2011

Jag tänker kalla det här för ett bra år. Jag tänker till och med kalla det här för ett riktigt bra år.

Jag har gråtit mig till söms. Jag har förlorat. Jag har vaknat med andnöd. Kärlek har gått. Livet har gjort fruktanvärt ont. Och ibland har jag frågat mig själv om det är värt det när folk bara sviker en i slutändan ändå.

Jag tänker ändå kalla det här för ett riktigt bra år.


Jag har skrattat mig igenom dagar som nätter. Jag har hållit någon i handen i hemlighet under bordet så att det liksom pirrar i hela kroppen. Jag har tagit körkort. Jag har spenderat dagar i solen med människor utan att göra någonting alls och sedan somnat med ett sådant där välbehag som bara lycka kan ge. Jag har lärt känna mina underbara skägg. Jag har startat upp en tidning. Jag har dansat ut nätterna, utan en enda tanke på morgondagen. Jag har klarat av skolan utan en enda rest. Jag har levt för dagen, här och nu.

Allt det bra väger över upp det mindre bra med god marginal. Och när jag idag, den sista dagen på året tittar tillbaka så tänker jag på det som var bra, och det, bara det, är bevis nog på att detta har varit ett riktigt bra år.


Jag har en dag kvar med huvustaden, sen bär det av hem till byn


Omotiverad bild från den 12 december.


Prosit

Det finns sjuklingar här hemma hos min mamma och det sista jag vill är att bli sjuk. Så jag fick en idé om att sätta hela bunten i karantän i källaren, men tydligen så är inte det en helt vanlig åtgärd för förkylningar, så jag får glatt hålla andan och le mot mina kära familjemedlemmar som spraylackerar lägenheten med nysningar.

Min släkt...

Farmor: Det blåste så mycket inatt att jag inte kunde sova. Så idag har jag gått runt och känt mig fyllesjuk hela dagen.

God natt världen


Det är slut nu

Det var som att ta en kula rakt genom hjärtat när jag för en timma sedan fick veta att Hellcats lade ner efter säsong ett.

Man ska inte tycka om, man ska hålla sig känslokall och elak, annars kommer de där, TVnätverken, och krossar ens hjärta. Hårt och känslolöst.

Skit är vad det är.

Gott nytt jul!

Klockan är över midnatt vilket betyder att det är julafton. Om mindre än tolv timmar ska jag vara på Grand Hotell för julbord med ena släkten. Tre timmar senare ska jag vidare till nästa släkt för ännu ett julbord. Jag har inte slagit in en enda julklapp. God natt på dig och ha en asagrym julafton!


Vikthets...?

Förra lördagen
Han: Jag har gått ner 3,5kg, Linn!
Jag: Det syns inte, tjockis.
Han: Pfft.
Jag: Jag har precis gått upp 2kg. Baam, känn på den!
Han: Äh, du ser ju ändå ut som en jävla somalier.

Hur jag spenderat mina första lediga 24 timmar...

Pratat skit med Glennzor.
Försökt planera lite för nyår med Kim.
Ätit en bakelse.
Försökt skaffa tjejkompisar.
Ätit sushi med pappa.
Tittat på för många avsnitt av Hellcats.
Sovit sex timmar.
Funderat över meningen med livet.
Hälsat på mitt gamla jobb.
Köpt en julklapp till mig själv.
Köpt de sista julklapparna.
Brummat med bilen.
Försökt köra över en gammal tant, men hon kom undan.
Varit i Nacka med mamma.

Förmodligen sämst i världen på att vara ledig

Vid fyra idag blev jag klar med min sista att-göra-punkt för detta året. Jag är alltså ledig nu... Jag har inte varit ledig sen i somras... Ledig... Vad sjutton gör man när man är ledig?


Omotiverad bild från förra måndagen. Det är jag som putar med min kalsongbeklädda stjärt, Tomi som står bredvid och Carro i bakgrunden.


BAAAM!!

Mailade precis in analysen. Nu har jag bara två jobb som jag ska göra den här vecka och sen har jag jullov till den 9 januari. Känn på den!

De kallar oss den välmenande släkten...

När jag och Malin satt i bilden idag började radion spela Someone like you med Adele.

Malin: Nej, jag byter.
Jag: Visst... Varför?
Malin: Alltså hon sjunger "Never mind I'll find someone like you. I wish nothing but the best for you." Man vill väl inte hitta någon likadan om det är slut? Och jag önskar då inte honom att han ska ha det bra om han inte är med mig.

Det är mycket man borde...

Jag borde plugga. Jag måste plugga. Jag har en analys som ska vara inne imorgon och jag har inte ens börjat. Men det är inget kul. Jag har suttit här i tre timmar nu och jag har inte ens fått upp dokumentet. Fint.

BAAAM!!


Hej Stockholm!

Laxpasta och mammas lussebullar. Snart ska jag ut i snöslasket och brumma lite med bilen. I eftermiddag ska jag mysa i tandläkarstolen innan det bär av hem till pappa.

Det är ganska så braigt att vara här igen.

Sanningen om Halmstad

Jag har inte lämnat den där lilla hålan som jag nuförtiden kallar för mitt hem på fyra månader. En dagstripp till Skåneland med mina skägg i september exkluderat. Och jag har längtat upp till huvudstaden till och från. Och jag behöver verkligen komma därifrån, vila och rensa skallen lite. Men jag kunde ändå inte låta bli att känna mig lite vemodig när jag släckte lampan i min lägenhet imorse.

Jag vet att det bara handlar om två veckor, men jag vet också att jag kommer att hinna sakna den lilla staden riktigt ordentligt innan jag sätter mig på tåget för att åka tillbaka.

Det blir väl så antar jag; när man flyttar till en stad helt ensam och bygger upp sitt helt egna liv, oberoende av sitt tidigare liv. Människorna man lär känna blir som ens familj och ens familj klarar man sig inte utan.


Nu sitter jag på tåget. Om tre timmar är jag framme och då ska jag umgås med min familj så mycket att de hinner tröttna på mig innan jul. Så det så.

Hej livet, du är bäst!

Det haglar sms om gårdagen i vår ÖSsmsgrupp. Vet vem han gick hem med? Hörde ni vad hon sa? Du, hur gick det med honom? Vart tog du vägen? Alla vill veta allt om alla och jag ångrar nästan att jag inte bokade min biljett till imorgon istället.

Det var sjukt kul! Och jag vet att jag säger det om de flesta kvällarna, men att gå ut med de här människorna blir aldrig tråkigt!


Vi körde en heldag efter att jag och Tomi var klara på gymmet igår. Tjejerna handlade maten och jag tillsammans med killarna fixade lokalen. Eller... Ja... Vi dukade och sen larvade vi oss mest. Matlagning tillsammans, finmiddag, mellanfest och sen ut på krogen. Sen gick jag hem och somnade med ett leende på läpparna.

Hej lördag!

Fyra timmars sömn. En timma på gymmet. Dusch. Och nu beger jag mig iväg för att möta upp ÖS. Ikväll är det finmiddag med gamla och nya ÖS och sen ska vi ut och busa i natten.

Fredag: jag ska stanna hemma idag, jag är en duktig tjej


(Vad sägs om att göra om sommaren som var? För att det var en sjukt bra sommar)



Grått, mulet och jul

Tvätta, städa, packa, träna. Jag kanske ska hjälpa en kompis genom att jobba i baren på Smålands Nation ikväll, annars ska jag bara ta det lugnt och sova tidigt. Imorgon ska jag äta middag och ha kul med fina ÖS och på söndag åker jag upp till min fantastiska huvudstad.

Studenter är vana vid klagomål på hög musik

Jag pratade med min kusin i telefon igår. Vi brukar avlägga rapporter någon gång i veckan, tillsammans skulle vi kunna skriva en ganska så jätteunderhållande bok om våra liv... I alla fall.

Kusin: Förresten, de har satt upp en lapp i trapphuset med klagomål på någon som spelar hög musik. Jag tror att den är riktad till mig.
Jag tänker: Skönt att jag inte är ensam, jag fick massa klagomål när jag bodde i min gamla lägenhet som inte låg i ett studenthus.
Kusin: Jag har spelat "O, helga natt" på högsta volym och sjungit med väldigt högt på senaste tiden.

Lagom bra idé med den där gruppen...

Vi har skaffat en smsgrupp till oss som har hand om nollningen. Meningen är att ci ska kunna smsa alla samtidigt och få snabba svar. Det börjar oftast så... Sen spårar det ur. Så här såg min telefon ut efter att jag inte tittat på telefonen på 20 minuter under en föreläsning.


"Hej, du känner inte för att gå hem och diska lite?"

Jag har snart slut på ursäkter att inte plugga. Och då har jag ändå knappt gjort någonting sen jag kom hem. Jag kom precis på mig själv med att överväga att messa han i huset mittemot och be honom komma hem och diska så att jag sitta och titta på det istället för att plugga...

Ge mig jul? Typ nu.


Onsdagsgörat

Inget kalasande idag inte.

Somnade halv nio igår och vaknade tio idag, men lyckades inte ta mig ur sängen förrän nu. Jag tror att min kropp skriker "lägg av, ge mig vila". Men det tänker jag ignorera i fyra dagar till, sen åker jag till Stockholm och där tänker jag inte göra många knop. En dag med plugg, en dag med KSjobb, men annars: ledig.

Nu ska jag ta mig till gymmet och sen är det plugg resten av dagen. Ikväll ska jag, Kim och Glenn ha Harry Potterkväll. För att vi förtjänar vila.

Vad gjorde du i måndags?

Jag hade så sjukt roligt igår! Det var så fruktansvärt kul och jag är så tacksam över att jag ska få spendera nio månader med att jobba tillsammans med de här människorna.

Vi höll på i tolv timmar, 15-03 och varenda sekund var värd det. Vi började på skolan med en liten "skattjakt" där vi fick ledtrådar på olika platser runt om på campus tills vi tillslut fick ögonbindel och blev förda till överlämningscermonin där vi officiellt blev överstab med skumpa och tända ljus. Sen var det middag tills de skickade ut oss på uppdrag innan mellanfesten och tillslut Kåren.




SUPERMÅNDAG!!


God natt? God dag? God morgon? God...?

Max och Kim gick nyss. Max hade med julmust som varit lagrad i sex månader... Den är tydligen dyr och finns bara att köpa på systemet. Det är Max i ett nötskal.

Imorgon ska jag upp åtta, plugga, gå till systemet och sen hoppar vi på flaskan klockan 15.14. Det är dags för de som hade hand om nollningen i år att lämna över till oss sju som ska ha hand om den nästa år.

Jag borde alltså sova för att orka med imorgon, men John Blund ringde för en stund sedan och sa att han skulle bli lite sen, så jag får väl sitta här och vänta då. Min kropp är liksom inte van vid att få sova ut två dagar i rad, så nu inbillar den sig att den inte behöver mer sömn än. Fint! Så jag får väl ge mig på skolböckerna i väntan på tröttheten, något ska man ju göra.

Jag gillar livet.


Toppenhelg!

Jag hade så fruktansvärt roligt i fredags. Allt var kul, förfesten, klubben och när vi gick för att äta nattamat efter.

På riktigt, det var länge sedan jag hade så här roligt på en helg (onsdagar är alltså borträknade). Allt från en rockstarförfest där en TV flög ut genom fönstret på femte våningen till attackdansande på scenen på Superfredag på Mårtenssons till bus på City Kebab vid fyra på morgonen.

Gårdagen fick bli lugn, eftersom att vi går på't igen på måndag. Jag låg och halvsov till fyra på eftermiddagen, snabbpratade med Kimp och sen var det bara mys med Linnis resten av kvällen.

Idag: plugg, förberedelser för imorgon och mys med mina skägglösa skägg ikväll.




Det sega är att man kan säga "som vanligt" till att det blåser storm här...

Jag tycker att kuling låter värre en storm. Kuling låter farligare på något sätt, jag tänker på en sniken liten katt som sitter i ett hörn och bara väntar på rätt tillfälle att hoppa på dig och klösa ut ögonen på dig. Asafarligt!

Just nu blåser det storm i Halmstad
, klass två. Det ska gå ner till kuling i eftermiddag, så jag tänkte nog sitta inne då. Jag ser dåligt som det är, utklösta ögonen skulle nog inte underlätta.

Nu ska jag till skolan och ikväll är tanken att vi ska blåsa in till stan.

Att få lön för mödan

Du ska inte tro att ta körkort var det enda jag gjorde i tisdags. Nej, nej. Efter uppkörningen gick jag direkt till skolan och skrev en salstenta för att sen gå ner till HUMrummet och klippa och klistra ihop det första numret av Motvinden (som du kan läsa på Kårens hemsida) innan mötet med redaktionen på kvällen.

Hybris är inte ord nog att beskriva mitt storhetsvansinne den dagen.

Ett glädjebesked

Jag tog körkort igår och direkt efter så ringde jag min pappa för att dela med mig av den glada nyheten.

Jag:
Gissa vad jag precis gjorde! Jag tog körkort!!
Pappa: Åh, Gud vad skönt för mig och mamma!

Andra pappor kanske skulle ha börjat med grattis, men inte min pappa inte...

Om livet gjorde kaos med mig igår gav jag igen idag! BAAM!!


Pappas meddelande på min telefonsvarare

"Hej, det bröts. Jag gick in i sturegallerian där de inte verkar ha kommit in i någon mobil ålder än. Där använder man bara telefoner med sladdar som man vevar igång för hand. Ja... Du kan väl ringa upp. Hej."

Ur ett renässansperspektiv så är jag kosmos...

Om jag ser mitt liv som en gångväg. Jag går, relativt medvetet, mot min mål, men på vägen kommer det, nästan, alltid fram någon och slänger hundbajs i ansiktet på mig. Jag blir förbannad eller förtvivlad, jag skriker eller gråter. Men så tar jag alltid det där nästa smärtsamma steget, trots att jag vill lägga mig ner på vägen och ge upp ibland, jag öppnar ögonen i ett desperat sista försök, hittar en trädgårdsslang och lyckas spola bort hundbajset. Om än blöt, så har jag i alla fall lyckats bli av med skiten och kan gå vidare.

En lite aha jag fick när jag klev in i porten efter dagens morgon och förmiddag som gjorde kaos med mig. Nu ska jag plugga till tentan imorgon.

Ett telefonsamtal en torsdagsmorgon

Jag: Du skulle inte kunna tänka dig att vara fotomodell idag? Vi ska in i studion till ett reportage för tidningen.
Bo: Jo, det kan jag väl göra.
Jag:
Supersnällt! Skulle du kunna komma typ nu?
Bo: Ja, om det är ok att jag tar med hunden, vi är ute och går nu.
Jag: Inga problem. Toppentack!
Bo: Inga problem. Förresten, kommer ni att ta bilder?

...


True story!

Jag längtar hem till min familj så mycket att hjärtat fysiskt värker.

En uppdatering

Jag har totalt sovit 14 timmar på tre dygn. Jag har kört bil, pluggat, jobbat med tidningen och roat mig i natten.

Onsdagen var roligt, fantastiskt rolig. Dock slutade den mindre roligt, fruktansvärt oroligt faktiskt. När jag tänker på det gör det mig arg, att mitt slut på en jätterolig kväll förstördes och hindrade mig från att avsluta den sådär roligt som man bara kan göra med vänner...

Igår var jag i fotostudion klockan tio på morgonen, bakfull som jag-vet-inte-vad, och fotade för tidningen. Efter lite problem, det ska aldrig vara lätt, lyckades vi rodda ihop allting och få dit en ny modell eftersom att den första hoppade av lite väl sent. Och jäklar vad jag skrattade under den fotosessionen!
När vi var klara i stuidon var det pizza med Kim och Bo som gällde innan jag och Kim placerade oss i skolan för att skriva ihop allting. Sex timmar senare och efter att ha fått sällskap av Glenn i fyra timmar, gick alla tre hem till mig och avslutade dagen med att titta på Harry Potter tillsammans med chipspåsen och tre liter cola.


I fotostudion

 


I skolan


RSS 2.0