Rena rama julafton

Idag när jag kom hem från sex timmar med föreläsningar om kulturpolitik låg det två avier på dörrmattan. På posten låg det två paket och väntade på att få följa med mig hem. Ett från min underbara lilla mamma (lilla betyder att hon är 2cm kortare än jag) och ett från min fina karl. Som grädden på moset fick jag en bonuscheck från H&M på 200 kronor. Det ska vara gött att leva, annars kan det kvitta!



Sen att man måste ha handlat på H&M för minst 7500 kronor under ett år för att få den där checken är en annan femma som vi kan ignorera.

Jag blir galen!!

Halv fem började grann(skit)ungarna skrika och springa imorse. Halv fem!! Och på det drömde jag en mardröm om att jag och mamma blev jagade av vampyrer i mitt trapphus. Inte okej. Inte alls okej.


Lite mycket på det

Introduktionen till kulturpolitiken var lite som att ta en kalldusch och sen gå ut och rulla sig i snön. Det kommer att vara galet mycket och galet intensivt den kommande tiden, med två tentor som ska vara inne strax efter nyår, varav ett grupparbete. Jisses, är allt vad jag har att säga.

Nu ska jag läsa lite norsk kurslitteratur innan det är dags för middag.

Morn'

Idag börjar den sista kursen för terminen. Kulturpolitik. Också den största kursen för terminen som även sträcker sig över jul. Men först ska jag pulsa bort till gymmet och dra på mig lite träningsvärk.

Det vankas jul i Halmstad

En sån söndag! Efter att ha förbannat mina grannar ett tag så gav jag mig på att julpynta min lägenhet med julstjärna och ljusstake. Vid två mötte jag upp Evelina för att handla och väl hemma hos mig igen anslöt sig Linn och hennes vän. Nästan 100 lussebullar fick vi ihop, hälften med mammas recept och andra hälften som vanliga lussekatter i olika former. På det klämde vi i oss en varsin pizza i väntan på att bullarna skulle jäsa. Efter att mina vänner lämnat mig vid nio fick jag ett ryck och storstädade hela lägenheten. Nu ska jag snart ner och hämta sista tvätten och sen är de te i soffan som gäller.

Så ikväll kan jag gå och lägga mig i nytvättade sängkläder i en nystädad lägenhet med tvåsiffrigt antal lussebullar i frysen. Gött!




Jag märker hur skrämmande lik min mor jag börjar bli när jag känner ett skönt välbehag av att befinna mig i en nystädade lägenhet med nytvättat tvätt. Hm...

Glad första advent på den

Klockan åtta började ungarna där uppe skrika och stampa. Halv nio vaknade en mansröst och började gorma tillbaka. En kvart senare bestämde de sig för att börja dammsuga samtidigt som alla skrek. Nio tyckte någon att det var dags att kicka igång julen med ett överrösta hela spektaklet med någon slags operajulmusik.

Det är gött att vakna en söndag till skrik, gorm, dammsug och julmusik. Verkligen!!

Lördagsgodis

Nu sitter jag upptinad och nybadad i soffan och tittar på TV. Efter att jag krossat alla på lasergame (typ) så fick vi vänta i över tjugo minuter på att bussen skulle komma, i minusgrader. För tro det eller ej, trots att jag ligger på sydligare breddgrader så får vi också snö och iskyla. Orimlig kyla, som Aftonbladet kallade det. När väl bussen kommit och vi åkt tretton varv runt Halmstad så stormade jag och Evelina Sibylla innan vi skiljdes åt för att avfrosta oss på varsitt håll.

Nu ska jag fortsätta ligga halvdöd i soffan en stund till innan det är dags att korka upp och gå banan över att jag inte har något att ha på mig, som hon på youtube. Ikväll är bjuds det till festligheter hos Ashley och sen en reva på stan när småtimmarna närmar sig, men innan detta kommer folket hit. Det är gött med helg!

The Ping Pong Song

Jag är klädd i svart från topp till tå, eller ja, jag har gråa strumpor och röda naglar, men annars... Jag ser ut som den läskigaste av ninjor och du skulle förmodligen lägga dig platt på marken och spela död om du såg mig i en mörk gränd. Jag är farlig! Nu ska jag göra mig klar för att gå iväg och spela lasergame.


Har lite problem med att komma ihåg vart bromsen sitter bara...

Man vet att man gått på bilskolan för länge när ens körskolelärare börjar historier med "Det här har jag inte berättat för någon...".

Freakdag

Lite sömn och en hel massa huvudvärk senare. I eftermiddag ska vi gå banan på systemet innan Hemmakväll äras med ett besök av tre som ska ladda för en sockerchock. Ikväll ska vi göra tradition av att baka fredagspizza och sen är det idol med människor i vanlig ordning.

Nu ska jag dock återgå till att inte röra mig ur sängen och titta på en serie eller två med mitt te som sällskap. Gött!


HP HP HP HP

Harry var grym (om man bortser från att de gjorde om ganska jättemycket från boken)! Dagen var grym (om man bortser från att jag knappt hann få CSN innan det försvann igen). Bra dag helt enkelt. Nu ska jag sova och inte vakna förrän min kropp själv bestämmer sig för att vakna. Inga alarm imorgon, inte!

CSN kom, CSN gick

Idag kom CSN och nu har jag betalat alla räkningar, och kan efter det konstatera att jag kommer äta middag hemma hos mamma och pappa hela julen.

Med nyrakade ben och otvättat hår

Vilken dag jag har framför mig! Efter körlektionen nu är det träning som gäller. Senare ska jag möta upp Evelina och Madde och halka oss bort till Maxi och handla mat. Ikväll har jag 10 pers över på middag innan vi ska gå och se nya HP-filmen(!!). Oj, oj, oj, säger jag bara.

 


Bara för att jag skrev detta så kommer någonting att gå förfärligt mycket fel och denna dag kommer inte alls att bli så mycket "oj, oj, oj", i alla fall inte den positiva sortens oj:ande. Kanske krockar med en bil nu på morgonen, eller så kanske jag halkar och bryter lårbenshalsen när jag ska slänga soporna. Med min tur är det egentligen bara att välja...


Evacuate the dancefloor

Vad är grejen med att de inte sandar min gård? Det är ju en nära-döden-upplevelse bara att slänga soporna.

Vadå minus tio grader till helgen? Amen durå!


Will I?

Jag har sovit, jag har diskat och jag har ätit pannkakor med sylt och grädde framför Biggest Loser. Om jag har mått bra! Nu är det dags att ta tag i tentan igen och se till att få den klar, som sagt, jag ska bara ta bort 800 tecken. Det är ju lätt...


Så kul kan man ha när man skriver tenta eller sitter på föreläsning

SMS
Mangan:
Din mamma!
Jag:
Din mamma är en mamma!
Mangan:
O din mamma är din mamma

Är så fruktansvärt trött att jag inte kan bestämma mig för om jag ska däcka i soffan eller sängen

Men nu är tentan färdigskriven i alla fall. Imorgon ska jag bara läsa igenom den och försöka ta bort 800 tecken eftersom jag råkade skriva lite för mycket när jag väl kom igång. Hoppla!

Nu ska jag diska och sen steka pannkakor.


Sover nog fortfarande

Klockan sex började grannen gorma på sina ungar som ilsket skrek tillbaka med en morgonmysig pipröst. Det var kul! Tänkte stoppa in ett par öronproppar ikväll och spela ashög basfylld musik hela natten i ren protest. Eller också så slänger jag in några trevliga dementorer som kan sväva runt och hota potentiella skrikare med dödskyssar.

Det är inte lätt när det är svårt, sa flugan och flög in i bordsfläkten


Gubben i lådan

Vid tre, efter att jag slagit huvudet i bordet otaliga gånger och Evelina fått damen i hjärter, bestämde vi oss för att vi var värda lite ledighet. Vi packade ihop våra saker och lämnade biblioteket med huvudet högt och tentaångesten undanskyfflad i en liten bortglömd vrå i magen. Efter att ha köpt toapapper och riskakor på hemköp sa vi adjö och jag gick hem och la mig i soffan och dog en stund.

Nu sitter jag och pluggar körkortsteori och lyssnar på Love the way you lie pt 2.

Plugg, plugg och mer plugg


En studie i vansinne

Det spritter i både ben och armar. Det röda fodralet hänger på klädstången och tillsammans med klackarna i hallen suktar de mig till galenskap. Jag håller i mig så hårt att knogarna vitnar. Jag har ett begär, jag har ett snudd på oumbärligt begär; min kropp vill dansa. Min kropp vill dansa och skratta och leva livet och en vän skickade nyss ett sms om jag ville med ut och det driver mig till vansinne. Jag har en tenta som ska in nästa vecka och jag ska vara ansvarsfull och låta självdiciplinen styra denna helg och nästa helg släpper jag alla hämningar.

Längtar efter att få sova ut

Nu bär det av mot biblioteket.
Fem dagar kvar.


Fredagen tar sig tillslut

Evelina och Linn står och gör pizza i mitt kök. Jag dammsuger och diskar. Om en dryg timme kommer folk och då kickar fredagens idolkalas igång.

Etnicitet och kulturer och globalt och diskurser och minoriteter och Fanon och en stulen cykel och andra trevliga begrepp och namn som snurrar i mitt huvud för tillfället

Sitter på biblioteket och skriver på tentan om det mångkulturella samhället som ska vara inne nästa vecka och försöker glömma bort min cykel som inte längre är min. Eller skriver på tentan och skriver på tentan, jag skriver mer på facebook, mobilen och här nu då. Jag har skrivkramp, precis som i början av varje tenta. Det börjar bli som en trevlig liten tradition nu, att sitta och slå huvudet i bordet i början av varje tenta för att jag inte kan komma igång.

Nu ska jag återgå till word. Mångkultur på dig.


Att sparka på den som ligger ner

Världen har någonting emot mig. Det har jag vetat länge.

Halv sju imorse ringde klockan och jag vaknade på ovanligt glatt humör, för att vara så tidigt i alla fall. Halv åtta var jag frukostad och på väg ner i hissen för att cykla till gymmet. Livet var frid och fröjd och små rosa moln svävade runt mitt huvud (typ). Så möts jag av en snodd cykel, och hela min värld rasade samman, någon hade tagit Blåa Faran. Nu ligger jag i ett hörn i lägenheten, i fosterställning och skriker rakt ut om hur orättvis världen är, om hur jag vill sätta bomber under stolarna på de som har tagit min cykel.

Att sno en students cykel. Att sparka på den som redan ligger ner. Att inte ha råd med en ny cykel. Att tvingas gå. Och ingen träning hinner jag med nu heller. Skit!

"Hej Linn! Här får du lägre pris på varor du brukar köpa."

Fick hem ett brev från ICA idag som säger att jag är 110 poäng kvar tills jag får en bonuscheck och så säger brevet vad jag handlar mest och ger mig lite rabatter på dessa. Trevligt, tänker du, sånt som en student behöver. Så tänkte jag också, sen såg jag vad jag fick rabatt på och undrade vems brev jag hade fått fel, för mitt var det inte i alla fall. Det var typ tre månader sedan jag köpte en pucko, ett halvår sedan jag köpte felix snabbmat och jag har aldrig, någonsin i mitt liv köpt curry. Men tack ICA, verkligen, jättetack!

Redovisningen gick bra, disken är diskad och naglarna är nymålade

Vaknade med någon slags pånyttförälskelse till livet, trots att lampan dog när klockan ringde klockan sju imorse. Efter en vecka av mörker känns allt plötsligt så där roligt igen. Sen att jag läser min kusins blogg och ser att hon gick in i en dörr gör inte dagen sämre heller, hon roar mig.

Nu ska jag återgå till Muslima innan det är dags för middag och en omgång betapet för att låta hjärnan koppla av en aning.


Börjar bli gammal med rynkor vid ögonen och allt.


Var hälsad högt ärade stab!

Grymt rolig gasque igår med sånger, spex, taco och en återfunnen stabskräck.

Nu äter jag frukost och taggar för en dag med redovisningar, och kanske en och annan sudoku när ingen ser. Eftermiddagen kommer bestå av plugg (läs och häpna) i skolan och hemma, sen tänkte jag försöka mig på lite sömn inatt. Det har inte blivit allt för mycket av den varan på senare dagar.

Kultur på dig!

Lovekiller

Efter att vi snudd på frusit ihjäl under ett studiebesök i Andersberg cyklade vi tillbaka till högskolan för att tina tårna och ha semnarium. Nu har jag varit hemma i två timmar och har redan hunnit äta tårta, plugga, bada badkar, spela betapet och ignorera diskhögen. Nu ska jag plugga lite till innan Evelina kommer för att gå igenom ett grupparbete som ska in imorgon. Ikväll är det gasque(mindre sittning) på Smålands nation som gäller!


Nudlar till middag

Efter en dag då allt som kunnat gå fel också gått fel gick jag in på ladok och fick veta att jag ässade förra hemtentan med högsta betyg och saker & ting såg genast en aning ljusare ut. Nu har jag vinkat av Lillebror vid tåget och sitter hemma och väntar på Evelina och Ashley som ska komma hit så att vi kan göra klart ett av alla tusen grupparbeten.


Jag och Lillebror i våras


Mina föräldrars dotter

När jag har folk på middag drar jag mer än gärna upp datorn för att visa sköna youtubeklipp eller spela upp någon häftig låt. När folket har gått städar jag maniskt tills det ser ut som om en hel städpatrull dragit fram genom lägenheten.

Sparkdräkt och ångest

Är ett vandrande nervvrak med allt som ligger framför mig för tillfället. Påminner lite om människokroppens nervsystem med två ben och en mun. Fint!

Gymmade imorse och möttes av en sköning i blå sparkdräkt och babyskallra i handen när jag kom in genom dörren. Han följde efter mig hela passet och frågade konstant om han kunde hjälpa till med något trots att jag varje gång avfärdade honom med handen och frasen "talk to the hand, 'cuz the face don't give a shit". Omåttligt irriterande människa. När jag gick därifrån tog han, tack och lov, sin blåa brumbil och åkte vidare till nästa offer.


Ny vecka, nya tag

Efter att ha legat sömnlös halva natten och grubblat över livet gör jag mig nu redo för ett träningspass. Efter det står möte i skolan på schemat innan det är dags att åter bege sig hem och studera. På det tänkte jag klämma in en gnutta kvalitetstid med bror min som lämnar mig för att återgå till den kungliga hufvudstaden imorgon.

Inte så illa pinkad fredagsmiddag av någon som har 300 kronor kvar att leva på denna månad



Rustar för ännu en tentaperiod

Halmstad är kanske inte den mest händelserika staden på söndagar, vilket tydligen ska vara till studenters fördel då det ger tid åt plugg och andra roliga sysslor som man inte håller på med i veckorna...

Idag har jag varit en minst lika duktig student som igår, ännu ett grupparbete har avklarats och nu gör jag mig redo att ta mig an lite mer kurslitteratur. På det har jag tvättat och handlat. Ikväll blir det kebab och veg.burgare till middag, det unnar jag mig.

Och så har Mona Sahlin avgått.


Idag har jag varit en bra student

Jag vaknade halv elva och har pluggat sen klockan elva tills nu. Först en massa kurslitteratur och sedan ett grupparbete som nästan är avbockat nu. Ska försöka göra klart avslutet idag, för imorgon ska ett annat grupparbete påbörjas och förhoppningsvis avslutas. På det pluggar jag körkortsteori och försöker få in lite kvalitetstid med bror som stannar tills på tisdag.

Nu ska jag diska och laga middag. Tjipp.

Att chatta med mamma


Att finna halsmandeln i gröten

Halsmandlarna känns svullna och det gör ont när jag sväljer. Vilket inte är bra, för det stoppar min planerade träning. Jag ber till Gud att det inte är halsfluss igen. Det känns som att det räcker med en gång per år av den förfärliga sjudomen.

Take off your shoes, lay back and take a load off. Give me your blues and let me love it away. Nothing to lose, so don't act like such a grownup. Stay out all night in the moonlight with me.


Och sen lyfter jag blicken och fortsätter framåt

Kom plötsligt att tänka på studenten och L'Estradska och att sitta på golvet och mina manliga pedagoger i klänning sjungandes en egenkomponerad låt och IUP-samtal och caseuppstarter och studentmössor och gula & blåa heliumballonger som flyger upp i en klarblå himmel och ett flaklakan som försvann och pedagoger och matköer och kakorna i cafeterian under första ring och betygsångest och studentskivor och att spela betapet på planet och studiebesök och lyckorus och min samhällspedagog utklädd till Kaspar Hauser och studentbalen och TI-89 plus och att gå runt i strumplästen och att fira Amanda med prinsesstårta & ett kilo mandariner i ett klassrum med ett ologiskt namn efter en av de sju dvärgarna och kärlek och att gå i taket över att inte få ett plus efter betyget i svenska och att det har gått år sedan jag satte min fot i den där byggnaden och case och allt annat som gjorde det där jäkla gymnasiet så förbaskat märkvärdigt. Och att jag saknar det ibland.



Here we go again

Är helt slut. Totalt utpumpad. Nu ska jag diska och sen väntar plugget, som vanligt.

One song - glory!

Dags att rycka upp sig och gå till skolan kanske. Känns lagom lockande att gå ut i det gråa när man ser Lillebror sitta i soffan med en kopp kaffe och titta på TV.

Det är roligt att använda sig av ordet Lillebror och kaffe i samma mening. Jag ser framför mig en liten bebis som sitter i soffan med blöja och sparkdräkt och dricker kaffe ur en lite för stor mugg. Sedan blir bebisen hyperaktiv och börjar klättra på väggarna tills den inser att den inte kan klättra och då går och hämtar sugproppsskor och hanskar och...


You can’t be old and wise if you were never young and crazy

Målad av: Amanda



Nu kommer vinden med vintern

Man vet att man bor för nära Danmark när man lyckas få in vissa kanaler på danska med jämna mellanrum. Det är förmodligen därför jag har fått en sådan dålig hållning på senaste tiden också, för att jag bor för nära Danmark. Alltså, det beror inte på att jag sitter böjd över diverse kurslitteratur dagarna i ända, nej, det är Danmarks fel.

Jag lägger skulden på Danmark för att min persienn i vardagsrummet precis gick sönder. Det är alltid lättare att skylla på någon/något annat.


Det finns så mycket man borde

Jag borde plugga. Jag borde verkligen plugga. Jag ska plugga. Jag ska bara diska först och plocka lite i lägenheten och dammsuga och göra lunch och...

En annan definiton av att leva i lyx än den materiella versionen

Har haft en helt fantastisk helg, med besök från både pojkvän, en av bästa vännerna och lillebror. Idol, Ullared, filmmys och überbrunch producerad av undertecknad. Så när jag och bror satt framför TVn igår kväll med härligt fet skräpmat på bordet hade jag en sådan där underbar känsla i magen, en känsla som talar om hur otroligt lyckligt lottad jag är med en sådan makalös familj och de finaste vänner.

They say don't waste your time they're obviously blind. So let's forget the words, the thoughts they put into your head - don't give up just yet!



Ett stycke syskon

Lillebror anlände till Halmstad igår, fem minuter innan midnatt. Vi placerade honom i ett källarrum under körskolan vid Nyhem och där har han fått sitta hela natten. Det är testet man tvingas ta när man kommer hit, för att se om man pallar trycket här nere i Sydsverige. Det där oväntade hoppla-fick-jag-sova-i-en-soffa-i-ett-källarrum-tjugo-minuter-från-där-min-syster-bor-trycket. Nu ska jag cykla dit och kolla om han klarade det, och om, så bjuds det på pannkakor och smoothies till brunch hemma hos mig. Kom förbi, vettja!

Lördag

Laxfilé, potatis, hollandaise, sallad, chips, blomkål, morötter, dipp och julmust.

Vi var på Ullared (och jag spenderade pengar jag egenligen inte har)


Friday going on saturday

Jag har tvättat och städat idag.
Axel har handlat åt mig.
Jag har sökt jobb.
Lollouise är här och kalasar med oss.
Jag har inte pluggat som jag borde.
Idag har folket varit här igen och tittat på idol.
Imorgon ska vi upp anustidigt för att åka till Ullared.

Geir åkte äntligen ut ut idol.
Scream går på TV just nu.
Imorgon kommer min lillebror hit.

Torsdag i all ära

Har bäddat för träningsvärk idag. Gymmade igår också, men den träningsvärken försov sig så jag hoppade upp på hästen idag igen. Nu ligger jag nyduschad i soffan, med datorn på magen och min karl stökandes i andra rummet. Livet är bra gött ibland!

Vi började en ny kurs igår och har hunnit med två seminarium och två föreläsningar. Dagens seminarium var dock inte mycket att hänga i julgranen, förutom att jag lyckades lösa min första soduku (som inte var av nivån easy). Inget mer om det.

Nu ska vi laga nudlar och titta på film. Imorgon kommer Lollo hit och stannar över helgen och vad jag längtar efter henne.

Ta våra minnen, gör om dem till någonting fint, någon slags verklighet

Det finns så många stunder i livet som du förmodligen aldrig kommer att glömma.

Alla de stunder då hjärtat gjort så ont att du knappt kunnat andas. Det värker så mycket att du finner dig själv liggandes i fosterställning på golvet, skälvandes och med en hopplös förtvivlan önskar du att känslan ska lämna dig ifred. När varje tanke och varje känsla gör så fruktansvärt ont att du nästa funderar på att ge upp. Men bara nästan.

Så finns alla de stunder som berikat livet. Det är stunder som du inte kan låta bli att le åt, skratta lite och fälla en liten osynlig tår över hur lycklig de minnena gör dig. Det är de stunderna som fick dig att inte ge upp när det kändes så där förbannat svårt. Det är de stunderna som betyder något när det verkligen gäller.


Life is short, so make it what you wanna. Make it good, don't wait until manana. I think I'm cool 'cuz your name is on this heart shaped tatoo.


Jag också

Jag känner ett plötsligt och dånande behov av att tillfredsställa dig. Jag vill att när du har läst klart så ska du sucka djupt, luta dig tillbaka och le nöjt. Med denna känsla kommer en abnorm prestationsångest. Vad sjutton skulle få dig att känna sådär, vad skulle jag kunna skriva för att bringa en sådan total känsla?

Så tänker jag på vad min föreläsare sa under en föreläsning förra delkursen om att man förr sa att man donade vid tillfällen som var övervälmingande(?). Jag vet inte varför jag berättar det för dig. Det bara dök upp i huvudet på mig, kanske för att vilseleda dig och få dig att glömma min känsla av att behöva tillfredsställa dig. För det behovet tror jag inte att jag kommer att fullfölja. Inte nu i alla fall.

Frukost.

Why don't you love me? Tell me baby why don't you love me? When I make me so damn easy to love. And why don't you need me? When I make me so damn easy to need.


En brommamamma

Har varit på Rusta idag och köpt Ajax Universalrengöring och WC-duck på storpack. Hade jag haft en köksfläkt och varit en rökare hade jag stått under den där köksfläkten och rökt nu.

RSS 2.0