Avund, potatissoppa och harmoni

Det sitter en kvinna på högskolebiblioteket just i detta nu. Hon äter samma soppa som jag köpte från högskolerestaurangen och läser en dagstidning. Hon ler och hon ser harmonisk ut, som att hon njuter av sin lunchrast så som man egentligen ska göra. Jag avundas henne. Jag avundas henne så mycket att jag blir grön i ansiktet, jag avundas henne för att hon sitter och äter en harmonisk lunch när jag själv slängde i mig min samtidigt som jag ledate fram citat att styrka min uppsats med. Lyckliga harmoniska människa!

Bara en dag kvar nu...

Folk gillar mitt energidryckesmissbruk mer än mitt kärleksliv

Lägger upp en bild på facebook med ett antal olika energidrycker med bildtexten "Uppsatsen ska in imorgon..." Den har snart fler like:s än när jag la upp den första bilden på mig och mitt skägg.

Uppsatsen ska in imorgon

Om jag blir klar med uppsatsen i tid får jag gå på terminens sista superfredag imorgon.
Om jag blir klar med uppsatsen i tid får jag ligga hemma och slappa hela lördagen innan jobbet.
Om jag blir klar med uppsatsen i tid får jag filmmysa med Skägget på söndag.
Om jag blir klar med uppsatsen i tid får jag sovmorgon på måndag.
Om jag blir klar med uppsatsen i tid får jag börja träna igen nästa vecka.
Om jag blir klar med uppsatsen i tid får jag åka och bada nästa vecka.

Suck!


wordsandlyrics.tumblr


Definitionen av arg

Igår vad jag arg som ett bi. Hatade allt och alla, byggde upp senarier i huvudet om hur folk var elaka mot mig och sen hatade jag dem ännu mer. När jag kom hem hatade jag stöket i min lägenhet så då satte jag igång att städa. Hårt städade jag. Slog med dammsugaren och skvätte med moppen. Maxi fick, halv elva på kvällen, ta del av min ilska när jag gick runt och envisades med att ta paketet längst ner i alla högar så att resten ramlade i marken.

Allt denna ilska grundade sig i mitt hat mot att min uppsats aldrig tar slut plus att jag bara hann äta en gång under gårdagen.

Till slut skickade jag ett arg sms till Skägget om att han borde hålla sig hemma eftersom att mitt humör inte var att leka med. Men som den kämpe han är svarade han något gulligt om att det inte hindrade honom, kom upp, log, sa snälla ord, bredde mackor klockan ett på natten och hade sig. Då kunde jag inte vara arg längre.

Idag är humöret mer hopplöst. Jävla uppsats!

Tisdag

Sitter med skrivkramp, i vanlig ordning. Sitter hemma hos Skägget och pluggar, men ska strax ta mig till doktorn och sen hem till mitt kära högskolebibliotek.

Litteraturvetarskämt - kul...

Om jag kuggar uppsatsen hoppas jag att någon lånar ut en bil till mig så att jag kan göra en fru Björk med antingen min handledare eller examinator (har inte bestämt mig än).

Fuck examen, så känner jag idag.

Idag hatar jag min uppsats så mycket att mitt hat skapar en önskan om att hela världen ska dö en ond bråd död, helt oprovocerat.

(Vad jag hoppas är) sista veckan med uppsatsen


En lördagsnatt

Lyckades somna vid halv två, men vaknade igen vid halv fem. Halv sju, när jag äntligen var på väg tillbaka in i drömmarnas land ramlade Skägget in genom dörren. Han härjade runt i badrummet lagom länge för att jag skulle bli klarvaken innan han fyllesmidigt ramlade ner i sängen. Efter någon timma somnade han och nu kan inte ens bomber och fyrverkerier väcka honom, så jag har fått agera receptionist hela morgonen och svarat när sköningar ringt och glömt saker hemma hos honom, upp och ner har jag sprungit.

Förresten ligger det en kille däckad på gräsmattan utanför mig, skjorta lagom uppknäppt, kavajbyxorna lagom skrynkliga och en ölburk i vardera hand. Man måste älska studentområden!


Känslan när rätt låt vinner ESC12!!!

Lycka!

Motivationen tryter

Facebook svämmar över av halmstadstudenternas statusuppdateringar om hur de förbereder sig för kvällen. Bilder från Bolmens och Östra stranden i kombination med glada studenter som går förbi högskolebiblioteket med systembolagetpåsar gynnar inte studiemotivationen. Att jag dunkar Maskinen i hörlurarna gör det inte bättre...

Om tre timmar kommer Skägget och hämtar mig så att vi kan äta middag innan kvällen ska få göra sitt. Om tre jättelånga timmar.


Min nya bakgrundsbild på datorn... Den hjälper inte.

Fredag!

Var nyss borta på UTEXPO-mässan. Det är högskolansmässa där alla ingengörer och tekniker ställer ut sina examensarbeten. Jag fattade var typ fem av 500 montrar handlade om. Bo och Marcus fick en varsin examenspresent i alla fall och Skägget fick frukt. Det var dagens goda gärning.

Nu ska jag fortsätta mitt plugg så att jag kan skicka iväg det för handledning ikväll innan det är dags för vin i solen och sen vidare på Maskinens spelning på Kåren. Det kommer att bli en ganska grym kväll!

Suck!


Jag tänker inte ens be om ursäkt för att allt handlar om uppsatsen nuförtiden, ska jag lida får du också göra det.

I måndags formulerade jag en mening som den, bara den, borde vinna nobelpriset i litteratur, så fantastisk var den. Dock tog det bara timmar tills min handledare krossade mina nobelprisdrömmar när han skickade tillbaka feedback som sa att den meningen var överflödig. Jag grät floder inombords när jag läste det.

Så nu tänkte jag skriva ut meningen här istället, så att du kan få skåda vad som en gång i tiden var menat att ge mig nobelpriset i litteratur.

"Bemötandet av honom och hans verk är som natt och dag, präglade av hat och kärlek har Gardells väsen ångat sig igenom kritikerna och litteraturvetarnas hav av åsikter och granskning."


Erkänn, du är imponerad?!

Hat och optimism

Min uppsatspanik tog över hela mig igår, så efter ett möte med sektionschefen för humaniora och tre timmar på biblioteket gick jag hem och hatade min uppsats istället för att skriva den. Det var vad dagen sedan bestod av hat och jobb och lite mer hat.

Idag är jag tillbaka på biblioteket, efter en kväll med Skäggets obotliga optimism och hans underliga sätt att trycka undan allt vad depp heter så tror till och med jag att jag kanska kan klara av detta innan deadline nästa vecka.



Vad vore livet utan motvind i form av stormar och orkaner?

Inbillade mig att det var jag som gjorde kaos med B-uppsatsen igår, det visade sig att det var den som gjorde kaos med mig istället.

Att fira eller att inte fira - det är inte ens en fråga

Jag är uppvuxen med att man firar. Min mamma har lärt mig att det mesta är värt att fira, födelsedagar, namnsdagar, skolan-slutar-dagar och allt sånt där. Även småsaker ska firas och att unna sig tårta är inget ovanligt vid speciella händelser i min familj, vilket hon också styrkte under mina tonår när det bjöds på tårta den dagen jag blev kvinna.

Skägget är inte uppfostrad på samma sätt. Han menar att firande inte är så viktigt och att födelsedagar bara är födelsedagar och att namnsdagar inte alls är firvänliga.

Imorgon fyller han år och jag slår på stora trumman för att
lära honom hur man firar. Dock får firandet hållas till morgonen och kvällen eftersom att dagen kommer att spenderas i Danmark och Frankrike, men i alla fall.

Stay tuned...

Dags att göra kväll

Jag har nu spenderat åtta timmar på högskolebiblioteket. Non-stop plugg med enbart ett par pauser för att lätta på trycket i blåsan. Med motivationen att mitt huvud förmodligen kommer att gå i tusen bitar om jag pluggar mer idag så legitimerar jag kvällen aktiviteter som innebär ett gympass följt av måndagsvin på gräsmattan utanför mig för att fira att Emmelines antibiotikakur är över (det finns alltid en anledning att fira!).

Adjöss datorn, vi ses imorgon!

Baaaaaaam!



Läser också att Stockholm har 18°c och Umeå 12°c. Det glädjer mig så mycket att min bitterhet över att sitta inne och plugga en dag som denna dämpas lite. Skadeglädje sägs ju faktiskt vara den sanna glädjen.

Uppsatsen ska in nästa fredag...


Ganska go vecka att stänga in sig på högskolebiblioteket med sin uppsats!


Helgen

Min dator har legat nere hos Skägget hela helgen. Jag satt där och pluggade i slutet av förra veckan och sen har jag varit för lat för att ta med den alla gånger vi gått upp till mig. Det är min förklaring till utebliven bloggning.

Helgen har spenderats i lugnet och pluggets tecken. Efter förra gasquen lovade jag mig själv att hålla mig i skinnet tills uppsatsen är inlämnad, med ett undantag för den kommande fredagen då Maskinen spelar på Kåren.

I fredags åt vi middag på Kårens AW och fortsatte sedan till bion. Depps nya film... Alla tyckte den var bra utom jag som tyckte att den var tråkig. I lördags tänkte vi sova ut, vilket resulterade i att jag vaknade klockan sex. Dagen gjordes i soffan framför två filmer tillsammans med Skäggets bror och mina skolböcker. Och dagen idag har varit jobb, PW, städ och filmmys hos Emmeline.

Det var den helgen det. Imorgon tar vi tag i uppsatsen med järnhandskarna!

It's me Mario!


Grattis Norge!

Det blev inget vin igår. Medan majoriteten av Halmstads studenter gjorde natten osäker på Bond åt jag pannkakor och drack mjölk tillsammans med Skägget och hans bror. Vi planerade lite inför midsommar och pratade om att kanske ha en födelsedagsfest ihop. Sen kom Glenn förbi en stund innan vi intog soffan för att titta på Mr. Poppers pingviner.

Idag är det röd dag, vilket betyder att biblioteket är stängt, så jag känner mig en aning vilse när jag sitter vid ett köksbord och pluggar istället, men det ska väl gå det med...

Rubrik

Halv elva slutade mötet igår... HALV ELVA!! 4,5h prat om stadgar, verksamhetsberättelser, budgetar och annat blablabla.

Idag har jag panikat över uppsatsen, tränat och nu sitter jag i soffan och panikar över uppsatsen igen. Funderar på att döva det med ett glas vin eller två ikväll. Vin är bra för att döva.

En måndag och en tisdag

Efter en dag på biblioteket och en kväll med staberna på möte och på after meeting somnade jag i soffan framför Lost.

Nu ska jag springa iväg på ett möte med två HUM:are inför ett möte med utbildningsnämnden, sen är det jobb som gäller hela dagen. Ikväll är det dags för Kårens andra medlemsmöte för terminen, sen är natten vigd åt plugg.

Konsten att älska måndagar

Katten Gustaf tillsammans med stora delar av vuxenvärlden hatar måndagar - det gör inte vi i ÖS!

Ikväll är det dags för vårens sista måndagsmöte tillsammans med staberna. Det är med sorg och lite panik över hur fort våren har gått som vi förbereder oss för detta. Om tre månader och sex dagar kommer staberna att dra på sig sina munderingar och kicka igång det sista arbetet inför att välkomna de nya studenterna och vi kommer, stolta som mammor, att titta på.

Så ikväll ska jag försöka stänga av magontet som uppsatsen skapat och faktiskt njuta av de få timmar jag har kvar med dem denna våren. Underbara människor!


Framför dessa har jag suttit varje måndag sen den 20 februari. Tillsammans med mina sex kompanjoner har jag guidat dem genom nollebrev, nollehäften, budgetar, samlingstider och massa andra saker som du förmodligen inte förstår vad det är i detta sammanhang ändå. Snart är det upp till bevis!

Känslan när verkligheten kommer ikapp


Drabbades plötsligt av akut familjelängtan!


Viiiiiiiiiiiin

Jag sitter och suktar efter rödvin. Min rödvinsstrupe håller på att torka ut, men inte hjälper de orden heller.

Efter att jag plockat ner mitt favoritvin från hyllan på systemet påminde Skägget mig om att vi ska äta räkor till middag, så jag fick snällt följa med till hyllan för vita viner istället. Aldrig ska man få som man vill.

Plockade med mig två röda flaskor också, jag är inte den som är den heller.

Mitt Stockholm

Stockholm du är min historia,
som en ängel med sin gloria.
Och jag älskar allt du gör med mig,
mitt Stockholm.


Så här såg ÖS ut på gasquen igår


Tisdagskvällen

Skägget har hittat en av de minst tjejiga tjejer som den här staden har att erbjuda. Det tycker våra vänner synd om honom för. Så igår när jag, halv tio på kvällen, kom hem från mötet ställde mig och diskade och lagade middag tappade han hakan.

I ett förhållande med två brutalupptagna människor är middag klockan tio på kvällen inte så tokigt presterat.

Maj månad...


Rapport från min nollningsbubbla

Vi har uppsamlingsutbildning för olika roller som ska medverka som funktionärer under nollningen. Vår näst sista utbildning för våren. Utbildningen inleddes med kaos, kaos och lite mer kaos. Kaos med tekniken, kaos med närvarolistor och kaos med allt annat som kunde bli kaos, men nu sitter jag här, representativ och dan och tittar på när sjukt engagerade studenter förbereder sig för de tio dagar som väntar oss i slutet av augusti.

Ikväll har vi möte med de roller som vi utbildat tidigare under våren och imorgon är det fest tillsammans med staberna.

Det är mycket nu!


Saker som får mig att må bra:

Vackra ord.
Skor.
Att få pannkakor till frukost.
Halmstad!
Dagar på en gräsmatta i solen med mina fina vänner.
Att hitta en ny låt som jag sedan sätter på repeat.
Gymmet.
Att skratta så att jag får ont i magen.
Tunnelbanelukt.
Att gå och lägga sig i en nystädadlägenhet i nytvättade lakan.
Att veta att större delen av Nyhem står och diskar för hand när jag trycker igång diskmaskinen.
Skägget.

Han



Clear your heart. Let it go. Be the perfect you.

.

En bättre torsdagskväll

Vi var på Wild West Steakhouse ute vid Tylösand och åt middag igår. Jag, Skägget, Jimmy, Tina, Jocke, Kim och Emmeline. Vi åt brutala mängder mat och mådde bra. När vi kom hem, efter att ha matkomat på bussen, tyckte Skägget att vi skulle dra fram ostbågepåsen i soffan. Det tyckte jag var en jättedålig idé och somnade istället halvvägs in i ett Lostavsnitt.

Nu ska jag byta om och springa till jobbet för ett skönare niotimmarspass.

Solhelvete

Jag vill se solen som min bästa vän. Jag tar den aldrig för givet, jag spenderar all tid jag kan med den, jag njuter av den, jag värnar om den och jag älskar den. Men solen är ond, solen vet att jag kommer tillbaka hur illa den än gör mig, solen är deifinitionen av ondska.

Efter att ha spenderat fyra dagar tillsammans med den täcks nu mitt bröst och mina armar av djävulskt kliande och lysande röda soleksem.
Och på lördag ska jag se representativ ut på en finsittning tillsammans med Skägget. Tack så jävla mycket, solfan!

Gött mos!


Man måste passa på när solen är framme!

Har idag skrivit klart mitt PM till B-uppsatsen, letat fram en metod att utgå ifrån och kollat upp lite sekundärlitteratur. I'm on fire!

Efter det kände jag att jag förtjänade en ledig eftermiddag. Så efter lunch hos Skägget blev det häng på Nyhem innan ett möte med 6M (de som driver kårpuben). Kvällen avslutades på Bolmens med grillning och mys i solen.

Nu: lite mer plugg...

Inte helt blek längre

Vaknade av sopbilen klockan sju imorse, lyckades somna om och vaknade vid tio av solen attackerade mitt ansikte. Tog med mig Skägget till affären, köpte färskt bröd och dukade sedan frukost ute på gräsmattan nedanför mig och bjöd in Jocke. Sen stannade vi där. 22°C och sol, vindstilla och lite plugg (bara för att man inte ska ha det för bra). Halv fyra drog jag vidare till jobbet och nu sitter jag hemma hos Skägget och pluggar.

Två bilder från Valborg:



We're afraid this isn't the right relationship, or we're afraid it is...

We're just afraid, period. Our fear is free floating. We're afraid this isn't the right relationship, or we're afraid it is. We're afraid they won't like us, or we're afraid they will. We're afraid of failure or we're afraid of success. We're afraid of dying young or growing old. We're more afraid of life than we are of death

Vi som inte tänkte fira Valborg

Jag och de femton männen korkade upp i brassarna på Nyhem vid tretiden. Grillarna tändes vid fem och sen kunde resten av kvällen lika gärna gå åt helvete, så bra eftermiddag hade vi haft. Men inte då, efter en bättre korvfest hos Skägget satte vi oss i en taxi ner till stan och gjorde Morfars.

Jag kunde ha haft det sämre!

RSS 2.0