Ut med det gamla och in med det nya

Har varit hos farmor idag och ätit nyårslunch och nu sitter jag i en korsettliknande klänning och äter en kick innan det är dags för att middaga hos Karro med vänner.

Lagom osmart att äta så här mycket i denna klänning, eller lagom osmart att välja denna klänning när jag ska äta så här mycket...


Hej då fina 2010 nu är det dags för att göra 2011 ännu bättre.
Gott nytt på dig.

God nytt år


Sometimes I wish I could save you


En mugg c-vitamin

Igår åt jag raggmunk till frukost.
Idag är sista dagen på kneget för i år och för denna sthlmsvisit.
Ikväll ska jag dricka sangria med några vänner.
Imorgon är det nyårsafton.
På onsdag åker jag tillbaka till Halmstaden.

Gryningspyromanen



Med en hals som skriker och lock för öron och näsa ger jag dig nu en rapport

Avslutade gårdagen med god mat och vin i goda vänners lag. Imorse vaknade jag upp förkyld och jävlig, men man kanske inte kan vänta sig annat när man jobbar i en butik där det, utan underdrift, är plus tio grader och en dörr som öppnas och släpper in minusgrader med jämna mellanrum.

Nu ska jag till apoteket och bunkra upp med allt jag kan få tag i, sen ska jag åter till kneget och frysa.

He'påre'!

Osöt?

Vi var på middag hemma hos mamma igår och min gamla mormor var där också (med betoning på gamla).

Mormor
pekar på Leo: Du är så söt så!
Kort paus.
Mormor
pekar på Axel: Åh, du är så söt så!
Kortare paus.
Mormor pekar på mig: Du är så lik din mamma.

Ännu osäker på hur jag ska tolka detta...

Hej mitt vinterland


BAJSTENTA

Sitter med en av tentorna som ska göras över julen och ville bara säga åt dig att påminna mig om att aldrig ta ett jobb som handlar om siffror för det har jag ingenting annat för än irritation och arga linjer i ett block.

Det är allt bra retligt att sitta med en tenta som man vill bajsa på i kalla Sverige när man får ett sms från en vän som precis landat i värmen på andra sidan jordklotet där han ska vara ledig (vad nu det är) i tre veckor.

Imorgon är det dags för kneg igen. Men först ska jag äta frukost med min kära Martina och efter arbetet ska det (sen)middagas på Greken vid mamma tillsammans med samma Martina men då också ackompanjerad av Lollouise. Innan jag ska hem och skrika på min tenta lite till...

God natt.

Kalla mig livsnjutare (eller dumdristig, det är bara att välja)

Min karl äter fil och flingor till frukost. Jag äter sedan tiodagar utgången hasselnötsguijanduja och dricker cola. Vems livsstil tror du är mest hållbar?

Last christmas you gave me a busskort but the very next summer it gick ut

I år har jag inkasserat, inte mindre än, två stekpannor i julklapp, tillsammans med en diskmaskin, en besticklåda och en elvisp formar det en så vuxen jul att jag nästan blir mörkrädd.

Herre. Min. Gud.

Tack och lov bringar det faktum att jag uppmärksammar denna vuxenhet ner antalet vuxenpoäng en aning, och en aning är bättre än ingenting i sammanhang som dessa.

Julafton #2

Det där med att ha skilda föräldrar är inte så pjåkigt när man får fira jul två dagar i rad... Om en och en halv timma åker jag och Lillebror till Farmor och firar en andra julafton.


Brüshän


Gott nytt jul!

Min karl fick ett PS3 i julklapp av mig. Jag fick ett Nintendo Wii av min karl i julklapp. Hur högt på nördmätaren hamnar vi?

Nu ska vi ner och möta upp hans föräldrar och ta över bilen, sen ska vi åka till Grand och äta julbord med mammas släkt.

Till havs, som Jussi Björling sjöng.

Min kollega säger att Tomten bara kommer att ge mig kol i julklapp...

Efter skumpa på jobbet, sistaminutenshopping, middag med bror och karl, upphämtning av julklappar och midnattsinslagning sitter jag nu och lyssnar på tysta snarkningar från sängen. Om en stund ska jag krypa ner bredvid (och täppa till näsan på honom, för ljud är något som inte förhöjer mina chanser att somna), först ska jag bara måla klart naglarna och packa ner det sista för att förflytta mig hem till mamma över julen.

God jul.


Middag på Ciao Ciao med bror och karl - dan före dan

Axel: ... Leo brukar ta mig på rumpan när jag står i kassan.
Leo: Skrattar. Ja.
Paus.
Leo: Är det okej, Linn?

Dan före...

Det blev vin igårkväll också, och drinkar och tårta. Jisses, detta är inte en sund livsstil. Nu sitter jag här, trött som vanligt, och laddar för att hasa mig bort till kneget.

Ikväll ska jag visa att jag är min pappas dotter och ge mig ut i kaoset för att inhandla de sista julklapparna. Sen blir det middag med karl och bror innan jag måste slå in alla(!) julklappar eftersom jag inte riktigt kommit så långt än...

Imorgon är det julafton och jag har aldrig längtat så mycket som i år. Vila, här kommer jag!


Ett fint minne från förra veckan



Att må som man förtjänar...

Började dagen med att hämta ett paket på posten och svänga förbi jobbet för en varm choklad innan jag begav mig till frisören där det bjöds på champagne. Kunde dagen börja bättre?! Nej.

Nu ska jag rusa vidare till jobbet för att kränga choklad i fem timmar. Ikväll är det kalas.

PS. Linn sa att jag har fått tillbaka min sthlmska när jag pratade med henne i telefon tidigare. Jag tar det som någonting positivt att den ändå hade försvunnit, om så bara för en stund.

Sms

Karln, 13.09:
Vad för schanger (vet att det inte stavas så men alla mina förslag till att stava ordet rätt ser jätte konstiga ut).
Karln, 13.10:
Oj, särskrivning också, förstår om du inte vill komma till mig ikväll.

En inte helt ovanlig tisdag...

Kom till jobbet och var allmänt trött och grinig, sen drog jag i mig ett halvt paket dextrosol och slog om till en duracellkanin på uppåtpreparat.
Efter jobbet åkte jag direkt till badet och hälsade på min fina gamla klubb, som visserligen var halverad pga jullovet, men det var inte helt fel det heller. Sen tog jag sällskap på tunnelbanan med en fullgubbe som hade tomteluva och skrek om atombomber och pappor som blev rastade av sina barn. Han berättade även om en unge som frågat honom hur han blev till och gubben svarade att "en kärring och en gubbjävel träffades och... inte fan vet jag hur man gör".

Nu sitter jag och väntar på mat som lagas, sen är det bingen som gäller för min del. Jag är totalt utmattad!

JobbaJobbaJobbaJobbaJobbaJobbaJobbaJobbaJobba


Snart: jobb

Hade en superkväll med bästa vännerna på Orangeriet. Sen Soap en snabbis innan jag fångade sista tunnelbanan hem där jag var tvungen att väcka karln för att koden inte fungerade. Det är inte lätt att vara i ett förhållande med mig ska du veta.

Nu sitter jag och funderar över om min blomma hemma i Halmstad kommer att överleva utan mig och min koldioxid över jul, eller om jag kommer hem till ett kadaver i januari.

Måndagar kan vara bra

Kom precis hem till pappa efter att ha jobbat över. Ska äta middag här, med pappa och bror innan jag ska ge mig ut i natten och fira bästa Amandas födelsedag. Gött!

Det här är min lillebror:


Korv med mos

Kom precis hem till mamma, hon och bror fick komma och hämta mig nere vid strandvägen för att min näsa kaskadspydde blod. Tänkte sova här i natt och få känna mig som barn igen. Gött!


Den tiden - den striden

Efter lite för mycket vin och en chokladfondue började jag klacka mot tunnelbanan vid två. Och som en blixt från klar himmel slog mitt 18åriga jag till. Alla känslor och alla tankar som då ockuperade min hjärna för att senare ta över mig gjorde sig påminda och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta av alla minnen om lycka och hjärtesorg.

Så jag satte på Daniel Adams-Ray i iPoden och sicksackade mellan alla jobbiga män som bara ville prata lite med lilla sötnosen och skjöt undan mina gamla tonårstankar tills jag kom hem till min karl och fick somna i en varm famn.

Åååååka SJ-tåg, jag är en looser baby, jag har inget körkort

Du är fruktansvärt tråkigt att åka tåg. Försöker sms:a diverse människor, men misslyckas brutalt.

Min gigantiska väska fick inte plats bland alla andra gigantiska väskor, så nu står den bredvid mig och resten ligger på sätet bredvid, så nu får du hjälpa mig att hålla alla tummar för att ingen kommer och ska sitta på just den platsen.

Är osäker på om jag ens sitter på rätt plats själv, fattade inte vilken vagn som var vilken så jag tog bara en som låg lämligt till i förhållande till min dåvarande position. Det är inte lätt att vara blond!


Let's go

Hej då fina Halmstad, vi ses nästa år.
Hej Stockholm och min underbara familj!


I belive I can fly

Det är klart att det ska bli snöstorm den dagen jag ska lämna staden, det är klart att snöstormen inte kunde vänta en dag till. Men än så länge ser det ut som att båda mina tåg går i tid och jag bör därför vara framme i Sthlm som planerat.

Dock är det omöjligt att dra en fet väska i nästa två decimeter snö hela vägen till stationen, så jag släppte fram mitt gamla jag för en stund och beställde en taxi för att åka cirka fem minuter. Inte för att jag har råd, men å andra sidan har jag ännu mindre råd med att missa tåget bara för att jag är för svag för att få min väska till stationen.

Nu ska jag äta upp mina mackor från min papptallrik (bara för att jag inte har någon lust att diska), slänga soporna (bara för att det börjar lukta annars) och köra en extra runda med dammsugaren (bara för att jag är min mammas dotter), sen bär det av...

En oumbärlig längtan

Läste min bättre halvas blogg för en stund sedan och kan knappt sitta still pga hur taggad jag är på att träffa henne på fredag. Jisses, säger jag bara, den Räkan!


En snabbis

Solen sken och himlen var blå när jag gick ifrån skolan tidigare idag. Jisses, vilken känsla att ha klarat av första terminen på högskolan med högsta betyget på alla tentor och nya intryck i mängder.

Ikväll ska jag julmysa med Linn och Ashley och imorgon bär det av upp till Stockholm för helgen. Men först måste jag tvätta och packa. Jag som hatar att packa över allt annat på denna jord (näst efter orättvisor och krig och sån man ska hata lite mer).

Kusiner


Etcetera, som vår föreläsare säger var tionde sekund

Är det legitimt för en 21åring att säga att det sprider sig ett lugn i kroppen av att sätta sig i soffan efter att ha grovstädat hela lägenheten och skakat alla mattor? Eller förtjänar jag bara att bli sparkad på smalbenet för min töntighet?

Jag sov bara fem timmar inatt också. Jag var för trött för att somna så jag låg och korvade lakanen i fyra timmar innan John Blund behagade komma. Så jag belönade mig själv (och Linn) med flottig hämtmat efter att ha orkat med sex timmar med föreläsningar och storstädning.


Linnis!


När ingen ser, när ingen hör, kommer gråten mitt i skratten


Grattis på Lucia, som (andra) Linn säger

Efter en natt med lite för mycket av det goda och fem timmars sömn lyckades jag, mot alla odds, släpa mig bort till högskolan och sätta mig på föreläsningen. Sen att jag ritade fler streckgubbar än vad jag skrev bokstäver i mitt block är en annan historia.

Sen gick någonting sönder inom mig och allting blev plötsligt fantastiskt roligt, lagom tills dess tog föreläsningen slut och nu ligger jag utslagen i soffan och planerar inte att göra någonting åt utslagningen på resten av dagen.

Jag kan aldrig bli politiker med denna tunga ryggsäck

Antonia är en mycket trogen och älskad vän till mig. Vi har känt varandra så gott som hela livet, om man bortser från de två första dystra åren vi spenderade utanför fostervattenbadet. Mycket bra människa är vad hon är.

Men nu är det så här va, att jag måste erkänna någonting som har tyng mitt hjärta i många, många år. När jag och Antonia var små barn så stal vi ett litet sådant där minibregott som räcker till typ en macka. Vi la de där paketen i våra jackfickor, fråga mig inte varför, och sen gick vi ut ut affären utan att betala(!!!!!). Vi stal.

Jisses vad skönt det var att lägga korten på bordet. Det känns lite som om en sten lyft från mitt bröst. Tack för att du lyssnade.

Sen att hela kuppen baktände när vi glömde bort paketen och de smälte och smörade ner våra jackor är en annan sak. Kanske kan man kalla det karma.

Säg det medans hjärtat minner, säg det genom tårar som rinner. Säg det nu men aldrig mer igen.


Nyss i telefonen med broder

Lillebror: Jaha, så du kommer inte hit förrän på lördag?
Jag: Precis. Jag kommer på lördag och sen på söndag kommer Axel med också.
Lillebror: Så Axel kommer inte på lördag?!
Jag: Nej.
Lillebror: Jaha... För vi saknar ju Axel också.
Jag: Jo, men ni saknar väl mig mer?!!!
Lillebror: ...

Min morgon

Kom hem vid halv tre. Somnade vid tre. Jävelungarna började skrika och dunsa vid sex. Gick upp och klubbade ner dem vid sex och femton.

Alltid är det något

Har vandrat runt med halsbränna i nästan tre månader nu, men först idag tog jag tummen ur för att köpa medicin. Det blev den där som på reklamen gestaltas av brandmän som sprutar ut någon vit gegga som bildar en skyddande hinna i magen för att de sura uppstötningarna ska sluta stöta upp.

Så nu struttar jag runt med brandmän i magen, det känns himla festligt. Jag menar; vem har inte dömt om att ha en brandman i sitt liv?

Voyeuren


5, 6, 7, 8

Jag och Evelina var på ett steppass igår. Det var spännande. Step är kordination på en lite bräda. Upp och ner hoppar du och så ska du veva lite med armarna samtidigt.

Jag är så fruktansvärt okordinerad att jag knappt kan hålla takten när jag går.
Jag måste ha sett fantastik rolig ut igår när ja var någon sekund efter med alla rörelser och ibland bara sprang några varv runt bärdan för att försöka hinna ikapp stegen.

Nu ska jag gå och gymma, något som jag vet hur man gör. Häpp!, som min chef brukar säga.

Det sprider sig, sa kärringen som sket i fläkten


H to the P

Är du bekant med känslan av att slutet är nära? Du vet att vägen snart tar slut och att livet snart får en vändning som du skulle må mycket bättre utan.

Jag tänker på alla fina stunder vi har haft. Hur vi har delat lycka och smärta, skratt och tårar. Hur han bjöd in mig i sin värld när min kändes för tung. Så tänker jag på hur nära slutet är och känner hur ont tanken gör. Jag vill inte förlora honom, han skapar mitt vi. Jag vill be honom om en ny chans, jag vill börja om på nytt, men egentligen vet jag ju att det inte går.

Det kanske är lika bra att acceptera och istället ta tillvara på den lilla tid vi har kvar, Harry och jag. För snart är det över och det vet vi båda två. En film kvar och sen är det farväl.

Fint!


Morgon?

Det är bäcksvart ute. Man ska gå upp när det är bäcksvart ute. Då ska man ligga i sängen och mysa med duntäcket.

Efter en trevlig kväll
och en mindre trevlig morgon med skrikande och klampande barn är jag snart redo för skolan. Eller ja, redo och redo, så redo man kan bli för sex timmar med föreläsningar med fruktansvärt tunga ögonlock.

Efter skolan ska vi plugga och sen väntar ett corepass på mig och Evelina.

Käpprätt

Är hemma i all hast för att få i mig lite mat. Har suttit på föreläsning i sex timmar och imorgon väntar sex timmar till. Nu ska jag föröska plugga lite mitt i maten. Ikväll ska vi till baren Morfars och släppa studierna för en stund.


Nu blir det bingen

Idag berättade jag för mina klasskamrater vad brunka betyder. Jag fick varken jubel eller applåder efter att ha delat med mig av den kunskapen.

Kommer upp till Stockholm nästa vecka


Jisses, vad jag saknar mina fina vänner!



Min måndag:

Nu ska jag knalla iväg till gymmet. Sen ska jag titta ut en ny cykel. Sen ska jag till skolan och äta lunch. Sen har jag föreläsning hela långa eftermiddagen. Sen ska jag hem och plugga. Sen ska jag titta på PH. Sen ska jag äta och plugga lite till. Sen ska jag sova. Sen är det en ny dag att redogöra för.

Hopplöst

För cirka en minut sedan somnade mitt vänstra ben och jag blev oförmögen att gå. Nu kan det ju inte bli värre, tänkte jag strax innan det började klia på min högra öronsnibb.

Inget är så illa att det inte kan bli sämre
, glöm aldrig det.

Oie

Tänker på Rio och kvällarna hemma hos Stenen med filmer dubbade till portugisiska. Kvällar som alltid slutade med pizza, rödvin och språklektioner. Och dagarna vid posto 9. Och funkklubbarna i favelorna. Och den jobbiga mannen på Copacabana som alltid skulle dela sarong med mig. Och kvällarna på Pedros café. Och när Brittan blev höjdrädd på Pao de Acucar. Och den äckliga hunden i min lägenhet. Och nätterna i Lapa med halvlitersglas med vodka och en bruk redbull på sidan. Och Stenen som trodde att han hade råimpat på mig när han berättade att han hade en motorcykel som visade sig vara en liten vespa. Och allt annat som ingen förstår vad det är när jag nostalgiar över det.



God morgon världen

Lussebulle och mjölk till frukost liggandes i sängen med datorn på magen. Gött! Nu ska jag kravla mig ur sängen och duscha innan det är dags för dagens pluggdate.


Råkademåla naglarna på en del av kurslitteraturen. Hoppla!

Det är fredag och egentligen ska jag sitta och plugga nu, men jag har ingen lust. Alls. Istället slösurfar jag och längtar tills klockan ska slå fyra då mitt och Evelinas godisförbud går på rast för helgen.

I eftermiddag ska jag, Evelina och Linn ner på stan och köpa julklappar, sen ska vi tillbaka hit och äta lussebullarna som vi bakade i söndags. Jag tänkte slänga in en mörk varm choklad (från Chokladfabriken, såklart!) med vispgrädde också, men de vet de ingenting om.

Ikväll är det idolkväll i vanlig ordning, dock hemma hos Malin och inte här. Nej, nu ska jag försöka mig på de där jäkla texterna igen.

Jag kommer hem igen till jul

Det snöar ute. Hade detta varit en dikt hade jag skrivit att snöflingorna dansar, för det gör dem. De faller inte, de dalar knappt. De dansar stilla utanför mitt fönster och jag kan inte låta bli att sätta på min jullista och le lite för mig själv.

Här är en bild på min lillebror från julen 2007:


Fråga:

Är man för vuxen om man önskar sig en gjutjärnspanna och Vår Kokbok i julklapp?

I'm a stitch away from making it, and a scar away from falling apart. Blood cells pixelate and the eyes dilate. And the full moon pills got me, out on the street at night.


Varför jag fortfarande går i körskola

Körskolelärare: Eftersom du kan det mesta nu så kör vi lite uppkörningssträckor så att du får öva på det.
Jag: Okej.
Körskolelärare: Det är bara att starta bilen och sen tar vi höger i korsningen.
Jag: Okej. Du, vilken var det som var gasen nu igen?
Körskolelärare: Ser ur som om han stirrat Döden i vitögat.
Jag: Höjer på ögonbrynen.
Körskolelärare: Ser ut som om jorden håller på att gå under.
Jag: Äsch, jag skojade bara. Startar bilen och börjar rulla iväg.
Körskolelärare: Ser ut som om han inte tyckte att det var ett lika roligt skämt som jag.

Knäpp

Nu ska jag snart iväg till körskolan. Sen ska jag sätta mig i skolan och plugga fram tills mötet ikväll. Senare ikväll är det öl på Smålands och dans på Kåren som gäller.

Nu har nedräkningen börjat


Om 16 dagar åker jag upp till Sthlm för långbesök. Om 17 dagar börjar jag jobba. Om 24 dagar är det julbord och släktmys* för hela slanten. Om 31 dagar är 2010 ett minne blott. Om 36 dagar ska första tentan för denna kurs vara inne.

*Jag valde att skriva släkt"mys" för att det låter bra. Det blir sälla mys med min släkt, det blir mer hets, högljutt och fantastiskt roligt med min släkt. Men som sagt, på julen låter det bättre att välja ordet "mys".

RSS 2.0