Glad valborg!

För fem år sedan vandrade vi i vårkvällen, fyra tjejer redo för att göra natten på en studentskiva och sedan åka hem. Inget mer, inget mindre. Vi var alla överens om att Valborg är överskattat och att vi inte ville se någon majbrasa.
 
Så ringde min telefon och vi fick frågan om vi ville hitta på något kul. Studentskivan var väl kanske inte den vi var mest taggade på, vi svarade ja och fick instruktionen att infinna oss på en bar inom en timme.
 
En timme senare rusade telefonmannen in på baren, vi satt med ett varsitt glas vin och skrattade åt något som jag inte minns. Han sa åt oss att svepa eller lämna, för nu var vi tvugna att åka.
 
Utanför väntade partybussen. En buss ombyggd till nattklubb på hjul, med bar och hela köret. Vår favoritplats på hela jorden och vi fick höra att den skulle ta oss runt stan och sedan skulle vi gå vidare ut.
Ett par timmar senare ramlade alla ur bussen för att finna oss själva inte alls kvar i stan, utan på en herrgård långt ute i ingenstans. Sedan följde den natt som jag och mina vänner alltid pratar om när vi kommer in på det nostalgiska spåret. Jag skulle kunna rabbla detaljer, men du skulle förmodligen inte roas av det för att det inte har något affektionsvärde för dig. Jag menar, vad är roligt med att jag och en vän gick runt i en timme med en yxa på axeln för att hugga ved mitt i natten? Och varför skulle du skratta åt att en av männen som var med såg ut som Harry Potter och lekte häst under en stor del av kvällen?
 
Jag säger Glad Valborg istället.
 

Jag skippar nog ungar...


Tips

Om du känner att du vill göra en ung kvinna som jag lycklig kan du ju köpa min drömlägenhet åt mig. Bara ett litet tips.

Våren gör mig alltid lite extra glad och löjlig

Jag mötte upp Amanda och Sabina igår, drack vin i kvällssolen på strandbryggan, pratade om livet och fnissade som de 16åringar vi var när vi lärde känna varandra. Efter gick jag och Sabina för att äta middag på Sturehof och avslutade kvällen tidigt. Gossip Girl i soffan och en skål med E-ämnen fick avsluta lördagen.
 
Jag kan inte låta bli att känna mig bortskämd med människorna som berikar mitt liv. Och även om jag inte träffar dem så ofta sedan mitt liv omlokaliserats till Halmstad så finns de alltid där, oavsett vad. Det är en fin känsla!
 
Nu ska vi ut i solen och sen ska jag träffa ännu en människa som berikar mitt liv. Karolina.
 

Min kusin har lite åldersnoja - sms igår:

Jag: Jag kom precis på en sak!!
Malin: Har du räknat ut hur många dagar det är kvar tills jag fyller 25 vill jag inte höra
Jag: Gud vad du är tråkigt.
Malin: Hoppas att du skojar nu
Jag: Nej
Malin: Var det verkligen det?
Jag: Ja
Malin: Har du inga arbetsuppgifter på praktiken att roa dig med?
Jag: Jo, men jag har väl tid att fördriva när jag åker hit på morgnarna
Malin: Läs Metro eller lyssna på musik som vanliga människor
Jag: Jag är inte vanlig.

Jag hatar positiva människor!

Väckarklockan ringde mitt i en härlig dröm. Jag åt för mycket frukost imorse och fick ont i magen. Jag hade tänkt köra cardio ute efter jobbet, men det regnde imorse, så jag fick packa ner inomhuskläderna ändå. Jag hade inget mellanmål hemma att ta med till jobbet.
 
Det är en sådan dag alltså, tänkte jag och suckade när jag gick ner till bilen.
 
Så kom jag till praktiken, fick jobba med sådant jag älskar, fick utmanas med nya saker och fick förmiddagsfika med alla som sitter i samma korridor som jag. Jag hann till och med ta en kort lunchpromenad i solen! En sådan dag gör att det är svårt att inte le på tunnelbanan mot gymmet. Och efter ett hårdare cardio-pass, ett telefonsamtal med min kära kusin och ett med Karolina känns det som att den här fredagen har levererat precis vad en fredag bör.

Snart ger jag upp

Jag kämpar för att hålla mig vaken. Hade jag fått bestämma hade jag redan legat i sängen sedan en timme tillbaka. Men nu är det så att jag inte får bestämma utan mina fixidéer om att jag måste sluta med mitt gå-och-lägga-sig-samtidigt-som-tanterna-på-älderboendet.

Lyxonsdag

Vissa dagar finner jag ett nöje i att botanisera bland alla original som huserar på det gym jag går på här i storstan, andra dagar önskade jag att någon skulle komma och låsa in dem för att jag ska slippa ha dem ivägen för min träning. Igår var en sådan dag då jag log åt dem.
 
Sen skyndade jag hem, duschade snabbt och åkte sen bort till Amanda som bjöd på trerätters och en flaska vin. Vissa kvällar är bättre än andra!
 
Fyra år sedan.

Japan levererade

Korta människor. Rå fisk. Den äckligaste frukosten i mitt liv. Bellinis. Tunnelbanekryssande. Långa människor. Ris. Starbucks. Shopping. Jättefrukost. Gym. Många människor. Lost in translation-baren. Den äckligaste middagen i mitt liv. Japansk trädgård. Födelsedagsfirande. Tempel. Och sånt.
 

Nej, men lite semester på detta. Kom igen Japan, visa vad du går för!


Står på medis och väntar på en vän

Gubbe: Får jag knulla dig?
Jag: Nej, det får du inte.
Gubbe: Det var som fan! Hon svarade, om än nekande. Varför inte?
Jag: Vi spelar i olika ligor.
Gubbe: Ja, fan, det gör vi sannerligen.
 
Stockholm är fantastiskt!

Och tiden fortsätter gå i en rasande fart

Jag har umgåtts massor med mina kära vänner i huvudstaden, gjort natten och gjort gymmet. Imorgon åker jag till Halmstad för sammanträde med högskolestyrelsen, en natt i min egen säng och sedan tillbaka till huvudstaden igen. På lördag åker jag till Japan och när jag kommer hem har jag bara två veckor kvar innan jag vänder hem till Halmstad igen.
 
Nu ska jag plöja några Gossip Girl-avsnitt innan jag ger mig ut på äventyr.
 
Vi hörs i Halmstad!

"You should have opened your eyes - I was crazy for you!"


Alla har vi våra sätt att döda hjärnceller på

Idag har jag skrivit högskoleprovet, för tredje gången. Sju jäkla timmar. Nu är jag hjärndöd och tänker bete mig därefter.

Stockholmare

Det är spännande hur lätt man faller tillbaka i gamla mönster. Jag lever som om jag aldrig lämnat Stockholm eller föräldrahemmet, bortsett från den stundvisa irritationen över att mina vardagsrutiner inte stämmer överens med dem jag lever med. Jag jobbar hela dagarna, tar en tur förbi gymmet direkt efter och på kvällen ränner jag på stan och roar mig med mina vänner på något rolig restaurant.
 
Imorse gjorde jag gymmet klockan 6.30 med pappa, drack årets godaste kaffe på språng i solen på väg till jobbet och var sen världens mest effektiva praktikant. Nu är det middagsdags och sen ska jag ut på bus.
 

Lurendrejardagen

Eftersom att jag, tack vare min egen förkärlek till att vara ironiskt, har svårt för att tro på vad folk säger är 1 april mardrömsdagen för mig. Alla luras och skrattar rått åt den som går på lurigheterna. Fruktansvärt är vad det är! Så därför tänker jag inte svara i telefon på hela dagen och jag tänker nicka misstroende till allt människor säger.
 
Nu ska jag gå bort till gymmet och bli pålurade ett på tok för dyrt gymkort för en månad.

RSS 2.0