Jag vill åka till alperna och pumpa snö! Jag vill åka till Stockholm och köra veven med bajsnödiga slickepottar på Stureplan! Jag vill åka till Brasilien och hälsa på mina brassevänner! Jag vill åka till Umeå och mysa med min kusin! Jag vill åka till New York och känna storstadspulsen! Jag vill åka till Kenya och volontärarbeta för delfinerna! Jag vill åka till Indonesien och känna solen värma min nacke! Jag vill åka en svensk håla där ingen vet vem jag är och dansa ut natten!


Mums!

Nu ska jag bort till mässan igen. Ragga på gymnasieelever och sälja sönder mitt program!

Hard work, work!

Lyckades nästa hålla mig helt fokuserad på föreläsningen idag. Sprang sedan bort till högskolehallen och glodde på de som byggde upp mässan innan jag körde ett stenhårt armpass på gymmet. Snabbt hem och duscha och sedan tillbaka till högskolehallen för att representera Kultur, kommunikation och administrationsprogrammet på Öppet Hus.
 
Ingen jättestorm i humanioras monter, men ändå kul att få prata med litteraturintresserade. Om inte annat så var det kul att få nätverka lite, träffa folk från de andra programmen och kirra ett samarbete mellan min tidning och Karriärcentrum.
 
Nu är jag hundvakt till en ful och gnällig liten pudel, bara för att Emmeline ska få roa sig medan håller mig i skinnet för att hoppa på ett till pass på Öppet Hus klockan nio imorgonbitti.
 
Fulfan. Och inte hjälper hon min jobbro när hon ligger bredvid mig och växlar mellan att gnälla och smaska heller.

Just det! Jag har blivit nominerad till en av tre platser på en skola i Florida till hösten.


Igår var en deppardag - idag är en peppardag!

Jag har, sedan många år tillbaka, ett omättligt behov av att vara effektiv, i alla lägen. En föreläsning kan alltså inte enbart vara en föreläsning, utan jag måste passa på att jobba eller organisera samtidigt. Inte för att jag har tight om tid, bara för att jag inte kan låta bli.
 
Idag hade vi kursintroduktion och jag hann med både anteckna, jobba med Motvinden, få iväg två viktiga mail, facebooka och(!) stirra in i min föreläsares ögon innan han log lite generat och väjde med blicken. Hashtag WIN, sätter vi bakom den här förmiddagen!
 
Nu: PW i solen.

Road trip

Direkt efter mötet i fredags satte jag mig bakom ratten och påbörjade vår road trip som tog oss upp till Linköping. Där hittade vi på hyss hela helgen lång. På söndagen, efter lite strosande på stan och huvudvärkstablettsjakt åkte vi till Norrköping och åt middag med Kims familj innan det var dags att röra sig hemåt.
 
En fyra timmar lång bilresa blev en sju timmar lång bilresa eftersom att Kim trodde att skylten som visade vart vi skulle svänga av mot Halmstad ljög och istället körde oss till Göteborg.
 
Kim: Jag twittrade att jag är i Linköping med två snygga blondiner, men mina kompisar tror inte på mig. Jag måste ta en bild av er och visa för dem, annars tror de att jag ljuger!

Bubbel och melodifestivalen i underkläder på hotellrummet innan vi gick ut i dimman. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är receptet på den ultimata lördagskvällen!

 
 

Hej då Halmstad! Nu ska vi ut på äventyr! Vi ses på söndag! Utropstecken!


Tröttmössa

Jag hade gett mycket för att få sova ett par timmar till, men den gubben går inte. Och som grädden på moset vaknade jag till att mjölken är slut, kan du tänka dig den besvikelsen, när du står med en skål med flingor i handen och ska plocka ut mjölken ur kylen, så står den inte där. Jag satte mig själv på listan över människor som förtjänar en pungspark för att jag gav efter för mjölkbegäret och drack upp den sista skvätten inatt och till råga på allt lyckades glömma bort det lagom till frukosten. Nu får jag nöja mig med en proteindrickyoggi till frukost.
 
Strax ska jag in till stan för ett möte, sen tillbaka till högskolan för ett mag och ryggpass på gymmet med Paulina. Sedan välkomnar dagens andra och sista möte mig med en två och en halv timme lång dagordning. SEN ska jag iväg på äventyr!

Suckardag

Idag är helt fel dag att vara energilös på. Om en halvtimme har vi slutseminarium i kulturjournalistiken, sen ska jag direkt bort till gymmet för ett arm- och bröstpass med Paulina. Sen hem och jobba ett par timmar innan det är dags för KS-möte följt av tvättid. Förstår du varför energi hade varit en bra sak att ha idag?
 
Inte ens tanken på att det är torsdag, vilket betyder att det bara är en dag kvar tills jag ska iväg på äventyr, gör mig på bättre humör.

Lillördag

Går i cirklar i lägenheten, pratar med lillebror i telefon och retas med den lilla råtthunden. Snart kommer Emmeline för lunch och sen ut på PW i solen. Efter det tänkte jag hinna med lite jobb innan jag ska möta Paulina på gymmet ikväll.
 

Hej kompis!


Igår efter inslaget på nyheterna

Kim: WOW! Sliten tjej!
Jag: Har jag så där stora påsar under ögonen?
Kim: Börja sminka dig kanske?!

Alla har vi våra anti-deppmedel

Jag fick en magkatarrsattack igår kväll när jag skulle gå och lägga mig, en brutal sådan, det kändes som att mitt hjärta skulle spränga min bröstkorg och att hela min insida skulle måla väggarna. Jag blir alltid lite deppig dagen efter mina magkatarrsattacker, oklart varför, men så är det.
 
Imorse ringde klockan 06.00 och jag förberedde mig på att deppa sönder den här tisdagen när jag lunkade bort till gymmet med depplåtar i hörlurarna. Då slog klockan sju och morgonspinningen kom igång. Svetten rann och endorfinerna började rusa. En timme och lite mag- och rumpträning senare kunde inte ens jag vara nere.
 
Efter passen skuttade jag hem (och kräktes lite i min mun av utmattning) och nu gör jag mig redo för att ta mig an dagen.
 

Sliten tjej

Såg precis mig själv i ett inslag på TV4Halland. Nu måste jag gå och lägga mig, de påsarna jag hade under ögonen är inte att leka med!

Det är ju en definitionsfråga

Jag: Är han norrlänning?
Malin: Nej, han är svensk.

Den här helgen gick på tok för fort!

Det har varit en grym helg uppe i Umeå!
 
 
Malin var pepp!

Lunch på stan

Hittade min blivande man. Han var lite stel dock, men han mjuknar kanske med tiden...



Brunch på Scandic.

Malin tyckte att jag var asocial under brunchen.


Avslutade helgen med att Döden började följa mig på twitter. Det känns tryggt!
 
 

Vinden har vänt!

Hon ringde tillslut, grannen. Ner och hämta tvätten, upp och byta om till träningskläder, attackgång bort till gymmet, sen körde vi en timmas intensiv benträning. Trappan upp från omklädningsrummet sedan var inte nådig.
 
Nu har jag duschat och ska strax kämpa mig bort till skolan för möte med högskolestyrelsen och sen direkt till flygplatsen för att åka upp till Umeå, där ska jag göra helg.
 
En hel helg med den här tjejen kan inte slå fel!

En riktigt skitig start på dagen!

Den sista tvättiden man kan boka i mitt hus slutar 22.00. Det betyder att prick 22.00 låser de dörren och missar du med så mycket som en sekund så är du körd och får vänta tills personen som har 07.00-tiden kommer.
 
Igår kom jag till tvättstugan 22.00.01. För fem minuter sedan skulle jag ha gått till gymmet, men eftersom att personen med 07.00-tiden tydligen bestämt sig för att inte tvätta 07.00 får jag snällt sitta och vänta.

Vi kämpar på!

Två timmars träning senare är jag helt död i kroppen. Nu ska jag duscha och sen bort till Aspling för middag.
 

I'm on fire!

Skickat in min ansökan om utlandsstudier till hösten.
Chashat in ett jobb som programrepresentant på Öppet Hus om två veckor.
Korrat några texter till releasenummret av Motvinden.
Skickat in reklamtexten för samma release.
Förberett artikeln som ska in till Lokaltidningen nästa vecka.
Beställt hem böcker till nästa kurs.
 
Nu ska jag skutta bort till skolan och äta lunch, sen rocka seminariet. Jag kan vara den grymmaste människan som någonsin gått på denna jord!
 

Glad alla stjärtars dag!

Det spelar ingen roll om jag är singel eller i ett förhållande, jag har alltid samma åsik om alla hjärtans dag och det är att det är en dag som får ensamma människor att känna sig ännu mer ensamma.
 
Förra året icke-firade jag alla hjärtans dag. Jag "råkade" sminka mig efter gymmet, trots att jag aldrig gör det. Han "råkade" fixa håret efter innebandyträningen, trots att han i vanliga fall bara tog på sig kepsen. Jag "råkade" laga för mycket mat, så att vi kunde äta middag ihop. Han "råkade" gå förbi systemet och köpa mitt favoritvin, som vi kunde dricka under kvällen. Ja, du förstår.
 
I år ska jag kötta personligt brev på förmiddagen. Gå till skolan för föreläsning och seminarium på eftermiddagen. Möta upp Paulina. Träna i 1,5h. Äta middag med Paulina, Kim och Aspling. Och tvätta.
 
Jag och Paulina på nyår.

"Hello. I am a blond girl from Sweden. Please let me in!"

Om du nu, mot förmodan, sitter och grubblar över varför jag inte är inne och jiddrar här idag, är det för att jag försöker skriva ett personligt brev för att söka till en skola och det går åt skogen. Nu vet du!

Tränar och jobbar och sånt

Denna vecka finns jag med både artikel och krönika i Lokaltidningen Halmstad. Du hittar det på sidan 18 här.

Jag kan lika gärna gå hem och dra täcket över mig, och semlor har jag tydligen inget för att köpa, så här på fettisdagen och allt.


Vaknade och trodde att det var torsdag, är inte jättebesviken över att det bara är tisdag

Jag och Paulina försökte flirta oss in på morgonspinningen, men misslyckades. Istället körde vi en halvtimme på bandet och sedan abs & ass-passet. Riktigt bra pass!
 
Nu ska jag slänga mig in i duschen och sedan till skolan för attackplugg innan lunch med Emmeline följt av föreläsning och en fika med Ashley. En bra dag!

Inget ont om ruta ett!

Efter en rolig eftermiddag med HUM:arna och mysig middag med Mangan gick jag hem och storstädade lägenheten (fast julslingan på min "franska balkong" fick hänga kvar). Nu, tre timmar senare, när jag landade i soffan med fötterna på mitt, numera, vita bord, inser jag att jag är tillbaka på ruta ett. Redo att börja om, men kanske inte riktigt redo för att byta ruta, än.
 
 
God natt från Fröken Kryptisk.

Snuskpella, som min mamma skulle sagt

Jag kom hem från gymmet för en dryg timme sedan, men har inte orkat duscha. Så här sitter jag nu och myser i mina eftersvettningar samtidigt som jag styr upp veckan och fixar med räkningar och mail.
 
 

God morgon

Trots att jag tokdäckade halvvägs genom mello igår så sov jag mer oroligt än en björnmamma när ungarna leker utom synhåll. Kul!
 
Nu, trött som vanligt, ska jag iväg och träna med Paulina.
 
Så rolig var jag den här morgonen...

Men det var kul så länge det varade!


Lördagen vi taggat för i flera månader!

Vi hade riktigt roligt igår. Fantastiska människor, riktigt god mat och massa skratt. Sen kom min kropp på att jag inte får ha för roligt, det förtjänar jag inte, så den gav mig en ny typ av nässelfeber, som jag aldrig haft förr och som täppte igen mina luftvägar. Så när alla andra åkte in till stan för att dansa ut natten på Morfars åkte jag till akuten, där jag fick tillbringar sex långa timmar med nålar i armen och piller på löpande band.
 
Väl hemma kunde jag, såklart, inte sova. Tillslut kom Kim och Paulina över, de däckade och jag fortsatte stirra i taket.
 
GO LÖRDAG!

Nollningsbubblan

Den här middagen som jag ska på ikväll har vi taggat för i tre månader. Enligt tradition ska nya nollningskommittén bjuda den gamla på middag innan de drar igång sitt arbete med de nya staberna. Ikväll är den kvällen.
 
Vi i gamla ÖS får en chans att återförenas efter att i september gått skilda vägar, även om vi smygsatrtade lite på AW:n igår är jag sjukt pepp på en kvällen med dessa underbara människor som jag tillbringade åtta intensiva månader med. Det nya gänger är sju riktigt härliga människor - denna kväll kan inte bli annat än grym.
 


Viktig redogörelse!

Vi rullade runt på stan hela eftermiddagen igår, åt lunch på ett ställa, tog en födelsedagsdrink på ett annat ställe. Sen gick vi till Kåren för AW med middag och musikquiz tillsammans med delar av gamla ÖS. Tanken var att göra stan sedan, men i brist på ork så hamnade vi i min lägenhet istället med musik och prat.
 
Idag vaknade jag med panik och sprang över till Kim som fick lugna mig med glasspinnar och Johan Glans. Efter ett par timmar kom Bo och hämtade upp oss med bilen för att åka ut till Eurostop. Lite mat och ett varv på systemet senare sitter jag nu i soffan. Powernap och dusch står på schemat innan jag ska bort till Carro och invänta upphämtningen som ska ta oss till kvällens middag ute i Kärleken. Vi är pepp!

Viktig redogörelse!

Vi rullade runt på stan hela eftermiddagen igår, åt lunch på ett ställe, tog en födelsedagsdrink på ett annat ställe. Sen gick vi till Kåren för AW med middag och musikquiz tillsammans med delar av gamla ÖS. Tanken var att göra stan sedan, men i brist på ork hamnade vi i min lägenhet istället med musik och prat.
 
Idag vaknade jag med panik och sprang över till Kim som fick lugna mig med glasspinnar och Johan Glans. Efter ett par timmar kom Bo och hämtade upp oss med bilen för att åka ut till Eurostop. Lite mat och ett varv på systemet senare sitter jag nu i soffan. Powernap och dusch står på schemat innan jag ska bort till Carro och invänta upphämtningen som ska ta oss till kvällens middag ute i Kärleken. Vi är pepp!

I'm back!

Jag har varit hos Aspling hela dagen och är bara hemma en snabbis för att duscha innan vi ska ner på stan för lunch med födelsedagsbarnen. Efter att ha suttit hemma och ugglat sedan i måndags (och sprungit på ett par nödvändiga möten) är det skönt att komma ut och träffa folk igen, även om det svider lite att missa alla serier som är för dåliga för att gå på kvällen och istället går på dagen, när inga andra än jag och sjuklingarna är hemma.
 
Nu är det färdigugglat, från och med idag är jag tillbaka på banan. Hej världen!
 
Förrförra våren/sommaren

Födelsedagar

Idag fyller Kim och Paulina år. Så idag fick klockan ställas för första gången sen i måndags för att gå upp och fixa tårta. Nu inväntar jag bara Paulina och sen ska jag gå bort till Aspling där Kim befinner sig.

God morgon födelsedagsfredag!


Peak Season

Jag har legat vaken i några timmar. Lyssnat på radio och hoppats på att John Blund ska komma tillbaka en liten stund. Tillslut erkände jag mig besegrad och gick upp.
 
Nu sitter jag med plugget i knät och kollar på Peak Season i bakgrunden. En serie som handlar om ett gäng ungdomar som säsongar i alperna. Och genast önskar jag att jag kunde spola tillbaka tiden två veckor och själv befinna mig på en alptopp med brädor på fötterna. För att jag hade så fantastiskt roligt den veckan att jag inte vet vart jag ska ta vägen med endorfinet som ploppar upp när jag tänker på det.

Fri-vad?

Mitt år som vice ordförande i Nollningskommittén är över och jag är klar med litteraturvetenskapen, så jag har inte längre 1000/veckan att läsa. Detta betyder att jag har fritid... Vad tusan gör man på fritiden?

Nyduschad, nymålade naglar och skavande linser


Bxnjew

Jag brukar ofta klaga på att det är så himla svårt att ta tillvara på livet när det ska envisas med att gå så förbannat fort. Idag tänker jag inte klaga på det, idag vill jag att livet ska rusa iväg, i alla fall ett par veckor.

Det löser sa kärringen som sket i poolen

En artikel skriven och början på en krönika. Nu har jag bara resten av krönikan och en tre punkter-artikel kvar. Och det enda jag kan tänka på är om jag ska måla mina naglar idag eller vänta tills på onsdag för att de inte ska förstöras innan helgen.
 
Jag skickade ett grattis-sms idag. Jag har klurat på sms i över en vecka och var pillemariskt nöjd med det när jag tryckte på "skicka". Så väntade jag, och väntade, och väntade, och väntade. I 40 minuter väntade jag innan jag fick något svar. Jag öppnade med spänning för att mötas av: "Tack:)". Då blev jag sur och raderade allt.
 
Nu ska jag återgå till mina meningslösa facebookkonversationer och min krönika.

Vitt kräks

Tittar ut genom fönstret och ser gigantiska snöflingor ösa ur himlen, då kan jag inte låta bli att önska att jag kunde vrida tillbaka tiden två veckor tills när jag stod med två klämmande pjäxor på fötterna, med solen i ögonen och hela Sportsgastein under mig.
 
Snön i den hör staden försvinner lika fort som den dyker upp. Slask och förstörda skor är det enda resultatet av himlens vita spya.
 
Nu, med den deppiga bitterheten och utan någon som helst inspiration, ska jag ta mig an tidningsmaterialet som ska in imorgon.

RSS 2.0