Fin kväll

Inledde sommarlovet med att gå på bio med Mange. Efter filmen tog vi bilen för att hämta upp Martina, som lagom spontant kommit ner till Halmstad, och åkte sedan tillbaka in till stan och mötte upp hennes pojkvän för att avsluta kvällen med en sen middag på Bulls uteservering. Gött!

Hey I made it; I'm the world's greatest!

Jag klarade examinationen med bravur och kan nu stolt säga att jag klarade första året på högskolan. Och jag älskade det; året!

Jag har lärt känna så fruktansvärt många nya fina människor, jag har samlat på mig så många minnen och erfarenheter så att jag nästan spricker. Jag har funnit mig själv och jag har tappat bort mig själv igen. Jag har tvivlat och tvekat. Jag har älskat och längtat. Jag har funnit mig själv hysteriskt gråtandes på hallgolvet, jag har skrattat mig fördärvad och jag har haft ett sådant där pirr i kroppen som gör att man nästan lyfter från marken av lycka.

Jag älskar Halmstad! Jag älskar högskolan! Och det finns inte en sekund som jag ångrar att jag gjorde detta.



Gooooood morning...

Satt uppe på facebookchatten halva natten och klockan sju imorse bestämde de sig för att tömma sopkärlen utanför mitt fönster vilket har resulterat i en übertrött människa som helt oförberedd ska bege sig till skolan för årets sista examination.

Summa: man borde sova istället för att chatta om nätterna, man borde inte bo vid sopkärlen och man borde nog plugga till examinationer, lite i alla fall (dock återstår det fortfarande att se).

Halmstad

Man vet att man bor i en liten stad när den enda biografen som finns har fem filmer att välja mellan, varav två filmer är samma men i olika format...

Helgrapport

Har haft en fruktansvärt rolig helg med mina mansvänner. Vi har pratat om tjejer, sport och vapen. Vi har ätit pizza och druckit öl. Vi har roat oss kungligt ute på stan och campus när mörkret fallit. Jag har sovit sju timmar och dagen idag har ägnats åt kneg. Nu ska jag stupa i säng för att imorgon orka ta tag i sista veckan av läsåret.


Pigg tjej som tröttnade på basrösterna en stund under lördagen...



Rockstar

Jag tror att jag har distans till det. Att jag kan ta ett steg tillbaka när jag vill utan att känna motstånd. Jag tror att jag vet vad jag sysslar med till den grad att jag inte bryr mig om utgången. Fast det är ju bara vad jag tror...

Har haft två grymma avslutningskvällar. Har roat mig som man ska roa sig när man är ung och har somnat varje natt/morgon med ett leende på läpparna.

Cause we might not get tomorrow

Tonight - I will love love you tonight
Give me everything tonight
For all we know we might not get tomorrow
Let's do it tonight




Var på säsongsavslutningen av superfredag igår. Hade fruktansvärt roligt. Sov tre timmar natten till idag. Har spenderat dagen med fyra män som pratat tjejer och stridsvagnar. Svalde precis ner två koffeintabletter med en redbull. Nu kommer packet. Ikväll är det bartömning på Kåren.

Fröken Labil: grymt liv!


Give me everything tonight

Har jobbat hela dagen och kom precis hem för att stupa i soffan. Nu ska jag attackvila i några timmar innan det är dags att trotsa vädret och bege mig ut för nöje.


Asatrött och asataggad


Att bilpromenera

Vi var på bilpromenad igår natt; jag, Linnis, Mange och Kim. Surfade runt mellan Eurostop, östra stranden, västra stranden och akuten, sen åkte jag och Linn hem till mig och sov.

Jag blev hånad för att jag använde ordet bilpromenad. De menade att det inte var ett ord, jag menade att deras menande skulle göra min barndom till en lögn eftersom det var ett ord och en aktivitet vi roade oss med då. Tillslut kom vi fram till att det visst var ett ord och att jag hade rätt (de vet bara inte om det).

Livet.

Livet. Upp och ner och hit och dit och fram och tillbaka.
Livet. Skratta ska man göra.
Livet. Kul ska man ha.
Livet. Smärta ska man känna.
Livet. Skor ska man sukta efter.
Livet. Misstag ska man göra om.
Livet. Framgång ska man njuta av.



Snyggt!


Supertönt

Hela jag kretsar kring Nollningen nuförtiden. Jag har haft så mycket att göra kring detta den senaste tiden att hela jag förvandlats till en levande nolla. Så sitter jag på facebook nu och ser en statusuppdatering från en av de som jag jobbar med och även de kommentarer som mina andra nollarvänner skrivit på denna status. Och jag skrattar. Jag skrattar så att det sprutar te ur näsborrarna på mig (jag dricker te samtidigt så det har liksom inte hamnat där av en slump).

Och min första tanke är att jag ska logga in här för att dela med mig av roligheten, men sedan slås jag av vem jag har blivit; en person som är så insnöad på det hon håller på med att hon tror att folk faktiskt ska skratta åt de interna skämt som dras kring den där snön. Så jag håller roligheten för mig själv och nöjer mig med att berätta att jag faktiskt har kommit till insikten att jag är en tönt.


En supertönt


Ny tid - ny strid

Lämnade nycklarna till gamla lägenheten idag och bestämde mig för att börja om på vissa plan med detta som startskott. Man behöver börja om ibland.

Förutom att ta farväl av lägenheten har jag idag hunnit med:
Möte i skolan.
Flams på Maxi.
Steka jättemånga pannkakor.
Sy ihop några delar till min overall.
Bygga soffa.
Packa upp några flyttlådor.
Städa.
Promenad till havet.
Prata med mamma i telefon.
Plugg.

Nu ska jag sova sönder sängen!

Ovanligt produktiv söndag

Vaknade av att klockan ringde för tvättid klockan tio igår. Gick upp för att slänga in första omgången och sen begav jag mig ut på en morgonpromenad till stranden. Väl hemma, frukostad och klar med tvätten cyklade jag till gymmet för att göra dagens handlingar lite träningsvärksbegränsade. Eftermiddagen och fram till halv elva på kvällen knegade jag sönder jobbet och kvällen avslutades i Manges soffa innan jag stupade i säng vid ett.

Nu är jag stjärttrött men ska ta mig i kragen och cykla bort till gamla lägenheten för att lämna den till det förflutna.

Morgonstund...

Tänkte hoppa av kulturprogrammet och ta mig an ett juridikprogram istället. Detta för att ta reda på om det finns någon lag mot att gå upp så här tidigt, är ganska säker på att så är fallet nämligen.

Varför ska man tänka på någon annan än sig själv?

Fixar lite.

Vänskap

Strax innan stället stänger meddelar jag Mange att det är matdags vilket han svarar med: "Vänta, jag ska bara ta ett varv och kolla om jag hittar mitt hemsläp, om inte så går vi och äter". Asbra, tänker jag och går glatt och hämtar min jacka.

Ska man vara ung ska man vara det ordentlig


Tchau, I have to go now

Jag har varit uppe sen sju och är asatrött, men det finns inte mycket att göra åt det. Nu ska jag korrekurläsa min text, skicka in den, och sen är det dags att trampa bort till jobbet. Ikväll är det HUMgasque som gäller och imorgon tänker jag sova ut för första gången på, vad som känns som, tusen år.

Tchau!

Pluggdöden

Kom precis hem från jobbet och nu vill jag dö tröttdöden i min säng, men så kul ska jag inte ha det. Eftersom jag var dum nog att inte göra klart mitt arbete innan jobbet så får jag fint sitta uppe tills det är klart eftersom att det ska in imorgon och då jag börjar jobba klockan nio så är morgondagen pluggkörd. Fint.


Det var en färgglad tillställning igår.
175 gasquedeltagare, 25 färger, ett fint kaos.


Dagen efter en gasque

Hade väldigt roligt igår. Behöver inte sota för det idag. Facebook mörbultas av sköna statusuppdateringar av asasköna staber. Nu ska jag skriva klart min uppsats. Sen ska jag jobba resten av eftermiddagen och kvällen.

God morgon världen

Idag ska jag busa i min limegröna overall, men först ska jag plugga lite.


När inte ens koffeintabletter hjälper vet man att man borde vila

Egentligen är jag helt slut. Egentligen så har någon pumpat ut all typ av energi från min kropp. Men, detta till trots, så har jag givit mig fan på att få upp så mycket som möjligt i lägenheten idag samt skriva klart min uppsats som ska in på fredag. Sån är jag, hur är du?

Det regnar här i Halmstad idag

Det var ett effektivt måndagsmöte igår, en timme efter startskottet var vi klara (och då hann vi ändå med att babbla när vi inte skulle ett antal gånger). Efteråt var det raka vägen till Kåren för en väldigt rolig AW. Alkohol, på en måndag, vart ska detta sluta?

Nu roar jag mig med att få mina nya grannar att hata mig genom att packa upp och låta, snart ska jag bege mig till skolan för plugg och seminarium. Kommer att kompensera dagens duktighet med att vara ansvarslös imorgon.


I mitt nya kaos



Hej Nyhem!

Har flyttat hela dagen. Två hushåll har vi flyttat och jävlar i min lilla låda vad effektiva vi har varit. På fem timmar hann vi hyra släp, flytta ett hushåll, flytta ett till hushåll, lämna tillbaka släpet och sen släppa av alla vid respektive boende. Om inte det är effektivitet så vet jag inte vad.

Nu sitter jag på en stol mitt i mitt kaos till nya lägenhet, med fötterna på et flyttkartong och middagen på en annan. Om en timme börjar vårens sista måndagsmöte och efter det blir det lite after work på Kåren med asasköna stabsmänniskor. Kan bli ku-ul!

PS. Om Mangan fortfarande vill vara vän med mig efter denna flyttdag så vet vi att det är sann vänskap. Så trött var han på mig när vi lämnade släpet och jag är den sista som klandrar honom; jag skulle också vara trött på mig om jag hade flyttat med mig hela dagen.

Jag är hälsosam!


En helg

Hade på tok för roligt i fredags för att bli inringd till jobbet klockan tio på lördag morgon. Mange mötte upp mig utanför jobbet när jag slutat och vi cyklade hem till mig i spöregn för att packa ihop mitt kök och skruva ner allt som sitter på väggarna*. Gårdagens kvällsaktivitet blev dock av det mindre fartfyllda slaget. Jag och Mange låg i soffan och tittade på ESC, eller... Ja, jag sov och han satt på facebook.

Nu ska jag ta mig bort till jobbet för ett 12timmarspass och sedan ett personalmöte på det. (Asagött med personalmöte mitt i natten när man ska flytta dagen efter, eller?)

Mamma säger att det är bra att ha en händig vän när man är en sådan där singel.

Måndagsbarn

Detta skulle vara något det. Nu ska jag väcka Linn, byta om och sen ska vi knalla bort till Mange för roligheter med roliga människor.


"Utan bara blunda och skratta."


En vind kommer lastad

Jag ska flytta på måndag, så just nu bor jag i ett kaos till lägenhet. Tanken var nämligen att jag skulle flytta idag, men eftersom hantverkare är lika pålitliga som vädret så bidde det inte så. Problemet med att flytta på måndag är att jag får tillgång till bilen först vid tolv, vi är två som ska nyttja den och klockan fyra börjar måndagens första möte. Därför måste vi vara supereffektiva och just nu sitter jag och försöker få tips på hur man flyttar effektivt.


Att ha roligt på andras bekostnad

Så här såg det ut igår när vi var ute på utflykt till sjukhuset med vår lilla invalid. Jag och Magnus tyckte att det var fruktasvärt roligt och skrattade oss fördärvade i tid och otid.


Mange lyckades också med årets facerape på Linnis när vi satt i väntrummet och väntade på att flickan skulle röntgas. Med texten "Sitter på sjukan o väntar på operation av min oktasalies" lyckades han få hela Linns handbollslag att åka till sjukhuset och leta efter Linn. Vilket är roligt eftersom oktasalies inte ens är ett ord.

Torsdagsäventyr

Linnis ramlade in vid sju med en stukad fot som inte ville sluta svälla. Vid halv nio hämtade Mange upp oss med bilen och efter det var det en timmas sjukhussurfande mellan vårdcentralen och lasarettet som gällde innan alla tre kunde landa hemma hos mig igen tillsammans med två andra vänner. Eurovision fick avsluta den äventyrliga kvällen och nu ska jag skriva klart min utredning innan min date med Herr Blund.

Jag kan i alla fall säga att jag försökte

Och så länge jag kan säga att jag gav det en ärlig chans och att jag faktiskt ansträngde mig för att få livet att gå ihop så ser jag ingen anledning att ångra mig. Nu ska jag göra mitt bästa för att släppa det som tynger och sen ska jag klättra upp till vägen igen.


En bultsax rikare

Efter det andra mötet svängde jag förbi min nya lägenhet för att kolla läget. Läget var fruktansvärt instabilt. Sen hämtade Mange upp mig med bilen och så åkte vi tillsammans med Linnis ut på lite äventyr. Det var precis vad jag behövde mitt i allt kaos.

Äventyret resulterade för övrigt att jag blev ägare till en bultsax. Hur många tjejer i min ålder kan säga det utan att ljuga?


Det är en tung jäkel, den där bultsaxen.


235km/h

Vad hände med att det skulle regna idag, så att man kunde få plugga i lugn och ro? Istället är det strålande sol och över 20 grader ute. Orättvisa kallar jag det.

Nu ska jag ta tag i mitt liv och trampa bort till skolan för att skriva på min uppgift, sen är det två möten som står på schemat innan plugget ska få avsluta dagen.

Kommer fortfarande inte in i min källare, därför har flyttpackandet stannat av. Min spontana känsla inför detta är frustration, bara sådär.

Jisses, vad jag saknar min lillebror!




Skitungen som jag inte träffat på fem månader, honom saknar jag. Asamycket.

Tillåt mig: HAHAHA

Titta på den här och njut av den fantastiska reportern.

En sådan där dag

Kom precis hem från det sista mötet. Det har varit en hård dag, men jag är hårdare. Nu ska jag placera mig i soffan och plugga ihjäl mig. Tack för mig.

Hörde jag "möte"?

Möte nummer ett klockan tio, nummer två klockan ett, det tredje sätter igång klockan tre, nummer fyra börjar klockan fyra och dagens femte och sista möte har sin start klockan sex. Sen ska jag hem och plugga.


Ett nederlag om dagen är bra för magen

Började dagen i solen på Bolmens med fina vänner. Fortsatte till jobbet vid två och jobbade till elva. Trött som en gnu släpade jag mig till min cykel för att ta mig hem. Trodde jag. Det svordomar bakhjulet hade låst sig och vägrade röra sig så mycket som en millimeter, trots att jag använde allt våld jag förmådde. Fem minuter av våld senare så erkände jag mig besegrad och ringde efter hjälp. En kvart senare kom min räddare och jag fick cykla hem för att nu ta tag i disken och sedan stupa i sängen.

Kan tillägga att väntandet och våldet skedde i shorts, flipflop och gåshud.

God morgon Lördag

Hamnade hemma hos Emma igår. Mat och fina vänner. Dock slängde jag in handduken redan vid elva med motivationen tre timmars sömn i ryggen och arbete väntades idag. Så nu ligger jag i sängen, utvilad, med datorn på magen och känner lite.

Indestructable


Om sanningen ska fram - Eric Amarillo

Är inne i en svacka. För varje bra sak som händer eller för varje knut jag lyckas lösa upp händer minst tre dåliga saker. Det är ingen överdrift; det är en sanning. Ändå håller jag så hårt i de små bra sakerna att knogarna vitnar. Jag vägrar lägga mig ner, jag vägrar deppa. Men ibland, vissa stunder, oftast när mörkret faller, så är det svårt att hålla kvar.

Bus

Linnis sa att jag såg busig ut idag, hon sa att det var något med min blick och mitt leende. Hon frågade vad jag hade i görningen. Hon jämförde mig med Lotta på Bråkmakargatan...

Jag hade gärna velat ha bus i görningen, jag hade gärna lämnat datorn för kvällen för att ge mig ut på bus, men så kommer det förmodligen inte bli. Jag kommer plikttroget sitta kvar och skriva min skoluppgift, sen kommer jag förmodligen att däcka i soffan en stund innan jag går och lägger mig. Det är inte mycket bus över den att-göra-listan. Tyvärr.


Busig minihund som gillade att tugga på mitt finger.


Död åt väckarklockor

Kom hem från jobbet vid elva igår kväll, snubblade över alla skor, satte mig vid datorn för att skriva klart arbetet som ska in imorgon, hittade en asagammal halväten kexchoklad, åt upp den, dog lite över tangentbordet, gav upp, gick och la mig istället.

Halv sju ringde klockan imorse, gick in i badrummet och satte på duschen, brottades med linserna, övervägde att gå och lägga mig igen, stod emot, tvättade håret. Nu sitter jag och tvingar i mig en skål med never ending müsli det smakar blä och snart ska jag trampa bort till högskolan.

Kan inte den här dagen bara ta slut?



You have to follow through

Bestämde mig för att inte skaffa nya föräldrar trots allt. Mina är ju ganska bäst även fast de inte svara när jag ringer.

Idag är det plugg och jobb som gäller. Roligare dagar har man ju haft. Speciellt retligt är det att ha denna dagen framför sig när tre av ens vänner härifrån lämnar landet för en vecka i Las Vegas idag. Men vad gör man inte för att lösa upp knutar i magen?

Nya föräldrar sökes!

Här sitter jag, hungrig som en varg, och undrar nu om man kan värma mat i pappkartonger i ugnen, men eftersom mina föräldrar inte svarar i telefonen för att bekräfta huruvida detta är möjligt så blir det ingen mat för mig. Jag borde kanske hitta mig nya föräldrar, sådana som svarar i telefon när man har asaviktiga frågor att ställa?

Faller tillbaka i gamla mönster


Allt eller inget...


Fill me with your poison

En liten sak till och det svämmar över. Boom, skulle det säga då. Dags att börja beta av och lösa upp knutarna.

Undertiden roar jag mig åt att nordligare delar av vårt avlånga rike har snö och att jag försökt lura i lite folk att min vän Mange ska kleta in ansiktet i veranbajs den 18 maj.

Det ska inte vara lätt

Efter två asalånga möten lyckades jag med att få igång värsta bråket med mitt cykellås, få kedjan på cykeln att hoppa ur mitt i en uppförbacke och, som flaggan i hundbajset, när jag väl var hemma kom jag på att jag glömt nyckeln hos Linn som bor på andra sidan stan. Så fungerar jag, hur fungerar du?

I can take it - can't take no more

Amanda och Sabina är kvar. Dagen är solig och kall. Tegelstenarna i mitt bröst försökar sig eftersom jag vet att denna vecka kommer att göra kaos med mig. Om två timmar ska jag vara på möte nummer ett av två idag. Det pirrar lite i min mage. Om tre och en halv timme ska jag vara på det andra mötet. Om fyra och en halv timme ska Amanda och Sabina lämna Halmstad. Efter det sista mötet ska jag hem och pluggastädadiskaordnaöverleva.

Och jag ler tack vare och trots.

Att organisera kaos

Gjorde världen osäker i fredags kväll, det var roligt. Dagen efter var inte lika rolig för min brottskompanjoner som är här och hälsar på. Den dagen spenderades i solen, med en grill och massa goa människor.

Nu ligger en av flickorna och sover och den andra är på affären och handlar. Själv sitter jag med lite plugg samtidigt som jag försöker få ordning på nästa vecka som är ett enda stort kaos, och inte ett kaos av det ordnade slaget som sådana där supermänniskor lyckas prestera.

Idag: sol, nollemöte, superumgänge med mina besökande vänner och mys, mys, mys.


God morgon världen.


RSS 2.0