Tagga semester!

Jobbade mitt sista pass i fredags, så kvällen betydde firande av min frihet; grill på Nyhem och utgång på Morfars. Mamma och Torrvald kikade förbi Halmstad för en glass i solen också. Lördagen vigde jag åt mitt skägg som jag knappt fått se sen onsdagen, mys hemma, middag på stan och film på kvällen.
 
Nu håller jag på att göra mig klar för att ta tåget till Mölndal där Mamma och Torrvald ska hämta mig för en bilfärd til Stockholm, imorgon lämnar nämligen jag och mamma landet för lite riktig sommar i Grekland. Tagga riktig semester för första gången sedan jag flyttade hit!

Lycka

För första gången på toklänge kan jag gå ner och sätta mig på gräsmattan för att dricka rosé med Martina utan att tänka "egentligen borde jag...".
 
Detta efter en aw på lilla torg med Glenn och Jimmy följt av en glass på västra stranden där vi också mötte upp Mirelle gör detta till en fruktansvärt bra torsdagseftermiddag och kväll.

TANKECHOCK

Min första tanke när den svartklädde mannen kom upp bakom Loreen när hon gjorde Euphoria i Mello: kidnappningsförsök, mitt under en mellosändning, detta kommer aftonbladet älska; KIDNAPPNINGSCHOCK. Så visade det sig att de bara skulle kramas och kasta runt med varandra.

Hemkommen från fyra dagars tillsammans med Skäggets familj ute på den småländska landsbygden i närheten av Lagan

Vi har badat i sjön.
De har inte sagt ett enda R.
Vi har spelat spel.
Vi har åkt båt.
Jag har läst halva min asagrymma bok.
Vi har legat på stranden.
Vi har grillat.
Jag har i tre nätter delat en 80 centimeter bred säng med min 190 centimeter långa och 90 kilo tunga pojkvän.
Jag har förlorat i kubb och boule.
Vi har ätit massa fisk som tydligen är asadyr men som de fiskar upp i sjön mest hela tiden som smakade fisk.
 
Och sånt.
 

Det var lite oklart vart jag skulle gå av bussen igår...


Nu lämnar jag Halmstad för några dagar och beger mig ut på den småländska landsbygden för att hänga med mitt fina skägg och hans familj

 

Sms

Jag:
Svara inte då :(
 
Jag:
Nej, men tänk inte på mig. Här ligger jag med monster under sängen, zombies knackandes på dörren och vildvittror utanför fönstret. Jag försöker bara få lite lugnande kontakt med min pojkvän, men han har tydligen bättre saker för sig än att lugna mig inför monster-zombie-vildvittrordöden. För all del, tänk inte på mig.
God natt då.
 
Skägget:
Förlåt älskling! Telefonen har legat på laddning.
Det är lugnt, monstrena är inte på riktigt :)
Saknar dig! Men imon (sydsvenskars envisa stavfel av imorn, bloggares anm) ses vi igen :D
Sov gott! Puss!
 
Jag:
Skyll på det. Säg bara som det är, du har tröttnat och hittat en liten trolltant i de småländska skogarna. Ni ska nu gifta er och skaffa små trollungar så att ni kan sjunga "när trollmor lagt sina elva små troll" tills öronen blöder.
Ljug inte, det är inte juste.
 
Skägget:
Okej, du kom på mig :(
Första gången jag försöker ljuga för dig och du ser rakt igenom det :( att du till och med såg att det var en liten trolltant var skickligt ;)
Du förtjänar det bästa!
 
Jag:
Jag gör ju det, men ändå får jag nöja mig med en muterad blandning av ett monster, en zombie och en vildvittra (de hade trekant och deras avkomma blev en blandning, den kallas för zmonsvittra). Livet är så jäkla orättvist!
 
Och så vidare...

Nu ska jag iväg och hänga lite med Mangan innan han lämnar Sverige för ett halvår utomlands

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad händer med världen?

Det första man möts av på dn.se är nyheten om dödsskjutningen i Denver där en man sköt ihjäl flera människor inne på en biograf. Skrollar man ner lite lyder rubriken "Skolbuss krockade - 18 döda", ytterligare lite längre ner är rubriken "Våldtäktsförsök på Gothia i Göteborg" som följs av en artikel om en ny våg av främlingshat.
 
Vart är mänskligheten på väg?

Längtar tills den dagen då jag kan säga att fredagen är dagen som leder in i den lediga helgen...

Jag har spenderat kvällen med Martina. Vi har hängt hemma hos mig med grönsaker & dip, film och toppat det med lite babbel. Nu väntar sängen för om sju timmar ska jag upp för ännu mera jobb.
 
Så frågar jag mig själv vad som hände: vart är hon från förra sommaren, hon som levde till fullo trots att hon jobbade dagarna i ända? Än lever jag på hoppet dock om att hon kommer tillbaka i augusti...

Småstadstjej...

Efter att ha, näst intill, blivit klar med uppsatsen igår cyklade jag bort till Glenn för en bättre kväll med middag, vin, film och babbel. Nu är det dags för jobb igen, tre dagar med mördarpass och sen, på söndag kväll, åker jag till den småländska landsbygden i några dagar.
 
Bli inte förvånad om jag snart börjar bära flanellskjortor och hängselbyxor, så mycket småstadstjej är jag nuförtiden. Feel free to rysa.

You're going down uppsatsfanskap!

Sitter i underkläderna i soffan, omgiven av anteckningspapper, kuddar och täcken, lyssnar på Fall out boy, äter pasta med fingrarna direkt ur kastrullen och skriver så att fingrarna glöder.

Slå den lediga dagen om du kan

Sovmorgon följt av frukostmys i soffan. En tur på stan. Lunch med tillhörande öl i solen på Bulls uteservering. Glass. Film och middagslur i soffan. Roadtrip till Falkenberg (med lite vilsekörning inne i Falkenberg). Dagens höjdpunkt: Stefan och Krister-buskis på vallarnas friluftsteater i kvällsolen. Hem för filmmys i soffan med milkshake.
 
Vallarna
 

Ledig onsdag med min karl

 

Vart är den där förbannade sommaren?

 

Har jag sagt att min hajfobi hindrat mig att ta dykcert, vid två tillfällen?

Läste nyss en artikel på aftonbladet.se om att Australien vill tillåta hajjakt trots att vithajar är fridlysta, till det vill jag säga: HEJA AUSTRALIEN! På önskan om att häva jaktförbudet svarar en natursnubbelina att "vi måste förstå hajarna och inte ta till metoden jaga", till det vill jag säga: jaga henne också.

Jag var ledig i 36 timmar, det var 36 väldigt bra timmar!


Något ska man ju göra när man har några lediga timmar

2545 nollebrev ska skrivas ut, packas tillsammans med tre andra papper, klistras igen, stämplas och lämnas till posten. Det är vad jag, Emmeline och Bo roat oss med sedan klockan nio imorse. Vi hade inte ens kommit halvvägs när jag lämnade Kåren för en halvtimma sen. De sitter några timmar till och sen fortsätter vi på söndag.
 
Nu ska jag knega.
 
 

Fredagen den 13

Fibrer och vitaminer till frukost, som vanligt. Strax ska jag cykla bort till Kåren för kuverteringsjobb hela dagen. Ca 3000 brev ska kuverteras, adressmärkas och få ett frimärke. Klockan fem ska jag infinna mig på jobbet för ett nattpass och sen ger jag mig själv ledig fram till söndag klockan elva då jobbet kallar igen. Inget plugg och inget jobb på 36 timmar - jag förtjänar lite ledighet (försöker jag i alla fall intala mig själv).

CSN undersöker

CSN har tydligen fått i uppdrag att undersöka skillnaden mellan studerande kvinnors och mäns hälsosituation. Om jag var CSN skulle jag tacka nej till det uppdraget med riksen för att få hjärtinfarkt av kunskapen de får om vart pengarna de lånar ut går i och med den undersökningen.

Det enda som får mig att inte deppa ihop över att uppsatstiderna aldrig tycks ta slut:

 
 

Suck

Jag kom hem från jobbet för en stund sedan. Åtta timmars jobb. Det betyder åtta timmar ståendes utan mat. Det betyder att jag är sjukt trött nu. Det betyder att jag kommer hata allt vad plugg heter idag, men tyvärr är ursäkter inte godkända idag... Fan!
 

Text

De är som brinnande bilder, filmer som spelas upp när natten kommer, minnen som gör så ont att man känner faktisk fysisk smärta. Och hur mycket man än kämpar så försvinner de inte, de brinnande bilderna - hur roligt man än har det, så, när natten faller, gör minnena fortfarande ont. Tillslut erkänner man dem, minnena, som en del av sig själv, man lär sig att leva med smärtan och accepterar att man aldrig kommer att glömma.
 
Tills plötsligt en dag då man sitter i sin ensamhet och läser gamla texter som man har skrivit och blir påmind om den där smärtan som var så oumbärlig. Samtidigt kommer man på att den där smärtan faktiskt gick över, att man idag lever utan den. Och då kan man inte hjälpa att känna sorg över att saker och ting går över, att livet går över...

Lägesrapport: riktigt kass självdisciplin

Tanken var att jag skulle gå min PW, hämta böckerna till uppsatsen på stadsbiblioteket och sen gå hem för att plugga. Det var tanken... Ikväll har jag dammat, dammsugit och våttorkat min lägenhet, tvättat, lagat mat*, flätat mitt hår, tittat på The Big Bang Theory, pratat med mamma i telefon, stalkat folk som jag inte tycker om på facebook, salkat folk som jag tycker om på facebook. Så, som du ser har jag inte haft tid att plugga idag.
 
Nu ska jag och uppsatsklumpen i min mage gå och lägga mig. God natt på dig.
 
*Värt att nämnas eftersom att det inte är en vanlig sysselsättning i mitt liv. Dels för att jag inte tycker att det är speciellt roligt att laga mat, dels för att jag har en pojkvän som är bra på att laga mat, dels för att jag oftast tar hem mat från jobbet när jag äter ensam, dels för att mackor är gott, dels för att jag är lat, dels... Du fattar?!

I used to think when I got older, the world would make so much more sense. But you know what? The older I get, the more confusing it is...

Nu sitter jag nyduschad i soffan efter en kaosdag på jobbet. Jag tittar på hipsterbilder och dricker cola istället för at plugga, det är en sån kväll ikväll; en sådan där man inte alls vill göra det man borde och därför inte gör det heller. Så nu tänker jag lägga ner datorn och gå bort till Skägget och fånga kvällen.
 

Hutlöst!

Fyratusenniohundranittiofem svenska kronor kostar den billigaste sittplatsen till Eurovision Song Contest 2013 i Malmö... Så jäkla ovärt att flytta söder ut lagom till denna historiska händelse om man ändå inte har råd att gå. Nä, det blir till att hoppa av högskolan och flytta tillbaka till Stockholm igen.
 
Det, eller att börja spara nu...

Det vore fel att klaga

Igår hade jag den bästa dagen på hela sommaren. Avkopplande, varm och planlös. Precis som det ska vara på sommaren!
 
Dagen inleddes med frukost på Mårtenssons hotell med Pappa innan han lämnade Halmstad för huvudstaden. Sen, efter att ha hängt i Skäggets soffa någon timma, bestämde vi oss för att åka ut till Tylösand. Där spenderade vi dagen med Jocke, Jimmy och Tina. Sol, bad och glass. Sen tillbaka till Nyhem för grill och mys ute på gräset. Hela dagen avslutades framför en film i soffan.
 
Och jag mådde så där fruktansvärt bra hela dagen, struntade i allt vad morgondagen hette och bara njöt av att få vara med fina människor i fantastiskt väder i mitt underbara Halmstad.
 
 

Att få och inte få göra

Den starkaste av de mediciner som jag fick förra veckan föbjöd mig från att göra följande saker:
Äta choklad
Dricka rödvin
Äta kryddor
Stressa
Träna
Äta skaldjur
Äta ost
Duscha för varmt
Duscha för kallt
 
Igår för sista dagen med den medicinen så idag har jag ätit ostsmörgås med kryddor och kräftstjärtar på till fukost, till det har jag druckit ett argentinskt rödvin och avslutat med en bit 64% choklad. Duschen vobblade jag mellan asavarmt och asakall och nu ska jag strax springa till jobbet och stressa sönder alla kunder. Typ. Bara för att jag kan.

God natt världen

Imorgon är en ny dag och vilken jäkla dag man kan göra av den!

Värd eftermiddag!!

Efter morgonens möte och lunch attackcyklade jag till Östra stranden och badade med Skägget, Jocke, Jimmy och Glenn. Knappt två timmar hann jag med innan jag fick attackcykla in till stan igen för att börja jobba.
 
Förmodligen den mest värda attackcyklingen jag någonsin gjort.

God morgon världen

Solen skiner på precis som igår och jag missunnar alla lediga människor det. Eftersom att jag själv ska sitta i möte hela förmiddagen och sedan jobba hela eftermiddagen och kvällen så tycker jag inte att det är mer än rättvist att ingen annan människa i den här stan ska få njuta heller. Inga konstigheter.

Tisdag - pepp och vitaminer

Efter en natt fylld av mardrömmar följt av en morgon från helvetet var jag lagom glad när jag kom hem från skolan vid elvatiden. Men efter peppande ord från pappa och Skägget så var jag tillbaka på rött köl igen. Jag och Emmeline lagade en pruttäcklig lunch och avverkade en hel del jobba med nollningen innan vi intog gräsmattan tillsammans med Klara och Glenn.
 
Nu har jag precis kommit hem från en PW och ska strax göra min vitaminshake och sedan sätta mig nere på gården med min bok.
 
Jag kunde ju faktiskt ha det betydligt mycket sämre...
 

Jag finns förresten på instagram också: för- och efternamn ihopsatt, precis som på twitter


Nu börjar mitt nya liv!

Eller ja, egentligen så går jag tillbaka till mitt gamla liv...
 
Jag är trött på all sjukdom och dylikt som härjat i min kropp på den senaste tiden som fått mig att komma efter med träningen och givit mig dåliga matvanor. Jag vill ha tillbaka samma välsvaravde kropp som gav mig energi genom vårens alla utmaningar.
 
Startskottet fick bli dagens PW och powersmoothien (proppad med vitaminer och antioxidanter.
 
Så det så!
 
Jag har nog aldrig mått så bra, fysiskt, som jag gjorde under denna perioden i mitt liv. Mat och träning i en underbar balans.
 
 

Hej och hej

Hej. Mamma och Torrvald är här. Nu ska vi åka till Väla i Helsingborg. Hej.
 

RSS 2.0