Jag skulle aldrig slösa så mycket som en krona på litteratur!

Jag kom hem från bokmässan i Göteborg för någon timma sedan. I fyra timmar strosade jag och Kim runt på utställningen som skrek av kreativitet. Med allt från bland annat serietidningar och populärkulturella deckare till ren litterär kanon bildade rummet en oas av litterär breddning. En litteraturvetares Mekka, med andra ord.
 
Jag har under dagen investerat i tre böcker, varav en signerad av litteraturguden själv, samt sex nummer av Filter och en prenumeration av samma magasin.
 
En fantastiskt bra söndag!
 
Sms-konversation med Skägget.


Jonas Gardell presenterar bakgrunden till sin senaste roman Torka aldrig tårar utan handskar - 1. Kärleken.


Topp 10 av de bästa stunderna i mitt liv.


Lycka!!


Dagens skörd.
 

Lycka: Jag och Kim ska till bokmässan i Göteborg imorgon!!


Hjärtan och rosa moln och gulligullgull

Det här med gulligull och sånt tar emot för mig. Jag vet inte vad min anti-inställning grundar sig i, men den finns där. Det värsta jag vet är dubbeldejter! Hela den här grejen att umgås i par ger mig en panikkänsla, att sitta mittemot varandra och gulla och äta och byta menande blickar med det andra paret... Nej!
 
Ikväll ska jag på dubbeldejt. Jag och Skägget ska på bio med ett annat par, så nu sitter jag och förbereder mig genom att bunkra upp med stela skämt, högljudda äckelkommentarer och rynkning av ögonbryn för att överleva kvällen.
 
Men först AW och musikquiz med massa vänner på Kårpuben!
 
Wohoo...

Kolla när jag fotar mig själv i toaspegeln i skolan!


Tack så fruktansvärt mycket

Jag: Jag skulle vilja förlänga mitt gymkort ett år.
Ny receptionist: Tack så mycket!
Jag: Varsågod?
Ny receptionist: Jag ser här att detta blir ditt tredje år hos oss och att du är en frekvent besökare, tack så mycket!
Jag: Ja, det är ett bra gym.
Ny receptionist: Det blir 1995 kronor.
Jag: Japp, jag ska betala med kort.
Ny receptionist: Tack så mycket!
Jag: ...
Ny receptionist: Vi har ju bytt skåpen så att vi använder ditt egna hänglås nu. Vill du köpa ett hänglås av oss?
Jag: Nej tack, jag har hänglås hemma.
Ny receptionist: Tack så mycket ändå!
Jag: ...
Ny receptionist: Då var det klart!
Jag: Tack så hemskt mycket!

Känslan när VMA-larmet går

Att bo i Halmstad är minst sagt intressant. Denna sommaren har bjudit på giftigt vatten och en jordbävning som välte X antal trädgårdsstolar. Och idag, 12.45, gick VMA-larmet igång (också känt som krigslarmet).
 
I går kväll bröt en brand ut i en fabrik ute vid Oceanhamnen (typ 5 min härifrån) och nu besudlas luften med giftiga gaser. Giftiga gaser är väl inte att föredra i en stad där vinden blåser åt alla håll och kanter. Så larmet tjöt och jag kröp ihop i fosterställning. Typ.
 
Du kan läsa mer om det här.

Don't grow up, it's a trap!

Ikväll ska jag vara hundvakt till en svart liten råtta och agera chaufför för de som ska partaja. Men först ett par timmar med plugg.
 
Läser de där två meningarna igen, tänker på att det är fredag... Fyfan för att bli vuxen och tvingas prioritera "rätt"!

S to the U to the C to the K

Någon osköning har snott min självdisciplin, himla taskit, men framförallt sjukt olägligt.
 
Igår var planen attackplugg eftersom att jag ligger sjukt mycket efter med läsningen. Attackplugget blev till tre timmar på biblioteket, sen hem för slapp framför TV:n och en tvåtimmarslur, detta följ av fem avsnitt med Glee och sedan lite plugg innan bingen och ännu ett avsnitt av Glee kallade.
 
Kedja fast mig? Sätt upp mina ögonlock med tandpetare? Hota mig med ingen träning på en månad om jag inte pluggar? Gör vad som helst!

Btw

Drog precis i mig 90 gram popcorn. Det gjorde inte magen glad!

Idag är jag en trött student

Igår var det Lumberjack Eve på Kåren innan kårpuben. En kväll för männen med ölhäv, revbenspjäll och kvinnor som dansar. Vi tjejer var alltså inte bjudna.
 
Istället ordnade vi drinkkväll hemma hos mig med tokmånga olika spritsorter och lika många juicer och dylikt som tillsammans gjorde en massa olika goda drinkar. När tiden var inne stapplade vi bort till Kåren för att sluta upp med männen och en massa utbytesstudenter. Grymt bra kväll!
 

God natt då världen

 

Megatisdag

Har haft en sådan där dag som jag vill kalla för megadag. En dag som bara flyger förbi, men man hinner med sjukt mycket saker. Idag har jag till exempel hunnit med att hämta ut böcker som jag beställt, pluggat, lunchat med en vän, haft föreläsning, haft förmöte, fått råd av min mor, haft utvärderingsmöte och även hunnit boka in två möten i veckan och nästa vecka.
 
Sen, eftersom att jag bara hunnit med en måltid på hela dagen och har sjukt mycket plugg framför mig, valde jag att för en kvart sedan gå hem istället för att följa med på after meetingen som vi anordnar just i detta nu på Kåren.
 
Att göra mogna och vettiga prioriteringar suger.

Vissa kallar det jobbigt, jag kallar det lycka!

Jag var precis på gymmet. Det var som att springa i ett regn av endorfiner förklädda till svettdroppar.

Dagens I-landsproblem:

Jag har iiiiiiingen aning om vad jag ska skriva min krönika om... Hjälp mig?

Make it happen!

Igår ägnades dagen åt plugg och pluggångest. På kvällen mötte jag och Skägget upp ett gäng vänner för middag och bowling, sjukt trevligt tills Skägget bestämde sig för att vinna skiten - den killen kan verkligen konsten att förstöra stämningen... Efter bowlingen avvek vi för att ta det lugnt i soffan och ladda för dagen idag.
 
Idag är en bocka-av-dag.
(  ) Plugga stjärten av mig.
(  ) Telefonera med folk i huvudstaden.
(  ) Städa lägenheten!
(  ) Tvätta.
(  ) Göra matlådor.

Låtsas som att stress inte är ett ord ikväll och gör kvällen på Kårens AW följt av bus på stan - It's friday, I'm in love!


En fredag i skjorta och skärpta öron

Så stressig har veckan varit att jag inte ens märkte att onsdagen gick över till torsdag, gårdagens rubrik skulle givetvis ha varit "Den torsdagen".
 
Av en ren slump sitter jag och lyssnar på en tolkning av Backstreet Boys, tittar på trädet utanför fönstret som håller på att blåsa bort och dricker apelsinjuice. Förmiddagen och lunchen ägnades åt Högskolestyrelsen, ett mycket givande och intressant sammanträde som avslutades med en husmanskostlunch på restaurant Spiro på högskolan.
 
Ikväll ska vi fira Emmeline som fyllde år i tisdags med terminens första AW på Kåren och sedan ut i natten. Men först ska jag hinna med lite plugg.

Den onsdagen

Firar att jag överlevde förmiddagens föreläsning genom att lyssna på Backstreet Boys och läsa handlingarna till morgondagens sammanträde med Högskolestyrelsen. Snart ska jag iväg på ett möte på Kåren för att sedan avrunda dagen med ett möte med Kårstyrelsen innan jag beger mig hem för lite mer plugg.
 
Men egentligen sitter jag mest och grämer mig över vilket misslyckat barn jag var som aldrig lyckades få Pikachu att bli Raichu när jag spelade Pokemon gul.

Det där med att leva tillsammans, hörru... Nää...

Häromdagen lämnade jag tre av mina pluggböcker i soffan öppnade och lite huller om buller för att i all hast springa bort till skolan. Tyvärr tror jag att Skägget tog detta som en invit till att lämna saker framme, huller om buller, i oordning. Detta i kombination med att han tröttnat på att bädda sängen gör mig till ett monster, ett gnällande monster som städar hårt. Jag liksom slår lite hårdare i diskbänken när jag torkar av den, släpper tidningar och böcker lite extra hårt och bäddar sängen genom att råka slå knytnäven i väggen med jämna mellanrum för att markera min missnöjdhet.
 
Sån är jag; ett monster till flickvän.

I guess we all just want to be loved


Ordförande och bibliotek och geisha och sånt

Mötet igår gick bra, jag fick i mig två bullar och massa geisha samt blev invald som ordförande för kårtidningen. En vanlig tisdag typ.
 
Efter mötet var det raka vägen hem för plugg, sedan stupade jag i sängen medan min man tittade på animerad långfilm.
 
Nu: hälla i mig det sista av frukosten och sedan bort till mitt andra hem: högskolebiblioteket.

Kan inte den här veckan bara ta slut?

 

Plugg, hosta, möten och sånt

Hemma efter ännu en kalldusch, eller jag menar föreläsning. Sitter hos Skägget med plugg och försöker komma till ro i tanken om att jag förmodligen inte kommer att kunna göra onsdagsnatten osäker med mina vänner på grund av omänskliga mängder litteratur som ska plöjas igenom till torsdag.
 
Nu tillbaka till plugget, sen lunch innan Kåren väntar för medlemsmöte ikväll.
 
Studentlivet är asagrymt, men ibland... not so much.

Ingen träning - ingen ordning

Hjärnan: Ta dig samman kvinna och gå till gymmet!
Kroppen: Vänta, jag ska bara stoppa in lungorna i kroppen igen; jag råkade hosta upp dem inatt.
 
Någon gång mellan 16-18 varje vardag är det Jag + Gymmet = Sant. När jag är sjuk är det bara Jag = Kaos. Mina gymtimmar ger mig lugn i vardagsstressen, skapar en hälsosam rutin för sömn, mat och annat levande, samt hjälper mig med motivation till att ta mig igenom det som inte är jättekul, för man kan tydligen inte ha jättekul hela tiden (jättekonstigt).
 
Så nu när jag och hostan bråkar om lungorna ska vara på insidan eller utsidan av kroppen finner jag ingen ro i den vardag som med buller och brak drog igång förra veckan. Förvirringen är total; rätt som det är kommer du säkert hitta mig tuggandes på kött bara för att jag i all förvirring glömt bort att jag är en sådan där gräsätande vegetarian.
 
Lungor i en korg.

I en mörk lägenhet som inte tillhör mig, med en roman, en teoribok och en poesisamling framför mig - hörde jag måndagspepp?

Måndag. Fortfaranse förkyld som satan. Sitter med plugg upp över öronen. Tänker dock ge mig skälv ledigt ikväll och hänga lite med Glennzor. Klart slut.


Jag är sjuuuuuuuuk!!!

När jag blir förkyld så blir jag manligt fökyld, jag ser alltså jordens undergång med min förkylning, det konstaterade Skägget idag mellan mina klagorop. Men han stod ut, trots en egen förkylning, hämtade vatten och lyssnade på mitt ojande tills jag somnade i hans knä till ljudet va dataspelande (man vet att man är trött när man kan somna till en man som spelar krigsfantasyspel på datorn).
 
För övrigt hatar jag de fyra vänner som jag skulle åka på utbildningen med för att de lägger upp saker på facebook om hur bra och intressant det är. Hashtag avundsjuk.
 

Det är kärlek, att stå ut med mig och min ynklighet när jag är sjuk.
Det finns det nog fler som kan skriva under på.

31 meningslösa frågor och lika många meningslösa svar; varseguud!

1. Var är din mobiltelefon?
På byrån vid sängen.

2. Var är din andra hälft?
Han ligger i sängen och sover.

 

3. Ditt hår?
Det är i en utsmetad inbakad fläta efter en natt med kudden.

 

4. Ditt humör?
Depp. Min förkylning hindrar mig från att åka på utbildningen på Tylebäck. Jag älskar utbildningarna på Tylebäck!

 

5. Din dagsplan?
Sprack. Ligga i soffan, växla mellan att titta på TV, titta på film och plugga. Sänka X liter med c-vitamin och te också.

 

6. Det bästa du vet?
Att vara frisk? Att vara glad. Att känna ett sådant där pirrande välbehag i kroppen, som att livet liksom stämmer!

 

7. Din dröm i natt?
Mardrömmar, som vanligt.

 

8. Ditt livsmål?
Leva livet till fullo. Må bra med fantastiska människor omkring mig. Engagera mig i det som gör mig lycklig. Och röra vid Persbrandt.

 

9. Rummet du är i?
Min lägenhet består bara av ett rum... Plus ett badrum då, här bajsar man då inte där man äter.

 

10. Din hobby?
Skriva, gymmet, hänga med mina vänner, hitta nya sjukdomar som jag dragit på mig.

 

11. Din skräck?
Hajar. Att mina nära ska försvinna. Mörker. Vita ansikten i fönstret. Och strumpor.

 

12. Var vill du vara om sex år?
I en större lägenhet, alternativt ett hus, med min karl och någon liten lintott som pockar på uppmärksamhet stup i kvarten. Jag vill vara lite stressad över en deadline på tidningen, men samtidigt exhalterad över att föräldrarna kommer på besök i helgen. Och ha en affär med Persbrandt (som min karl är okej med...).

 

13. Var var du igår kväll?
Igår kväll var jag här hemma, tvättade, pluggade och pratade i telefon.

 

14. Vad är du inte?
Kändiskär i Brad Pitt (var tvungen att googla om Pitten stavades med ett eller två T, pinsamt).

 

15. En sak du önskar dig?
Jonas Gardells senaste roman Torka aldrig tårer utan handskar, del 1.

 

16. Var växte du upp?
På Gärdet och Östermalm i Stockholm.

 

17. Det senaste du gjorde?
Kokade te och hällde upp et glas juice.

18. Dina kläder?
Underkläder, ett duntäcke, röd näsa och glasbottenglajjer. Du kan få en out fit-bild sedan, jag är riktigt fashion!

 

19. Din tv?
37" från Philips.

20. Ditt/dina husdjur?
Dammråttor och kvalster. Spindeln August flyttade in i dammsugaren igår, så han räknas inte längre.

 

21. Din dator?
En vit Macbook och en gammal Powerbook

 

22. Din bästa ägodel?
Min lägenhet! Fast den hyr jag ju bara, så då får jag väl säga min runnerup istället; min bultsax. 99kr på Rusta - bästa köpet ever!

 

23. Saknar någon?
Vänner och familj i Stockholm. Min kusin i Norrland. Persbrandt.

 

24. Din bil?
Jag har ingern bil, men försöker övertala Skägget att han ska köpa en vit Lexus till mig, alternativt en gul bubbla.

 

25. Något du inte har på dig?
Kläder?

 

26. Favoritaffär?
Nelly.se

27. Din sommar?
Ganska bra. Höjdpunkterna var väl kvällen på Vallarna med Skägget, dagarna på Tylösand med mina vänner, midsommar, när pappa överraskade mig på min födelsedag, Grekland med mamma och nollningen, såklart.

 

28. Älskar någon?
Jo, men visst gör jag det. En hel bunt.

29. Favoritfärg?
Gult för att det är fult.

 

30. När skrattade du senast?
Igår kväll.

 

31. När grät du senast?
I fredags. Av ilska och utmattning.


Bitterhet är inget att vara stolt över!

Ramlade över en artikel om nollningen på hallandsposten.se och kunde inte låta bli att läsa kommentarerna.
 
För varje kommentar jag läste byttes mina känslor ut. Ena gjorde mig stol över hur jag och min styrelse lyckats förmedla målet med nollningen; att skapa trygghet under studietiden genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje. Sen kom de kommentarerna som gjorde mig arg, jag kunde inte låta bli, deras okunnighet, deras bitterhet och deras otroligt tråkiga syn på något som uppenbarligen glädjer minst 1400 personer. De 1400 personer som medverkar och anordnar nollningen i Halmstad.
 
Så nådde jag toppen av kommentarerna, den bästa och den som fick mig så stolt att jag nästan sprack:
 
 
Vill du läsa artikeln eller kommentarerna kan du gå in här!

Den idylliska hösten

Sia i högtalarna.
En kopp te på bordet.
Tända ljus.
I soffan omgiven av kuddar.
En vas med tre röda rosor framför mig.
Grönsaker och dipp.
Regnet smattrandes mot fönstren.
Cora Sandell i handen och literaturvetenskapsböcker bredvid mig.


Jag har aldrig badat i en isvak och tagit en kalldusch efteråt, men jag kan tänka mig att det är så det känns

Jag hade min första föreläsning för terminen idag. Det var lite som en kalldusch efter att man badat i en isvak, ologiskt och fruktansvärt. På tisdag ska jag ha läst 500 sidor och skrivit två referat, vilket är passande då jag åker på utbildning imorgon, kommer tillbaka på lördag och då får besök av min fader.
 
Tur för mig att jag är som blixten när det kommer till att läsa och redan avverkat 100 sidor. Detta under samma eftermiddag som jag bankat pengar på Kåren, haft ett möte med ordförande och Emmeline samt handlat mat.
 
Jag tycker att det låter väldigt roligt att banka pengar, jag ser framför mig hur man sitter med en köttklubba och slår på sedlarna tills svetten rinner. Synd att det inte alls är roligt och går ut på att räkna pengar och få siffror att gå ihop.

För övrigt firade jag och Skägget sex månader i måndags - så fort går tiden!


Idag har jag...

...varit på sjukhuset i två timmar.
...fått höra att jag är ett medicinskt mysterium.
...hört en sjuksyster säga till en annan sjuksyster "hur gör jag om hon inte har något blod kvar i armen och jag fortfarande behöver ett halvt provrör till?".
...ätit godis till frukost och lunch.
...hjälpt en gammal man över gatan.
 
Och klockan är bara två. Take that, livet!

Någon jävel stoppade sandpapper i min hals när jag log och sov förut. Fyfan för den!

Nollningens sista dag var i lördags, i söndags städade vi och sedan dess har jag inte alls vilat så mycket som jag borde, så idag är göra-ingenting-dag. Jag skickade in mitt material till Lokaltidningen imorse och sedan dess har jag ätit pannkaksfrukost med min karl och tittat på film. That's that.
 
Resten är dagen är vigd åt TV-tittande, the Sims, stros i mataffären (en liten hobby jag har), matlagning och hinkande av te med honung och halstabletter i.

RSS 2.0