En studie i att ogilla tele2 (starkt!)

Känner ett starkt ogillande gentemot Tele2 bubbla inom mig. Inte nog med att mitt mobila bredband bara fungerar när det själv behagar, vilket inte brukar vara när jag t.ex. ska betala räkningar eller skicka in tentor, utan när det då bestämmer sig för att lägga av är när kundsupporten inte är öppen.

Det var bara det jag ville få fram, massa klagognäll på skitTele2.

Word!

Såg detta hos Elli:


Har skaffat sambo för en vecka, hur gött?!


Sjuka värld

Vad är grejen med att alla äter barnmat helt plötsligt?

HAHA


Rastlöshet möter väntrummet

Varje gång den lila rutan som säger att studentmailen laddar ploppar upp får jag ont i magen. Hela magsäcken knyter sig och den där, för, välbekanta klumpen uppenbarar sig. Jag spänner hela kroppen och vågar knappt titta. Så försvinner rutan och inkorgen uppenbarar sig tillsammans med döden och hans schackbräde. Så sköljer besvikelsens våg över mig och jag klickar mig vidare till någon meningslös webbplats samtidigt som jag bygger upp orken att börja om processen några timmar senare.

Jag sitter och väntar på ett tentaresultat. Tentaresultatväntan är lika oumbärligt varje gång.

Sms - jag är fruktansvärt rolig

Till mig:
... Tyvärr så jagar jag mat...

Från mig:
Vad jagar du? Älg?

Till mig:
LAGAR

Nattasvammel

På natten blir känslorna starkare och minnena klarare. Hjärtat slår hårdare och tårarna faller till hjärtats takt. Hjärnan arbetar liksom mer om natten, som om den måste hinna med allt tänk på en och samma gång. Kanske för mycket tänk för ens eget bästa ibland.

Varför är det så att när man borde svämma över av känslor så känner man ingenting alls? Det är bara tomt.


Igår var jag på kåren.

Idag mår jag som en prins.

Saker som har gått fel idag:

Cykelköpet blev inte av pga cykelhandlarens vabbande.
Den tidiga närvaron i skolan var ovärd då hon jag skulle köpa bok av hade försovit sig.
Nya kårlegget uteblev då maskinfan var sönder.
Jag glömde overallerna, som jag skulle dela ut idag, hemma.
Jag bröt en nagel.
Jag förstår inte adressändringsreklamen.

För att trösta mig ligger jag nu i soffan och äter geisha (säg inget till Elli) och dricker mjölk direkt ur paketet (säg inget till mamma). Det är inte lätt när det är svårt, det ska gudarna veta!

Svar

Så undrar du säkert om flickebarnet aldrig går i skolan, hur hon har tid med allt rännande. För hon är väl där för att plugga, inte sant?!

Så här är det, jag var här för att plugga, det är mycket riktigt, men nu är jag inte det längre. Jag hoppade av när höstterminen tog slut och nu är jag mest kvar för att jag trivs. Anledningen till avhoppet är ordspråket man ska sluta när man är på topp. Jag har fått högsta betyg i alla kurser hittills så det kan knappast bli bättre än så här. Så jag bestämde mig för att hoppa av, allt för att slippa potentiell besvikelse.


Icke-studerande-människa


Det finns så många härliga typer där ute

Tidigare idag när jag kämpade på löpbandet var det en sköning på bandet bredivid som inte förstod hur man ökade takten, så han tog spjärn med händerna mot instrumentbrädan och försökte dra bandet snabbare med sina fötter. Senare när jag satt på en maskin kom det in en skönhet i chockrosa velourbyxor, grå tröja och svart tyllkjol, som glatt trippade fram till löpbandet och började sin promenad i 3km/h.

Om jag har skrattat inombords idag? Jag har vikt mig dubbel av skratt, inombords.

Nu ska jag gå bort till arenan och simma. Adjö.

Den gångna agendan

Fick psykbryt igår och gjorde om obetydliga saker i lägenheten. Flyttade en sak till vänster, bytte plats på en annan, satte upp nya bilder på kylen osv. Efter att ha gått banan på lägenheten och det enda jag hade kvar var att hänga upp en tavla tog det stopp. Jag är nämligen totalt handikappad när det kommer till händiga saker i stil med tavelhängande. Men jag hade tur och fick hjälp. Sen pratade jag om avföring i telefon med min lillebror. Så, nu vet du hur min dag såg ut igår. Fint.

Vad i helvete ska jag laga till middag?

Sjukt bra middagsinspiration hittar du här.

She says she's no good with words but I'm worse. Barely stuttered out, "A joke of a romantic," stuck to my tongue. Weighed down with words too over-dramatic. Tonight it's "It can't get much worse" vs. "No one should ever feel like..."


Att göra det bästa av det man har att göra med

Fick eld i baken vid två (vänstra delen av baken, den högra pryds nämligen av ett blåmärke och där kan ingen eld brinna inte). Har nu sorterat tvätten, storstädat hela lägenheten (inklusive skurning av badrum), skakat alla mattor, dammsugit mattan och soffan så att de ser snudd på nya ut, diskat, vädrat sängkläderna och hårinpackat huvudet.

Nu ska jag gå och lämna tillbaka filmen, handla med Evelina och sen tillbaka hit och baka innan resten kommer för söndagsgöra. Dvs föda och film.

Man måste älska söndagar... Eller?

Vaknade halv elva, tittade på klockan, släppte suckande ner huvudet på kudden igen och knep ihop ögonen så hårt att ögonlocken vitnade. Så har jag legat tills nu och vägrar fortfarande gå upp.

Men snart är det städning, tillbakalämning av film, bakning och söndagsmys med Halmstadbor som gäller. Men det är snart och inte nu.

Igår var det fredag...




...idag mår jag precis som jag förtjänar.


Fortsätt simma, fortsätt simma

Somnade någon gång efter tre. Klockan ringde strax innan sju. Var i tvättstugan strax efter sju. Man måste älska att dela tvättstuga med en gogon andra eftersom man får så sköna tvättider då.

Nästa kurs börjar idag. Kultur och marknad. Det ska tydligen innehålla siffror och fakta, en kontrast mot tidigare kurser som mest varit oklara blurr av åsikter och faktaliknande påståenden. Kan bli spännande, eller ett helvete. Det återsår att se.

Nu ska jag först iväg och hämta overallerna som äntligen anlänt efter månader av väntan. Så snart ser du mig strutta runt i en limegrön skapelse med tryck på ryggen. Jag vet att du ser fram emot det.

Det fina med att ha ett badkar


Visste du att alla känslor bedövas under vattenytan?


Take me away!

Fick min elräkning häromdagen. Jag får fina kvartalsräkningar och de fina klumpsummorna kan enkelt mäta sig med den fina klumpen som uppstår i magen av första glimten av siffrorna på pappret.

"Det här måste jag göra någonting åt!", tänkte jag när jag såg vad jag var skyldig. Så nu har jag slutat duscha. För då slipper jag tända lampan i badrummet och då sparar jag pengar på elen. Toppenbra!

Steg 1: att aktivera sig

Igår gick jag och Evelina vilse i nästan två timmar när vi skulle gå till Arenan och simma. Men fram kom vi tillslut i alla fall. Efter en halvtimme i vattnet var jag helt slut, "jaha, det är så här det känns att vara otränad", tänkte jag och la mig på motionsbanan och varvade tanter. Något måste man ju göra för att höja självförtroendet igen.

Nu ska jag till gymmet.
Hej!

Med förvirrad själ och tunga ögonlock

Kom precis hem från Smålands borta på Nyhem. Vi åt jordnötter, skrattade och jag hittade en till person som uttalar kex rätt, för det ska du veta, dessa människor är sällsynta här i Halland. Nu ska jag äta upp min gurkbit och sen blir det bingen.

Älskar det ordet; bingen. Fantastiskt ord!

Inte idag.

.

Att vinna är allt som betyder någonting

Vi hade spelkväll hemma hos mig ikväll. De gick nyss. Jag och Linn var i samma lag och skrek fula ord rakt ut i luften, eller ska jag vara helt ärlig så var det främst jag som stod för de fula orden, men Linn var inte jättesen med att haka på. Vi vann, det är något jag vill att du ska veta; att hårda ord och höga röster lönar sig, för i spel och kärlek är allt tillåtet.

God morgon världen, nu är jag här

Fruktansvärt otaggande dagar med grå himmel och slask på marknen. Nu ska jag gå bort till gymmet och sätta igång årets träning. Under hela promenadsessionen kommer jag förbanna världen över att min cykel har blivit stulen och att jag är för mycket fattig student för att ha råd med en ny just nu.

Nu lämnar jag över denna söndag till det förflutna


En söndag

Vid tolv promenerade vi hem till Linn som lagade pannkakor till oss. Sen låg vi i hennes soffa resten av dagen och halvsov. Nu ligger jag hemma i min egen soffa och halvsover med en gruka i handen.

Det är något speciellt med söndagar som kramar musten ur en...

Nana says that we all make mistakes

En gammal vän skickade en låt till mig i fredags. En låt som hon spelade för mig för fem år sedan. Jag har inte hört låten sedan dess, men sekunden de första tonerna nådde mina öron slog mitt dåtida jag till, som en blixt från klar himmel, med all sin styrka. Och jag blev lika kär i låten som jag blev då.


Dålig dag

Hade jag varit en tecknad figur hade jag varit vinröd i ansiktet nu, jag hade haft blodådror pulserandes i pannan som varit snudd på sprängda. Skittele2 som inte ska få mitt skitinternet att fungera trots att jag betalar skitmycket pengar!

Awesome goes fail

Bröt gårdagens trend och drömde inga mardrömmar inatt inte, eller det beror på hur man ser det...

Jag drömde att jag fick VG i kulturpolitikskursen och den lyckan jag kände då. Den totala extasen, den fullkomliga tillfredsställelsen, den... Den gigantiska våg av besvikelse som sköljde över mig när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm.

Life is no Nintendo game


Do the hustle

Jag överlevde redovisningen och båda opponeringarna, men jag skulle ljuga om jag sa att jag var nöjd med min insats. Men det är väl en trygghet i att veta att jag är precis som jag alltid brukar vara...

När jag kom hem ville inte internet samarbeta så jag fick sitta med tröga tele2snubbar i telefon i 40 minuter. Detta var vid fyra, nu(!) kom mitt internet igång... För att se det positiva så fanns där ingen distraktion som kunde hålla mig borta från att skriva klart tentan. Sagt och gjort.

Nu ska jag ligga i soffan resten av kvällen och vägra omvärlden. Klockan nio förgyller Persbrandt min kväll och sen tänker jag sova och vad jag ska sova sen!

Kom precis hem från skolan...

...nu ska jag sätta mig och göra klart opponeringen, redovisningen och sista punkten på tentan.


Nattaplugg

Äter gammal, stenhård läkerol. Läser siffror. Skriver bokstäver. Letar källor. Sätter upp ögonlocken med tändstickor. Skriver om. Skriver rätt. Motar bort stressklumpen i magen. Gör mer te. Går in på facebook. Kommer ingen vart. Funderar på att släppa skiten och sova istället. Tar tummen ur och gör ett sista försök.


Jag påminner mig själv om att det är kul att plugga, det ÄR kul att plugga, det...

Efter diverse mustutragande händelser under dagen sitter jag nu vid köksbordet, motivation- och orkeslös och hoppas på att en stilig karl i skinande rusning ska komma inridandes på sin vita springare och rädda mig från min självömkan. Det kommer inte hända.

Så öppnar jag ögonen igen, inser fakta att en häst aldrig skulle få plats i mitt kök och att jag egentligen borde förbereda mig för årets första nattplugg, istället för att sitta och drömma. För tentajäkeln ska jag besegra, och det innan den besegrar mig.

Aligatorer är inte lika farliga som krokodiler



trottpatentat.nu

Idag har vi hunnit med att gå igenom opponeringen på vårt eget och vår motgrupps arbete, förbereda vår redovisning och skriva klart en halv punkt till på tentan. Och ändå känner jag mig fruktansvärt oproduktiv. Nu släpper vi worddokumenten och kokar lite pasta innan det vid nio är dags att knalla bort till Linns nya lägenhet och bli bjudna på pannkakor.

På söndag är detta över och då väntar fem mellandagar innan nästa kurs börjar, då man kan ta tid till att ordna upp sitt liv. Eller ligga i soffan och göra absolut ingenting. Det är upp till var och en...

Säg att vi är duktiga!



Det är inte kiss i flaskan, det är äpplejuice...

Söndagsdepp till söndagspepp

Vaknade med ett grått moln över mig och med en abnorm suck satte jag mig vid datorn för att återuppta tentaarbetet igen. Nu lyssnar jag på musik fylld av minnen från då, får mail om den nära framtiden och plötsligt bubblar känslorna inom mig igen.


Låt regnet falla

Känner mig fruktansvärt ofager under tentaperioderna i mina bekväma och mindre beskådeliga kläder. Känner mig också en aning sunkig av all ohälsosam mat och alla sockerkickar man trycker i sig, den uteblivna motionen gör inte saken bättre.

Sen är tentan över och man vill fira. Så kommer man på att man är student och det är nästan två veckor kvar till CSN så firandet blir i soffan med en påse chips och ett glas med självömkan.

Just nu är jag dock enbart i det ofagra, sunkiga stadiet. Fruktansvärt trött är jag också, så nu får det bli bingen.

Plugga, plugga, plugga


En sådan torsdag!

Jag och Evelina har varit fruktansvärt duktiga idag och har suttit med en av tentorna i nio timmar. Nu har vi bara lite kvar, men det får vänta tills imorgon för nu ska jag, Evelina och Linn göra kväll.

Lasagne, hemgjord kladdkaka med vispgrädde (vispad med min nya elvisp), nintendo wii och despicable me är vad kvällen ska bestå av och vilken kväll det ska bli.

Back in Strawtown - back in business

Kom fram efter många om och men. Skaffade mig lite ätbart och sen var det bara att dyka ner i tentaträsket igen.

Hur gött tror du inte att det känns att ligga i sin egen säng med nytvättade sängkläder, en semla i magen och det där välbehaget som infinner sig när man återsett vänner? Och tillråga på allt har vi också invigt mitt nya wii och jag hittade en femhundring, när jag packade upp, som jag trodde att jag redan hade spenderat. Nu kanske jag har råd med mat ända tills nästa CSN.

Något som är ännu segare...

...är att min geisha tog slut nyss. Nu har jag inget godis kvar och är för mycket fattig student för att ta mig till bistrovagnen och betala en förmögenhet för nytt godis. Så det enda alternativ jag har nu är att knäcka kinderkalendern jag har i en av väskorna. Men det känns lite over kill att rota fram den nu. Jag får helt enkelt sitta här och fortsätta lida. Segt.

Ja, vi rullar ju inte bakåt i alla fall...

Passerade precis Skövde med ett 28 minuter försenat tåg, vilket betyder att jag missar mitt anslutande tåg i Göteborg. Segt.

Har sovit tills nu, men antar att detta ger tid till att ta igen lite arbete med tentor och andra åtganden jag dragit på mig där nere och inte hunnit med där uppe.


Oklar undermedveten stress

Drömde mardrömmar inatt om hur jag inte hann av tåget pga att jag inte lyckades få fram alla väskor jag ska kånka hem till Halmstad imorgon. När karlns klocka hade ringt och han skramlat ut ur lägenheten så somnade jag om och drömde mardrömmar om att min lägenhet hade blivit rånad medan jag var här uppe. De hade bland annat tagit soffan och två köksstolar och sen hade de fyllt hela min balkong med köttätande växter i krukor.

Tagg!

Jag ska strax iväg och äta frukost med en vän på jobbet. Senare blir det lunch med pappa och även en fika med en annan vän. Ikväll ska jag fortsätta bråka med mina väskor och också marathonspendera kvalitetstid med min karl. Imorgon åker jag hem till Halmstaden!!!

Man skulle kunna tycka att jag borde vara bra på att packa, som skilsmässobarn sedan 10års ålder...



Problem 1: Jag hatar, hatar, hatar att packa!!
Problem 2: Allt får inte plats i väskan.
Problem 3: Väskan går inte igen.
Problem 4: Allt får inte plats i andra väskan.
Problem 5: Jag kanske måste offra min kinderäggskalender.

 


Taggar för att äta årets första semla...

Också känt som meningen med livet.


It's so fluffy I'm gonna die!!!


3 dagar kvar!!

Vilket sätt att inleda det nya året på då... Igår slog den där förkylningen, som legat och lurat i två månader, till på riktigt och det kändes som om ansiktets alla hål rann och resten av kroppen släppte livet och orken. Ingen röst och ingen möjlighet att andas genom näsan och som grädden på moset tog jag nässprej, denna djävulens fantastiska påfund.

Betyder detta att mitt år kommer att bli skit, eftersom det inleddes med skit? Eller betyder det att det inte kan bli sämre och resten av året kommer att bli ultratoppen?


Idag ska jag plugga, slåss med folk på mellandagsrean och kanske eeta middag med min fader.

Bra kräftskit!





Hej 2011

Hade ett grymt nyår som började hos Karro där vi åt en levande fisk och tog en tripp ner för nostalgivägen och pratade gamla minnen från storhetstiden. Sen åkte vi vidare till en fest på söder där tolvslaget firades in och jag skrattade som om det inte fanns någon morgondag. Efter ett splittrades vi och en annan fest på söder lockade oss. Det hela slutade med en tom Ben&Jerrysbytta innan vi halkade hem vid fem.

Idag står inte mycket på schemat. Fet mat och Despicable Me (igen), ikväll är det middag med karlns föräldrar innan vi ska tillbaka till soffan och däcka lite mer.


Sovande man


RSS 2.0