Uppdatering

Jag var tvungen att åka till sjukhuset imorse igen, vilket resulterade i att jag missade min opponering, men jag får ta igen den nästa vecka.
 
Fick massa tokstarka mediciner och det i kombination med för lite sömn två nätter i rad resulterade i att jag tockdäckade vid elva och sov till fyra och ändå är jag så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig igen.
 
Imorgon har jag, Skägget och Jocke vår födelsedagsfest, så jag hoppas att jag mår bättre tills dess...
 
Det är inte jättekul att heta Linn just nu.

Krya på mig själv, från mig själv

Det var länge sedan som jag kände mig så fruktansvärt ensam som jag gjorde inatt när jag låg på akuten.
 
Eftersom att ingen vet vad som är fel på mig och att natten bestod av prover, prover och fler prover så lyckades jag måla upp de värsta av senarier under all väntan. När jag tillslut kom till cancer och HIV så började jag gråta. Så där låg jag på min 70 cm breda brits och grät för mig själv samtidigt som resten av världen redan verkade ha glömt mig (jag hade ingen mottagning inne i mitt lilla rum).
 
Idag köpte jag ett litet krya-på-dig-kit till mig själv, eftersom att ingen annan verkar tycka att det är viktigt att jag ska krya på mig (förutom alla som skickat krya-på-dig-sms). Dock tyckte jag att det var lite over kill att köpa ett kort till mig själv, så jag tog ett som jag redan hade hemma, skrev på en post-it och satte den över texten på baksidan.
 
"Jag längtar tills...
...du blir frisk igen! Krya på dig Linn. Kram Linn."

Dagen efter

Inna jag lämnade av Karro på stationen för en stund sedan så passade vi på att ta en kaffe på stan. Jag brukar inte dricka kaffe, alltså är inte min kropp van vid den typen av koffein. När jag dricker kaffe brukar jag alltid känna mig lite bakfull resten av dagen; magen bubblar och ögonen är onaturligt öppna och observanta. Så nu sitter jag här i soffan och känner mig bakfull samtidigt som jag samlar energi inför städningen som min lägenhet skriker efter.
 
Jag tänkte först döpa inlägget till bajsbubbel, men blev äcklad av mig själv och valde att inte göra det.

Har haft en riktigt dålig dag.

Sex timmar på vårdcentralen, några få timmar hemma och nu kom jag precis hem efter sju timmar på akuten.
 

23 år och fantastiskt lyckligt lottad!

Igår fick jag den bästa födelsedagspresenten man kan be om: strax efter nio på morgonen när jag låg i min säng och läste, utan hopp om att någon någonsin skulle komma och sjunga för mig, ringde pappa och sa grattis. Han tutade och sjöng och hade sig. Efter ett tag började jag höra dubbelt; som när du pratar i telefon med någon som är i samma rum, jag sprang upp till det öppna fönstret och där stod min pappa, med trumpet och hela köret. Man vet att man har världens bästa pappa när han åker från Stockholm till Halmstad över en natt bara för att överraska en på ens födelsedag!!
 
Mitt under frukosten sjöngs det ännu mer under mitt fönster när familjevänner kom och överraskade mig under sin genomfart genom Halland.
 
På dagen fikade vi i stan, åt lunch ute på Tylösand, gjorde tårta, tittade på film, åt ost och kex och drack vin.
 
Och som pricken över i gav Skägget mig biljetter till Stefan och Krister i Falkenberg den 18 juli.
 

Midsommar

Och vilken midsommar sen!
 
I torsdags eftermiddag rullade de två bilarna med de åtta kämparna ut från Nyhem. Fem öl senare var vi framme i Småland där vår midsommar tog plats. Luftgevär, bad i sjö, sill och potatit, grill, kortspel, kubb, rusdryck och underbara människor. Jag hade inte tråkigt en sekund!
 

Förresten

Jag har inte duschat på tre dagar, om du undrar.
Värt att tillägga: jag har jobbat alla tre dagarna.

Living the dream!

Imorse var jag på ett möte där bestlut fattades som får mig att vilja korka upp bubblet som ligger i kylen, men min trötthet efter kvällens jobbpass säger att sängen och en god bok är en bättre idé.

Annars har jag tittat på när en frisör kapat mitt hår samt ätit lunch med Skägget idag.


Litteraturvetare vs hobbyläsare

Det negativa med att vara litteraturvetare och kunna läsa i ljusets hastighet (en egenskap som krävs för att överleva en litteraturvetarutbildning) är att böcker man suktat efter i två månader tar slut innan man hinnit blinka.

Annars kan jag med lycka meddela att jag återfått läslusten som jag trodde gått vilse efter denna termin med 50 lästa böcker i bagaget.

Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men det känns som att de här skorna är menade för mig...


Gnällspik deluxe

Jag är gnällig ikväll, jag är riktigt barnslig ikväll. Mamma har fått ta del av detta via telefon och nu väntar jag på att Skägget ska komma hem från jobbet så att jag kan ta ut den gnällighet som jag byggt upp den senaste timman på honom.

Jag ser det lite som att jag har gillrat en fälla;
för en timma sedan skickade jag ett sms om att det finns mat till honom i kylen följt av ett hjärta, vilket får honom att tänka att han kommer hem till en gullig och kärleksfull flickvän, men när han kommer in genom dörren kommer han att mötas av världens gnälligaste tjej (det finns dock mat till honom, jag är inte elak, bara gnällig).

Min fälla får mig att känna mig lurig
och lurighet får mig alltid på lite bättre humör. Att det är på någon annans bekostnad är ett pris värt att betala.

Inte speciellt avslappnad tjej...

Jag får alltid dåligt samvete när jag inte gör någonting om dagarna, jag kvävs av min egna oproduktivitet. Så idag, när klockan slagit halv fem, alla roliga serier tagit slut och the Sims blivit långtråkigt så satte jag på mig träningskläderna och gick till gymmet och sen en PW runt kvarteret.

Om två timmar kommer Emmeline, Fanny och Martina hit för filmmys och innan det bör jag hinna med en dusch (för deras skull) och middag (för deras och min skull).

Jag tror att jag är redo för sommaren 2012 nu

Min sommar kommer visserligen att bestå av jobb och möten var och varannan dag, och jag har fortfarande ett moment kvar av uppsatskursen som kommer att äga rum veckan efter midsommar, men jag tänker trotsa allt detta och mentalt ta sommar på onsdag eftermiddag, varesig vädret tillåter det eller inte.

Jag hade inga förväntningar på förra sommaren, sommaren som sedan blev en asamegagrym sådan. Nu är jag snart redo at ta mig an denna sommar, liksom förra året utan förväntningar, men med förhoppningar på att den ger mig ett tillräckligt lugn att orka ta tag i hösten sen.

Så här såg förra sommaren ut:











Set fire to the rain


Annars den här veckan

Måndag: På morgonen var jag på ett väldigt roligt möte tillsammans med Kårens vice ordförande. Efter jobbet på dagen drog jag och Skägget med oss Jocke till gymmet och sedan vidare till Emmeline för fotbollskväll (jag låg med ryggen mot TV:n och spelade WF).

Tisdag: Långpanna på jobbet följt av ett snabbpass på gymmet med Skägget och sedan bio med Glenn, Jocke och Mirelle.

Torsdag: Jobba, jobba, jobba. Middag på Wild West ute vid Brottet med killarna och Mirelle.

Fredag: Möte med ÖS på förmddagen och jobb på eftermiddagen och kvällen.

Idag: Än så länge har jag tvättat, handlat, ätit frukost och lökat i soffan. Om några timmar ska jag till jobbet och avverka ännu ett kvällspass.

Lagom hårresande helg...

Den onsdagen

Vi var på 12timmarsäventyr i Danmark och Tyskland i onsdags, jag, Skägget, Emmeline och Niclas.





Väl hemma gjorde jag en kick-ass-födelsedagstårta till Skägget och hans bror.



Det är sådana här dagar man ska ha när man är ledig. Det gör det här med att jag sällan är ledig mer än en dag i rad lite lättare.

Ett inlägg som tydligen inte alls publicerades i förrgår som jag trodde...

Att fira eller att inte fira - det är inte ens en fråga!

Jag är uppvuxen med att man firar. Min mamma har lärt mig att det mesta är värt att fira, födelsedagar, namnsdagar, skolan-slutar-dagar och allt sånt där. Även småsaker ska firas och att unna sig tårta är inget ovanligt vid speciella händelser i min familj, vilket hon också styrkte under mina tonår när det bjöds på tårta den dagen jag blev kvinna.

Skägget är inte uppfostrad på samma sätt. Han menar att firande inte är så viktigt och att födelsedagar bara är födelsedagar och att namnsdagar inte alls är firvänliga.

Imorgon fyller han år och jag slår på stora trumman för att
lära honom hur man firar. Dock får firandet hållas till morgonen och kvällen eftersom att dagen kommer att spenderas i Danmark och Tyskland, men i alla fall.

Stay tuned...

God morgon

Jag var uppe och kollade på the Ring halva natten med Kim och Emmeline, så efter fyra timmars sömn är jag nu lite för trött för att vara pigg.

Om 20 min ska jag på möte med lokaltidningen och sedan vidare till jobbet. Eftermiddagen och kvällen är vigd åt gymmet och lax. Mer tänker jag nog inte göra idag...

UPPSATSEN ÄR INSKICKAD!!

Skickade in uppsatsen till examinatorn igår. Tvättade. Gymmade. Jobbade några timmar. Gick ut och firade att jag nästan har sommarlov (opponeringen kvar). Gick till donken. Lyckades få Skägget att betala taxin hem för mig och hans bror.


Att förtjäna sin fritid

Låter uppsatsen sjunka in lite innan korrekturläsningen och tar en tur på stan med Kim och Emmeline. Det förtjänar jag!

Bara korrekturläsningen kvar! SKÅL!


Grattis på nationaldagen!

Jag firar genom att dricka rödvin och ändra det sista på uppsatsen.

Det där med att inte tycka om någon

Det händer inte ofta som det händer, men det händer... Att jag bestämmer mig för att tycka illa om en person, det är inte peronen i sig som skapar känslorna, det är personens existens, om du hänger med på vad jag menar?! Det suger dock när personen som man bestämt sig för att inte tycka om är trevlig... Så nu har jag gått över från rent illatyckande till keep your friends close but your enemies closer.

Idag är det fyra år sedan jag tog studenten

För exakt fyra år sedan, på minuten satt jag i en soffa på Mango bar i Stockholm med en av de bästa dagarna i hela mitt liv bakom mig och väntade på att klockan skulle slå 02.00, eftesom att jag hade bestämt mig för att det inte var okej att gå hem från sin egen slutskiva innan dess.

Idag sitter jag i min underbara lilla lägenhet i Halmstad, nyduschad efter en eftermiddag och kväll på jobbet och väntandes på John Blund.

00.30 höll jag på att svimma av trötthet så då satte jag mig i en taxi hem till den där mannen som var en dålig sådan.

Underbara panik

19.02 gick SOS ut med ett larm om att kranvattnet i östra Halmstad innehöll soda och därför hade fått ett förhöjt ph till 11 vilket betyder att det är direkt farligt och frätande.

19.04 var jag tvungen att smaka på vattnet för att känna om det verkligen var frätande.

19.06 var jag övertygad om att min mun och hals skulle fräta sönder och Skägget skulle hitta mig död när han kom hem från jobbet.

19.08 Påbörjade jag min dricka-en-liter-mjölk-session för att jag hade läst att man skulle göra det om man druckit av vattnet.

19.10 svämmade facebook över med statusuppdateringar om det frätande vattnet, från varningar till slutet-är-nära-uppdateringar.

22.00 var allt flaskvatten slut på både Willys och Maxi.

23.32 skickade jag in min uppsats för handledning. Igen.

Det var panik som rådde i hela Halmstad, det var helt underbart att se. Jag älskar när det blir panik över sådana här saker, jag tycker att det är så fruktansvärt roligt när folk brusar upp sig över saker som om det vorde jordens undergång.


Vattnet är nu drick- och duschbart i hela Halmstad förutom i Sennan.


Det var ju fint, jag som precis tog ett glas innan jag gick ner och slängde in kläderna i tvättmaskinen


En ljus måndag i mörkret

Jag kan inte låta bli att le när jag är omgiven av så fina och peppande människor. Människor som tror på mig och stöttar mig i både glädje och depp. Så jag tänker le den här veckan, trots att skolan just nu trycker ner mig i deppen.

Började dagen med ett efterlängtat gympass och fortsatte sedan på lunchmöte med Studenthälsan och bästa ÖS. Två timmar på biblioteket och nu är jag inne på min fjärde pluggtimma här hemma. Lite middag på detta så kanske jag kan hinna klar med kommentarerna på uppsatsen ikväll.

Happy ending

20 minuter efter att jag hade publicerat det förra inlägget ringde det på min dörr. Det var Skägget som kom hem en dag tidigare för att överraska mig eftersom att jag var så deppig. Den asadåliga helgen fick ett asagrymt slut; vi åt pannkakor till middag hemma hos Skägget tillsammans med hans bror och sen gick vi upp till mig för att avsluta kvällen med X-Men och mys i soffan.




Skitenhelg

Detta har varit den värsta helgen i år. Ingenting har varit bra den här helgen. Ingenting! Hade det inte varit för att jag envisats med att inte skaffa persienner eller rullgardiner hade jag gått och lagt mig nu för att skiter skulle ta slut. Men nu är jag envis så nu får jag istället sitter här i min ensamhet och sura.

Lagom bitter tjej

Jag vaknade strax innan åtta imorse, frös som en nakenhund på Antarktis och började famla efter Skägget (mannen som är varm som en kamin även när det är minusgrader), men kom tillslut på att jag är gräsänka i helgen, så jag fick värma mig bäst jag kunde själv.

Annars... Jag är tillbaka i mitt lilla uppsatshelvetet. Inte för att jag någonsin lämnade det, jag förberedde mig bara på det mentalt. Fyra timmar har jag på mig idag innan jag måste äta för att orka med jobbet inatt. Så spännande är min lördag.


Tji fick jag!

Hahahahahahah, jag trodde att jag skulle få lämna in min uppsats idag. "Det finns mycket kvar att jobba med" svarade min handledare på det.

Sommarlov? Kommer aldrig hända.

Sista uppsatsdagen (hoppas jag)

Igår skickade jag in uppsatsen för en sista handlening och nu sitter jag, nervös som ett as, och väntar på svar så att jag kan skicka in den till examinatorn idag.

För att ta ut en seger i förskott firade jag min inskickning-för-sista-handlening med en skål en månad gamla ostbågar, Glee-konserten och att somna i soffan halv tio. Det är ett mycket spännande studentliv jag lever just nu...


Slå dagens frukost förresten.


RSS 2.0