att försöka igen.


Här har du ett skitroligt klipp.

Jepp. Jepp.

Godis till frukost. Nu åker jag in till Halmstad och målar om min nya lägenhet!

Oh Happy Day!




RSS 2.0