Ett urklipp från min blogg i våras. Jag ska inte säga någonting, men...


Take my hand, cuz' I won't let go

Dagen började på värsta tänktbara sätt. Jag glömde både datorn och(!) mina päron hemma. Och när jag väl kom fram till Halmstad hade någon snott min cykelkorg och en fågeljävel hade bajsat ner hela styret.

Hade detta varit för ett halvår sedan hade detta gjort mig på aphumör resten av dagen, men just nu känner jag mig en aning oslagbar så det blir inte så mycket med det där aphumöret, tack och lov. Min klass och min skola är helt fantastiska, imorgon kommer min tenta vara klar, jag får nycklarna till min nya lägenhet och helgen är fullspäckad med roliga äventyr. Man ska inte klaga i onödan.


They could take it all, I'd be okay, because all I need is...

Jag har kastat mig runt i sängen i natt som om jag vore besatt av djävulen eller något annat spännande. Föreläsarens uppseendeväckande blick jagar mig om nätterna, inte för att jag ogillar den, för det gör jag inte, utan för att den ser mig. Jag längtar så innerligt efter att detta ska vara över, jag längtar med hela mitt hjärta efter den dagen då jag kan säga att jag klarade min första tenta.



Det bidde lite idol också

Det bidde ingen kår idag.
Vad bidde det då då?
Det bidde plugg.

You used to think that it was so easy, you used to say that it was so easy, but you're trying, you're trying now.

Kom precis hem från att ha suttit på Knut-Jöns (de är kreativa när det kommer till cafénamn här i Båstad) och skrivit i tre timmar. Jag tror att jag har kommit någon vart, men jag vågar inte säga att jag har det eftersom då kommer det förmodligen baktända och allt som jag har kommit någon vart med kommer vara fel och jag kommer få dygna imorgon och skriva om allting.

Nu ska jag käka lunch, sen är det på't igen ba'!

Livet

Är så uppe i varv och glad på livet att jag inte kan bestämma mig för vilken vägg jag ska dunka huvudet i för att komma ner på jorden igen.

Nu ska jag titta på idol och sen blir det mer plugg.

Så var man med lägenhet

Har precis skrivit på mitt första förstahandskontrakt. Gött!


Det gör ont en stund på natten och lika mycket på dan

Jag krossade precis mitt eget hjärta. Jag slängde mina dunsockar i papperskorgen. Förstår du vad de betyder? Jag. Slängde. Mina. Dunsockor! De är borta. För alltid.

Balladen om det stora slagsmålet med tentan

Funderade över om jag var värd en skål med chips nu i pluggpausen, men kom fram till att jag inte var det.

Förresten sa min bilskolelärare till mig idag att han tyckte att jag hade en grym fordonshantering, vilket inte är så vanligt för någon som inte har körkort. Det var lite lugnande, om det skiter sig med kulturen så kan jag ju satsa på rally istället.

Ska sluta plåga dig med inlägg om tentor och plugg snart. I alla fall för en stund, sen kör vi förmodligen igen.

Telefonsvarare och underbett

Här sitter man med feta nyheter i handen och varken pappa eller mamma svarar i telefon. Ska det vara så här? Kanske ställer in Stockholmsvisiten nästa vecka då, vem vet, de kanske inte öppnar dörren...

Så här glad kommer jag i alla fall att vara imorgon vid halv fyra (
lite lagom ansträngt glad eftersom jag fortfarande inte kommer att vara klar med tentan, men jag kommer i alla fall att vara glad, en stund):

Så här hade jag sett ut om jag hade varit glad och haft underbett, som Kronprinsessan:

"Skillnaden mellan Kultur och kultur är inte kulturell"

Jag har sovit lika illa som en vampyr inatt. Den där stressen som jag trodde att jag lämnade bakom mig för nästan tre år sedan, när jag lärde mig att det finns så mycket mer än betyg. Men icke.

Klockan sex ringde min klocka. Solen har inte ens börjat gå upp än, det skulle lika gärna kunna vara mitt i natten. Egentligen skulle jag inte behöva gå förrän om en timma, men eftersom öresundstågen är lika pålitliga som Kungarna av Tylösand med en sjuttis, så måste jag ta det tidigare tåget och istället sitta i Halmstad och vänta i en timma innan för att inte missa min körlektion.

Sen är det raka vägen tillbaka till Båstad och... Plugga!

Mer Harry åt folket! Mer youtube åt folket!


Ett inlägg utan konsekvenser

Jag skrev en text om hur jag saknar och längtar efter allt där hemma. Om hur det ibland tar över och jag går in i en slags dimma va depp, men så läste jag igenom allt och insåg att det inte är vad du vill läsa. Varför skulle du vilja läsa om min labila känsloberg-och-dal-bana?

Istället får du den här, den gör mig glad:


Gissa vad jag gör...

Du vinner äran!

DET HÄR GÅR INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BAAAAAJSTENTAAAAAA

En tenta, en student och tre paket nudlar

Tentaskrivandet går sådär. Orden fastnar liksom i handlederna och vägrar gå ut genom fingrarna.

Det retar mig, för det är ju det här jag kan. Skriva. Det är ju det här jag är bra på och älskar. Skriva. Det är ju det här jag lever för!

Jag hoppar festen på lördag, struntar i söndagshänget och lämnar mig själv i ensamheten. Det blir en plugghelg med isolering och Polly. Det kommer fler fester, eller hur?!(?)

Börjar haja begreppet tentaångest...

Läser kurslitteraturen ett andra varv.
Dricker cola zero.
Antecknar lite.
Luktar på en tygbit med Axels parfym på.
Fortsätter skriva på hemtentan.

Äter en chokladbit.
Försöker minnas hur många gånger jag har råkat skriva kuktur istället för kultur.
Kollar på klockan så att jag inte missar idol.
Skriver lite mer.
Ringer Ashley och panikar lite över den fördömda hemtentan.
Förbereder nudelmiddagen (fyra för 10:- på Maxi).
Hatar mig själv lite för mitt självömkande eftersom jag egentligen gör det jag älskar.
Lämnar det för kvällen.


Posar med nudlarna framför Photo Booth



Andra spännande fobier

Novercafobi. Rädslan för svärmor.
Neofobi. Rädslan för nyheter.
Apotemnofobi. Rädsla för amputerade människor.
Centofobi. Rädsla för nya idéer.

Du kan hitta fler här. Fick tipset från min föredetta chefs blogg.

Onsdag (13 dagar kvar)

Det var ovanligt jobbigt att gå upp imorse. Nu sitter jag och äter frukost och ska snart börja röra mig mot stationen och åka in till Halmstad för körlektion. Resten av dagen kommer ägnas åt plugg och cykelhämtning. Ikväll ska vi mysa hos Linn där jag stannar inatt. Så här ser du nog inget nytt förrän i morgon eftermiddag.

En produktiv dag både på ett produktivt- och oproduktivt plan

Har suttit på föreläsning hela dagen. Hjärnan var lagom mör när vi gick därifrån för att plugga vidare. Pluggandet resulterade i en mars mättare och lite skitsnack om livet.

På kvällen var lagade jag, Linn och Ash lasagne hos Ash och tittade på Idol. En perfekt avslutning på en lång dag i kulturens tecken.


Imorgon ska jag ta farväl av min kära vän och mitt arvegods Gula Faran och hämta min nya cykel, Blåa Faran (som förhoppningsvis inte är lika farlig som Gula Faran utan vara tuff nog att få kallas för Faran ändå).

Nu ska jag ha telefonkonferens och sedan sova. Tjipp.


El lasagna


Visste du att...

...det finns något som heter Parthenofobi. Det betyder att du har en oskuldfobi, alltså att du är rädd för oskulder. Spännande!

En sådan här dag har jag:


Jag ser arg ut på bilden om du inte hängde med...
Och vi är bara halvvägs. Toppen!


Man vet att man bor i ett vrickat land när ett främlingsfientligt parti lyckas ta sig in i riksdagen

Nu åker jag till bilskolan och kör över några sverigedemokrater.

Själv vaskade jag min sista påse med micropopcorn igår (efter att jag råkat bränna den)

En vän på facebook beskrev den, citat, ultimata vaskningen: min valröst. Det tyckte jag var en skön kontrast mot alla andras facebookstatusar idag som handlar om att du måste rösta på det där och det där partiet.

Jag röstade i onsdags, så det är lite sent att försöka påverka mig, vilket inte Centerpartiet verkar fatta då dom sms:ar mig stup i kvarten med olika mer eller mindre, för mig, relevanta vallöften.

Så går en vecka ifrån vårt liv och kommer aldrig åter

Det är söndag och jag finner, som vanligt, mig själv med näsan begravd i kurslitteraturen. Hemtentan ska vara inne om knappt två veckor, så det är bara att tuta och köra! Dubbelföreläsning på tisdag och sen har vi planerat in några pluggdejter med min studiegrupp. Det här blir bra.

Helgen har varit en helg. Vi var hemma hos Ashley i fredags och roade oss tills jag fick för mig att det var en bra idé att ta en taxi hem till Båstad, eftersom det är så himla skönt att vakna upp i sin egen säng istället för hemma hos Linn. Resten av helgen har spenderats med känslan saknad som huvudtema.

Nu ska jag dyka ner i Eageltons "En essä om kultur", som egentligen inte är en essä utan en bok fylld av intressant orbajseri, igen.


Hallå? Varför har du inte sagt något?!!


My drinking is killing me


Fru Björks öden och äventyr

Igår på seminariumet fick jag höra att jag inte var en sådan som man ville debattera emot. Det tog jag som någonting positivt.

Har pluggat hela dagen. Så fråga mig vad du vill om Eageltons syn på kultur. Nu ska jag till affären och handla lite lunch (och cola) innan det bär av in till Halmstad för inflyttningsfest hos Ashley. Kan bli ku-ul!


Juste (som i "snällt" och inte "just det")

Något som folk glömde att berätta för mig innan jag flyttade hit är att det är storm så gott som hela tiden. Jag menar det, det regnar och det blåser och det regnar mer och det blåser sjukt mycket mer och det regnar så mycket i blåsten att det piskar i ansiktet på en och det piskregnar så hårt att man tror att man får små sår i hela ansiktet som börjar blöda så att men ser ut som hon i The Ring eller någon annan trevlig brutta som man egentligen inte alls vill se ut som. Försök säga den där meningen högt utan att andas. Det hade varit trevligt med lite förvarning...

Nu händer det grejer!

Du får veta sen, så länge; HUMOR:


Vem är din pappa?

Det är överskattat det där med att plugga. Det finns så himla många bättre saker att roa sig med, typ facebook, bloggar, prata med sina gamla brassekompisar och bubbelspelet. Jag ska sluta hetsa så mycket, lägga böckerna åt sidan och lita på min naturliga genialitet istället.

 

Nu ska jag laga middag och sen ska jag titta på Kungar av Tylösand och mörda några hundratusen hjärnceller.


Kräftstjärtar


Alla dagar kan inte vara fyllda av små rosa hjärtan och regnbågar

Saker och ting känns lite motsträvigt just nu. Det känns inte riktigt som min dag idag. Allt känns lite lagom hopplöst. Hela den här leta-lägenhet-delen tar lite för mycket energi när den energin skulle behövas till pluggandet istället. Och jag har lite hemlängtan.

Hybris

Om man frågar 118800 vem jag är svarar de:
Linn är vad man här på 118800 kallar för en PANGBRUTTA, en 10-poängare helt enkelt! Hon är inte bara snygg, söt och sexig, hon har även alla paddlar i vattnet vilket inte är den vanligaste kombinationen. Den kille som någon gång lyckas hålla hennes hand skall skatta sig lycklig! Vi tror att denna gudinna en dag kommer att bli något stort här i livet och tjäna massor med stålars.

Om man frågar 118800 hur min framtid ser ut svarar de:
Böcker, böcker, böcker! Världen har i hennes tycke alldeles för lite böcker och därflr bestämmer sig Linn för att bli en förstklassig författare. Hon provar på att skriva några spännande deckare först innan hon hittar den genre som passar henne bäst, Science Fictionsromaner! Hon skriver några hyllade verk som 1000 år senae vlir en massiv religion.

Så kan man också roa sig.

Mer humor


Att fiska vuxenpoäng

Gjorde mamma stolt idag. Allt jag köpte på mataffären idag var på extrapris(!) (förutom en liten, liten påse med parmesan). Hon har lärt mig väl, mamman.

Har även hunnit med en massa andra produktiva saker idag.
Bland annat så har jag skaffat mig en ny cykel, jag får den nästa vecka. Den är blå. Jag har även köpt biljett hem till Stockholm till början av oktober. Men främst så har jag pluggat. Plugga, pluggat, pluggat. Pappa säger att det inte är så konstigt, när jag stolt berätta för honom vilken duktig pluggisdotter han har, han säger att det är det som är poängen med att gå på högskolan. Hm.

Imorgon fortsätter den konstanta jakten på en lägenhet. Och så ska jag plugga (uppenbarligen?).

Jag pluggar


Ibland är liver bra jäkla orättvist!

Min mjölk tog precis slut och affären har stängt.

Klart att jag visste...


Sitter och uppdaterar blocket, har inte dykt upp något nytt den här minuten heller...

Jag har varit helt slutkörd hela helgen. Förmodligen för att livet har gjort en sväng och det tar ett tag att vänja sig vid allt.

I fredags var vi hemma hos Ashley och käkade middag, tittade på idol och pratade om sådant som man pratar om... På lördagen åkte jag hem för att plugga men hamnade i soffan istället med vänner på TVn, varm choklad i koppen och en blåbärsmuffin på tallriken. På kvällen åkte jag tillbaka till Halmstad och hängde hemma hos Linn resten av kvällen.

Idag har jag pluggat och panikat över att jag inte har någon lägenhet. Som vanligt alltså.

Förresten, vet du vad alla transor gör här i Båstad?
Det skuttar runt en massa maskulina bruttor med markerade käkben här varje helgerna.

Humor


En sorglig saga

Jag fick ner min mammas cykel i fredags. Den är gul och var asball för typ 5-10 år sedan. En sån där mountain bike, modell: herr.

Nu är det så här va, att cykeln har drabbats av en abnorm separationsångest. Den har stått i vår källare hemma i Stockholm i ett par år nu och hann bli ganska bekväm med det. Mamma gick ner och sa hej med jämna mellanrum, det var han nöjd med.

Nu har cykeln och mamma varit ifrån varandra i en vecka och han har gått från lugn till självmordsbenägen. Han kastar av sig kedjan, gnisslar och knakar och har sig. Till råga på allt har han utveckat någon slags fetisch för fågelbajs och protesterar inte när fåglar lägger en korv eller två på styret.

Nu ska jag inte vara den som är den, utan den andra. Jag dömer ingen, men är dock ganska mån om mitt eget liv. Så har du en skön cykel som inte har diagnoserats med psykisk labilitet ståendes hemma, så är jag den där andra som vill köpa den.

Det var det.

Hej och hej då

Idag har jag tvättat cirka 7000 maskiner och dam(m)sugit hela huset och belönat mig själv med en kanelbulle. Nu åker jag in till Halmstad och hänger med Linn innan det är dags för nattliga äventyr hos Ashley. Vi hörs imorgon.

Nu går det utför...


Lägesrapport:

La upp en annons på blocket tidigare om att jag letar lägenhet så fick jag precis en pop-up om att jag fått ett mail från blocket. Med ljuset inom synhåll och hjärtat i halsgropen öppnade jag det för att finna att det bara var en påminnelse om att jag ska ta bort min annons när jag hittat det jag söker. Tunneln är åter mörk och jag hatar blocket.

Tänkte åka hem i början av oktober och stanna en knapp vecka eftersom vi inte har några föreläsningar då. Perfekt! Fick i eftermiddags reda på att vi ska på ett studiebesök efter tentan (hon vägrar säga vilket datum), vilket är typ när jag tänkte åka hem. Mök! Klurar dock på en plan, den kommer snart att vara tajmad och klar in i minsta detalj, så jag kommer hem. Du kan vara lugn.

Igår fick jag reda på att min sambo, Scar, rullade i hundbajs förra året. Mys!


Jag och Bajsscar

Jag hittade 100 kr i min bakficka idag!

Massa plugg och lunch och bank och plugg och seminarium och självmordbenägna cyklar idag. Jag gillar min utbildning, ganska mycket! Nu är det helg och det betyder plugg och middaga med vänner och kulturnatta och städa och tvätta och sånt kuligt.

Nu:
motion.
Sen: middag.
Sent: mys.
Imorgon: msovmorgon (tyckte att det såg bättre ut om alla aktiviteter började på m, så det var medvetet, ja).

Hej, hej pappa!


Man är kung, kung, kung i baren

Kom precis hem från Halmstad där jag har roat mig hela dagen med plugg och föreläsning och köra-över-tanter-med-bil och fika och cykling och ja.

Cykling måste nog ändå vara en av det svenska språkets mest fula ord i textform. Är det bara jag som stör mig på att det ser felstavat ut utan ett C mellan y:et och k:et?

I alla fall, för att återgå till poängen med inlägget som jag inte ens hann påbörja. Vad väntade i brevlådan när jag kom hem? CSN!!! Gött!

Imorgon väntar mitt första seminarium och jag är grymt taggad på att väcka mina skills från gymnasietiden; att prata som om jag vet vad jag pratar om.

God natt.

Mr. A

Let me introduce you to the coolest guy I know
You'll go (hello hello)
I'm unstoppable
(hello hello)
So damn lovable
Even if you think you'll find someone he'll never be just like me
Hello, hello
I am Mr. A

Hej på dig, en bra människa här

Tänkte bara säga att jag hade föreläsning imorse och har pluggat på biblioteket med några kompisar i fyra timmar efter det. Nu kom jag precis hem från vallokalen efter att ha röstat. Jag är en bra människa idag, som tar mitt ansvar som både student och medborgare.


Jag tänkte slänga in en liten mening om att jag nu ska börja på nästa bok på litteraturlistan, men jag har en känsla av att det inte kommer att bli så ikväll och då skulle det ju vara en lögn och bra människor ljuger inte och jag är en bra människa så jag skrev inte det.

Telefonsamtal

Mamma: Vad gjorde ni i helgen då?
Jag: Jag är ju sjuk så vi tog det ganska lugnt, men jag hann med att visa Halmstad och på söndagen var vi uppe på golfklubben och fikade.
Mamma: Vad mysigt, man behöver ta det lugn ibland också.
Jag: Ja, vi åt väldigt mycket också. Rabblar upp några sköna rätter vi fick ihop.
Mamma: Ja, nu brukar ju göra det.

Okej... Ähum... Fint.

Börjar på en ny bok imorgon, gött!

Får dock nöja mig med den där Jävla Elias idag...


Måndagmåndagmåndagmåndagmåndagmåndagmåndag

Körlärare: Tror du att vi får plats med bilen där?
Jag: Nej, vi kommer hamna för nära övergångsstället.
Körlärare: Jaha... Ähum... Äsch, skit i det, det är ju... Måndag.

Nu är jag hemma igen och har inga planer på att gå utanför dörren något mer idag. Jag ska strax stänga av datorn och dyka ner i Elias bok The Civilizing Process. Linn säger att jag är en pluggis och jag önskar verkligen, av hela mitt hjärta, att jag kunde ta åt mig, men ska ärligheten fram så sitter jag mest vid facebook när jag säger att jag pluggar, alternativt tittar ner i boken och tänker på annat.

Hejdå myshelg! Hej studentliv...

Så var man ensam igen. Ensam och övergiven... Nu ska jag deppa ihop en liten stund, sen ska jag gör mig i ordning för att åka till Halmstad och köra lite bil och plugga.

Har blivit ultraförkyld...

Inte kul!

Så kan man också uttrycka sig...


Information

Tänkte roa mig med annat denna helg, men innan vi åker in till Halmstad så ville jag bara berätta för dig att Henrik Larsson går på min skola. Jo, den(!) Henrik Larsson. Marie berättade det för mig igår. Nu vet du.


Saker jag har ringt hem om denna vecka:

Hur man kokar potatis.
Hur man steker potatis.
Vad man bör handla när man är på affären.
Vilket program man tvättar handdukar i.
Hur många grader man tvättar handdukar i.
Hur man pluggar.

Den sista var bara hittepå, men med den här stilen skulle det lika gärna kunna vara sant. Jag känner mig lite misslyckad som vuxen om jag ska vara ärlig.

Fredagfredagfredagtorsdag

Har snart dragit i mig 250g ostbågar på mindre än ett dygn. En eloge till mig!

Ikväll kommer min karl på besök. Gött!

Har varit inne i Halmstad hel dagen. Kört bil och pluggat med Marie. Nu ska jag ta ut den sista tvätten ur torkskåpet, bädda sängen och sen fortsätta plugga. Eller något...


Jag har gått runt och sett sjukt cool ut idag. Haft på mig solbrillor trots att det är mer moln än sol. Folk har liksom vänt sig om på gatan och tänkt "kolla, värsta coola tjejen!". Jag svär brushan, de har tänkt så.

Damn you Norbert Elias!

Om ni blir sugna på att läsa en bok som det är lätt att sväva bort i andra tankar ur, då har jag ett hett(!) tips: The Civilizing Process av Norbert Elias. Jag vill sova!

Living the dream!

Titta vad de visar på TV ikväll klockan 19:55!




1 2 3 fanta dricks av en pygmé

Sitter och bråkar med CSN och äter punchkottar. Jag tycker att CSN ska ge mig mina pengar utan att jag skickar in min studieförsäkran, de tycker inte att de ska göra det. Det går sådär om jag ska vara ärlig. Svinen...

Egentligen, om jag ska vara ärlig (och det har jag hört att man ska vara, ibland), så sitter jag och leker i Photobooth och förbereder mig mentalt för att gå in och bråka med CSN om min studieförsäkran och tjofaderittan (lambo).

Igår var jag vid volleybollplanen bakom skolan och drack öl och tittade på när killar spände bringan och missade bollar. Sen var det kåren som gällde. Det var kul. Superkul. Superduperkul.
Dagen har spenderats i skolan, i kafeterian, pluggandes, hos 2orna för att nalla böcker för ett förmånligt pris och hemma hos Linn med en pizza. Nu är jag hemma och håller på med tvätt, disk och städ. Snart är det tillbaka ner i pluggböckerna. Först: CSN!


Ja, jag har min smurftröja på mig idag också.


Grattis Lillebror!

Idag fyller Leo år. Kul för honom. Jag kommer inte fira honom förrän om en månad när jag kommer hem en stund. Då har han ju något att längta efter, mig alltså.

Det är mina händer bakom honom, han är alltså inte fyrarmad och läskig.


Svammel

Tiden går så galet fort ibland. Det händer saker mest hela tien och jag har ändå inget roligt att skriva om. Visst kan jag skriva allt jag gör, vilket jag i och för sig också gör, men hur kul tycker du att det är egentligen?. Allt går i 300 km/h, men det är kul, allt är kul. Jag hinner inte ens längta hem, jag trodde att jag skulle tycka att det var jobbigt i början, jag trodde att jag skulle få hålla mig ifrån att åka hem varje helg, men nu är det tvärtom. Jag stormtrivs och kan knappt bärga mig tills jag får en lägenhet i Halmstad så att allt är på riktigt och klart.

RSS 2.0