Den rolige

Jag hatar att läsa om andras sjukdomar och skrollar bara förbi mina gamla inlägg om att jag pluggar. Känner mig som en levande motsägelse. Så kan det gå när när inte haspen är på.

Facerapade förresten en vän idag när vi satt och väntade på att mötet skulle börja. Jag skrev "Hej hopp, jag har en gummisnopp" i hanst status, sen skrattade jag i fem minuter. Varken han eller Linn tyckte att det var lika roligt som jag. Synd att de inte har någon humor.

Ska vi bränna hela halsen? Såklart!

Grupparbete på förmiddagen, föreläsning på eftermiddagen och möte på kvällen. Nu väntar jag på att potatisbullarna ska bli klara och uppätna, sen är det rakt ner i organisationsboken som gäller.


Ska ta mig till läkaren imorgon eftersom jag som vanligt åkt på det värsta av ingenting. Har haft halsbränna till och från sen i höstas och nu är det en tillperiod. Så lyckades jag dra på mig diverse smärtor nu också, men antog att det var mina nya stresssymptom då utslagen givit upp, men tydligen så är det halsbrännesymptomet som säger åt en att det är dags att åka in till akuten. Fint, precis vad jag har tid med. Men dum som jag är så får det vänta tills imorgon eftersom jag inte tycker att jag har tid nu.

So let's find a bar, so dark we forget who we are

Igår blev jag ifrågasatt angående min flytt hit till Hstad. Han frågade hur jag tänkte... Positiv ton saknades. Att han själv flyttat till Landskrona var inget som spelade roll, tyckte han.

Jag vet inte om det bara är jag som fått för mig att det är som så, men är inte Hstad lite av en metropol om man jämför med Landskrona?

Det är krig, det är kärlek, det är kupp, det är melodifestivalen

Började kvällen med trerätters i sann barnkalasanda. Dvs kakor och bullar till förrätt, varmkorv till varmrätt och marängsviss till efterrätt. Sen var det lekar och annat skoj innan vi gick ut och dansade på Mårtenssons tills fötterna skrek. Awesomeness.

Nu ligger jag i soffan med avslagen cola i glaset och melodifestivalen på tv. Gött. Jag ger mig själv några pluggfria timmar.


Awesomeness


Tom

Ska ta tag i mitt liv och kliva upp ur sängen. Idag väntar plugg och bokrea, sen ikväll är det barnkalas för hela slanten. Kör på den.

Jag har rosa naglar förresten...


För att du gillar anekdoter

Jag längtar efter att få gå på teater igen. Att förväntansfull se hur ridån sakta avslöjar scenen och sen låta skådespelarna fylla mig med en annan verklighet. Att gå på teater är som att läsa, man släpper sitt eget liv för en stund och låter någon annan berätta för en om sitt. Det kan vara ganska befriande ibland, att få det bekräftat att andra människor också känner för mycket.

Jag kommer aldrig glömma när jag och pappa skulle gå och se Drömmen om Herrön på Dramaten för något år sedan. Det var en överraskning och när vi närmade oss Dramaten så frågade jag om han kunde gissa vilken pjäs vi skulle se och han svarade att han hoppades på att det var Killinggängets pjäs (Drömmen om Herrön). Varpå jag svarade att jag verkligen försökte få tag på biljetter, men att dem var helt utsålda för hela hösten. Man kunde se hur han försökte dölja sin besvikelse. Så gav jag honom kuvertet med biljetterna i för att han skulle få veta vad vi skulle se. Den reaktionen, när han fick fram biljetterna, var obetalbar.

Det var kul.

"Jag kom till världen med en brinnande vilja att avtäcka meningen hos tingen, med min själ uppfylld av längtan att nå fram till världens ursprung - och fann mig vara ett objekt bland andra objekt."


Citat: Eriksson, Eriksson-Baaz och Thörn (red), 2002:15


Cornbullar och markeringspennor

Sitter och väntar på att företagsekonomiboken ska läsa ut sig själv och att det ska bli imorgon då CSNpengarna kommer. Väljer att inte hålla andan för väntan nummer ett...

Kom precis hem från skolan och håller nu på att fixa lunchlåda tills imorgon. Sen är det rakt ner i kurslitteraturen igen. Kul, verkligen, kul!

Kniv och blåbär

Åt pannkakor med blåbär och hallon till frukost. Nu vet du, om någon skulle sätta en kniv mot strupen på dig och kräva ett svar på frågan om vad jag åt till frukost. Jag kan tillägga att det var rester från igår, om du vill briljera lite när du ändå står där.

Fast jag hoppas att du slipper hamna i den situationen, att få en kniv mot strupen. Det är inte så trevligt.

Ge. Mig. Bekräftelse.

Klarblå himmel idag. Drog ner persiennerna och dök ner i företagsekonomiboken. Säg att jag är duktig, jag behöver det.



Jag menar...

Å andra sidan så är jag student, vilket gör alla med en månadslön som överstiger 10'000 kronor till ett rikt troll.

You're cooler than me?

Den överdrivet rika, fd hemlösa, livscoachen Mia Törnblom säger att man ska boosta sitt eget självförtroende och inte förlita sig på andra. Ett av hennes tips på att ta sig framåt i livet är att varje kväll göra en lista på fem saker som man är bra på.

Jag är assnabb på att smsa utan T9. Min mobil är asiatisk, det är vad min påtvingade förmåga bottnar i.
Jag gör kick-assgoda pannkakor. Visserligen från mammas recept, men i alla fall.
Jag är en jäkel på att städa badrummet. Också något som kommer från min mamma...
Jag kan gå i klackar en hel dag utan att få ont i fötterna. Räknas det som egenskap?
Jag kan prata omkull de flesta. När jag är på det humöret.

Not: Jag valde en wikipedialänk på Törnbloms namn för att Magnus Betnér säger att jag tillhör wikipediagenerationen, och jag vill ju inte göra någon besviken.

Jag vet att du tror att du förstår vad du tyckte att jag sa men jag är inte säker på att du fattade att vad du hörde inte var vad jag menade


Pajkastning

Åt en svinäcklig finduspaj till middag igår. Varje tugga var motvillig och massan växte som ogräs i munnen på mig. Det är fortfarande oklart varför jag valde pajen av all helfabrikat som jag hade att välja på när jag stod där vid frysdiskarna på Maxi. Jag menar, jag har aldrig vart speciellt förtjust i paj som inte kommer med överdrivet mycket vaniljsås. Men jag gjorde det i alla fall och jag åt upp.

När pajen var uppäten gick vi på storstabmöte, sen gick jag hem och låtsades plugga.

Bara en text

Liksom vågorna slår mot stranden och liksom saltvattnet åter försvinner ut i havet, så dunkar känslorna till i bröstet ibland och försvinner sen lika snabbt. Ibland gör insidan så frukansvärt ont att det känns som om små bitar av mig försvinner bort. Som om det som finns där inne, liksom berget, vittrar sönder med tiden. Och när smärtan är som mest påtaglig, när golvet känns som den enda platsen som förstår mig så tycker jag att tiden lika gärna kan ta allt.

Det är löjligt att se sig själv som ett berg i den benämningen att det vittrar sönder för att med tiden försvinna. Jag tror egentligen inte på att insidor försvinner. Jag tror att de faller isär och omgrupperar sig för att göra plats för nytt. Det är lite så livet fungerar, så vitt jag har förstått det. Något får kliva åt sidan för att göra plats för någonting annat. Men det tänker jag förstås inte på när jag ligger där på golvet och känner mig eländig.

Och?


Att göra söndag

Har varit borta vid arenan och tittat på handboll idag, hör och häpna. Sen åt vi fet mat innan vi gick hem till Linnis där jag intog soffan.

Nu kom jag precis hem och väntar på att pastan ska bli klar och att klockan ska slå nio så att jag kan få avnjuta årets första Big Brother. Om jag är torsk på sånna program, man skulle kunna se det som min akilleshäl...

Labil?

Evelina säger att detta är jag: länk.

Enemy

Introt stiger ur högtalarna och kameran zoomar in på scenen. Mitt hjärta börjar slå snabbare... Så sköljer tonerna, likt rinnande vatten, över mig och fyller hela min kropp med något som jag skulle kalla för lycka. För det är vad det är schlager; lycka i toner.

Vi åt trerätters igår, vi drack rödvin och bubbel, vi kollade på melodifestivalen och jag mådde fruktansvärt bra.


Väldigt värt att gå till affären i skinnjacka och halvt frysa ihjäl bara för att få låtsas som att det är vår

Ska strax ner och hämta sista tvätten, sen ska jag stänga ut solen och se ett avsnitt glee till lunchen.

Ikväll är det trerätters här som gäller, jag och Eve står för efterrätten. Innan dess ska jag hinna leka rockstar i min solglasögon under promenaden till Maxi.

Kör på den!

Mjukmedel och drömmar

Sov fyra timmar inatt, rekord för denna vecka. Fick komma in i tvättstugan nyss, dock fungerar bara en av maskinerna, men man kan ju inte få allt. Man skulle kunna se detta som en bra start på dagen...


Att göra helg

Har hunnit med systemet idag också och ska strax bort till krusbäret för att göra fredag. Imorgon hoppas jag att tvättstugan låter mig tvätta, sen är det trerätters och mello som gäller. På söndag ska vi titta på Linns handbollsmatch och mellan allt tänkte jag hinna med lite plugg också. Jag är ju trots allt här för att plugga... Eller?!

Fredag?

Upp och ner och framåt och tillbaka och hit och dit och du och jag och den och det och...

Natten till igår drömde jag om en talande valunge och natten till idag sov jag två timmar. Så mår mitt sinne just nu. Nu sitter jag och skakar lite av koffeintabletten och gör mig redo för föreläsning i projektledning och sen plugg i skolan resten av dagen. Fint.

Hur jag roade mig förra helgen (att gå banan med limegröna bilder)









Börjar om dagen

Somnade i soffan och vaknade efter två timmar av abnorma smärtor i höger axel. Nu är jag duschad, frukostad och nästan klar. Jag ska bara springa iväg till H&M och köpa en kläd eftersom min tvättstuga inte låter mig tvätta mina. Sen är det skolan och plugg som gäller resten av dagen.

Ikväll ska vi till Mårtenssons och fira en vän som fyller 25.


Världen hatar mig

Det är jättekul att detta är andra gången på en vecka som min tvättid avbokas automatiskt. Det är jättekul att detta är andra gången på en vecka som jag går upp anustidigt för att tvätta, men när jag kommer dit säger maskinfan åt mig att passet inte är bokat av mig.

Nu då? Nu är jag ju vaken och ska först vara i skolan klockan tolv. Värt!

Det här får mig att må bättre

Att dricka vin och prata blaj med människor jag tycker om.
Att se min mamma skratta åt ett ultratråkigt skämt.
Att återse en vän efter en lite för lång tid.
Att dansa till jättehög musik när jag är ensam i min lägenhet.
Att få ge den där första jättehårda kramen när jag kommer upp för att hälsa på.
Att skratta så mycket att jag får ont i magen.
När folk uppriktigt skrattar åt mina (lama) skämt.
Att sitta i en park med fina vänner tills blåsan inte tillåter det längre.
Att skratta åt absolut ingenting tillsammans med bra folk.
Att få bekräftelse på att hårt arbete lönar sig.
Att gråta till fina filmer.
Att kramas.
Att gå ut och dansa.

Baby, stay strong

Evelina ringde igår och berättade att de ska göra ännu en sanering av hennes lägenhet idag och imorgon, så hon måste bo hos mig ett dygn till. Ska jag vara helt ärlig så tror jag att hela den där saneringshistorian bara är hittepå, att hon egentligen har separationsångest och därför säger att hon måste bo hos mig.


Talking to the moon

När jag kom hem efter skolan idag stoppades min dörr av ett paket på hallmattan. Min fantastiska mamma hade skickat ner en ask choklad och ett kort. Är man lyckligt lottad så är man!

Overallsinvigningen i onsdags

Före:



Efter:


Glad måndag på dig

Har suttit och halvsovit mig igenom två föreläsningar idag och kom nyss hem till mitt bombnedslag till lägenhet. Evelina har flyttat tillbaka till sig idag så jag ska ägna den ensamma kvällen åt att städa och glo på film. Imorgon är det plugg som gäller. Som vanligt.

Me and my drum

Hjärtslaget i helgen. Loggar ut och återkommer nästa vecka. 


Med ett värkande huvud

Vi hade, som sagt, overallsinvigning igår. Vi tävlade, drack äckliga drinkar (jag fick en vegetarisk och det säger väl allt?!), rullade på marken, rullade på varandra, fick äckel i form av fiskleverolja, tabasco, sill, osv. slängt på oss och sen kletade vi ner varandra med färg. Jag fick duscha hos Evelina efteråt, innan vi gjorde Smålands och lät kvällen vara vår.

Nu har jag två illaluktande ovvar liggandes på balkongen och jag bävar för den stund då jag måste ta in dem igen eftersom det ska regna idag...


Livet är fittigt och helt jävla underbart


Overallsinvigning ikväll



Ikväll ska tvåorna inviga vår overaller. Vi vet inte vad de ska göra, men rena och fina kommer de inte att vara efteråt. De som försöker uttrycka elaka skratt i skrift här över är tvåor. Det kan inte vara ett gott tecken...

Att avlägga en tisdagsrapport

Jag var och tränade imorse. Sen gick jag hem och duschade och åt avocado. Sen gick jag tillbaka till skolan och hängde lite. Sen gick vi till kåren och fixade våra kårleg. Jag ser ut som ett blockmongo på mitt. Sen gick jag till körskolan och pratade med min lärare. Sen gick vi till tatueraren. Sen åt vi en semla på Regnbågen. Sen gick jag hem och la mig i soffan. Sen kom jag på att jag hade glömt handla och hämta ut min kurslitteratur på posten. Sen ringde mamma. Sen gick jag till affären och posten. Sen gick jag hem och åt riskakor. Sen ringde Linn. Sen tittade jag lite på TV. Sen förflyttade jag mig till köket.


Och här sitter jag nu med min bravo och matbordet fullt av anteckningar och böcker. Om fyra timmar och tjugonio minuter ska jag gå och lägga mig och innan dess tänkte jag hinna med lite nödvändigt plugg.

Damn you woman!

Solen skiner, himlen är blå, snön har smält och hundbajskorvarna har kommit fram igen. Man skulle nästan kunna tro att det var vår, tills den übertråkiga realisten inom mig kryper fram och påminner mig om att det bara är februari och att den där vårkänslan nog kommer att gå över.


Ickerealisten som tror på våren



Cable car

Somnade ståendes idag. Somnade sittandes på föreläsningen idag. Vill sova nu. Måste fortsätta plugga.

Ett tappert försök

Jag försöker lägga in ett klipp från youtube. Jag vill visa dig swingflys låt Me and my drum och så vill jag tala om för dig att jag är lite förälskad i refrängen för att den gör mig lite glad. Men blogg.se vill inte samarbeta så det blir inget klipp. Trist.

Och just det, fortfarande inget tentaresultat...


Ögonen svider och hjärtat bränns

Deppade ihop totalt igår efter att mamma hade åkt. Som en tung suck lämnade all ork kroppen och livet gjorde så fruktansvärt ont att benen gav vika. Och jag lät smärtan dunka och ögonen rinna...




... sen drog jag i mig några kladdkakemuffins, tvättade av ansiktet och gick över till Evelina och hjälpte henne packa upp hennes nya lägenhet.

Den barmhärtige samariten

Om du sitter och undrar om semlan igår så kan jag vara samarit nog att sudda ut dina frågetecken. Det bidde ingen semla. Semlorna var slut när vi kom till skånskan, så det bidde äpplepaj med vaniljsås istället, men inte hängde vi läpp för det inte, det var en högklassig äpplepaj och samma sak gäller vaniljsåsen.

Du missade väl inte mello igår, förresten?

Dotter - Moder

Filmen har precis tagit slut och klockan är strax innan midnatt...
Mamma: Vad ska vi göra nu då?
Jag: Jag vet inte... Vill du spela lite mer Wii? Eller blir du för uppspelt så att du inte kan sova?
Skratt.
Tystnad.
Mamma: Nej, jag blir nog för uppspelt...

En sådan helg!

Efter diverse missöden i mitt kök igår (borde jag vara orolig för att mitt brandlarm inte gick igång?) så lyckades jag få till kick-assgoda kladdkakemuffins. Strax innan sex hämtade jag mamma vid stationen och sen gick vi hem och jag placerade mig in kropp i köket igen, denna gång för att lyckas första gången och då med lasagne. Sen åt vi middag i två timmar och pratade om livet. Man får ta tillvara på den lilla tid man har med sin fina mamma.

Nu ska vi ut och göra Halmstad. Och kanske sänka en och annan semla om vi har tur...

MMS


Detta är varför jag aldrig bakat till dig...

Gör't

Har så ont i magen att det enda jag vill göra är att ligga i fosterställning i sängen resten av dagen. Men icke. Jag tar mig en överdos av ipren och tvingar i mig lite gråa flingor. Idag har vi föreläsning och sen ska jag hem och städa lägenheten för i helgen får jag finbesök av min kära moder.


Det blåser alltid motvind på laholmsvägen

Går fortfarande och väntar på tentaresultatet, det gör mig lite till ett vandrande nervvrak. Jag är så spänd att man kan spela fiol på mina nerver. Därav utebliven text. Jag återkommer.

Kan inte världen sluta upp med sin bantningshysteri?



Ni kan skita på er:

Mina skitungar till grannar.
Det aset som stal min cykel.
Tele2.
Den som satte sopsorteringen på andra sidan gården.
Den jäkel som stal min pluggmotivation.

Hitta alla "borde" och vinn ett pris

Jag borde plugga. Jag borde verkligen sätta mig med min sifferbok och plugga. Företagsekonomi, organisation och marknadsföring är vad jag borde ha framför mig nu. Inte en dator där jag låter fingret klicka runt på meningslösa länkar. Jag borde, det borde jag verkligen.


Framgång

Jag ska titta på en lägenhet imorgon.
Jag har fått tre nya vänner på facebook.
Jag håller på att laga rågoda pannkakor i min nya gjutjärnspanna.
Jag sov till halv tolv idag.
Du har börjat kommentera.

RSS 2.0