Stabsöverlämningen igår

Jag hade så fantastiskt roligt igår och det får jag sota för idag, men jisses, vad det är värt det!

Facebook svämmade över med statusuppdateringar om alla knäppa saker de olika staberna fick göra och stan svämmade över med färgglada overaller.


Det finns två filmer på facebook från hela finalen av överlämningen och nu väntar jag bara på att alla bilder som inte borde ses av allmänheten ska komma upp. Gasquen och kåren var minst lika roliga och när jag kom i säng igår är fortfarande oklart.

Nu är det jag, soffan, pommes och bearnaisesås.

Sagan om när jag blev kidnappad och bortförd i natten

Herre min Gud, jag har fortfarande känslan från gårdagskvällen kvar i kroppen...

Jag trodde att gårdagen skulle bli lugn, vi lagade lasagne, åt glass och satt i mitt kök och pratade om livet i flera timmar. Så plötsligt, vid elvatiden, så ringer det på min dörr. Jag sätter på kedjan och öppnar. Där står vår gamla stab utklädda till vår gamla stab, så jag blir rädd och slänger igen dörren. Varpå de ringer på tills jag öppnar ordentligt. Sen får jag och Linn hälsa på dem i trapphuset innan de går in i lägenheten och struttar runt och skrämmer livet ur mig och Linn ett tag.

Sen får vi sätta på oss ytterkläder och får ögonbindlar
på oss innan de leder oss ut ur huset och låter oss vandra runt i området och även ansluta oss till Mange, vår tredje stabsmedlem. Jag var lite smånervös så jag gick och pratade konstant, vilket jag tydligen inte fick...

Efter en stund när vi fått göra massa saker som att sjunga, låta som en uggla och dricka blandbot lämnade de oss ensamma på en gräsmatta, med ögonbindlarna på. Plötsligt så kommer två män, från ingenstans, och börjar väsa massa saker i öronen på oss och sa åt oss att luka på någon bunke. Jag blev så rädd att jag skrek rakt ut och kröp ihop till en boll på marken. Sen blev jag nervös och började skratta hysteriskt och så fortsatte det. Jag kan ha sagt att jag skulle ringa till min mamma också...

Efter en dryg timme av olika läskigheter fick vi ta av oss bindlarna, säga adjö till staben och gå hem. Detta var den första delen i vår stabsöverlämning som sker idag. Vår gamla stab ska se om vi förtjänar att bli stab genom att låta oss göra massa knäppheter innan qasguen (festen) tillsammans med alla andra staber på högskolan ikväll.

Och vad jag är taggad!



Du skulle också bli rädd om dessa kom och ringde på din dörr efter mörkrets inbrott!


Snuskdans

Började dagen med att krocka med en annan cykel på väg till skolan, så nu sitter jag med bandage om foten och är mer eller mindre inkapabel till att gå. Vilket resulterat i att mina vänner precis gick till affären utan mig, eftersom jag är så långsam.

Annars har vi påbörjat första årets sista kurs, vilken är helt i min smak då den handlar om att tala och skriva. Så det här kommer att bli bra! Sen har vi tagit allt för lång tid på oss att handla på Maxi samt gå hem till mig, så kan det gå när inte foten är hel. Nu har vi precis tittat klart på Dirty dancing och taggar nu för att laga lasagne.

Det var den tisdagen det.


Det är inte ett bad i ett pengahav att vara student


Forsätter hålla upp huvudet och skriva statusuppdateringar på facebook om att jag är hög på livet

Gjorde come back på gymmet imorse och imorgon kommer jag ha en onådig träningsvärk kände jag idag när vi körde lite sparris och bollar på stabsmötet för några timmar sedan.

Idag har jag annars ägnat mig åt sånt som man gör när man har sin enda ledig dag på hela terminen. Jag har gått på stan, fikat och lagat mat med mina fina vänner. Sen gjorde jag ett litet avbrott i ledigheten och gick på måndagsmöte. Nu avslutar jag dagen genom att hänga med min soffa.

Imorgon börjar en ny kurs som jag taggat för sen jag började på denna utbildning i augusti förra året, så ledsen över att ledigheten är över skulle jag nog inte påstå att jag var.

Inte helt fel.

Det var då ett jäkla tjat om den där tentan


Till sjöss!

Behöver vila upp mig efter denna helg. Men vilken helg sen! Tenta och sen fest i fredags. Jobb, middag och fest igår. Storstädning och jobb idag. Jisses Amalia!

Jag kom hem från jobbet för en dryg timme sen och borde ligga i sängen nu eftersom jag är aptrött, men jag är så uppspelt över den kommande veckan som kommer bjuda på så mycket roligheter att min hjärna har lång väg till avkoppling, alltså har jag lång väg till sömn.

Så då kan jag passa på att berätta att jag har ljusblåa naglar. Nu vet du.

För att livet är en bra sak och för att man inte ska låta deppdetaljer väga över det fina.

Och för att jag är världens största tönt.



Hold your head high gorgeous, they would kill to see you fall

Igår efter tentafesten begav vi oss ut på äventyr och spelade på ungdomen med dans, skratt och goda drinkar. Idag har jag klarat av min första dag på jobbet. Ikväll ska vi dricka rödvin och äta ost hos Madde och sen tänkte jag försöka lura med mina vänner ut på lite bus på okänd mark.


Nej mamma, det är inte min rumpa.



If life brings you lemons - ask for salt and tequila

Nu tar vi livet med lite storm!

 


I will survive!

Hade du frågat mig för ett tag sedan vad det värsta jag varit med om var så skulle jag ha svarat att det var när jag blev rånad med kniv i Rio och/eller när mitt hjärta blivit krossat som naiv kärleksanhängare. Frågar du mig idag svarar jag, utan tvekan, att plugga till- och skriva en salstenta. Fy i helvete!

Jag har under dagen gått igenom alla känslor som en människa förmår att bära. Från nära-till-gråt, hopplöst suckande, hysteriskt fnittrande, till förbannade och sedan vidare till tom. Allt under de dryga fyra timmarna som jag skrev den där förbannade tentan.

Men jag överlevde!
Jag säger inte att jag klarade det, men jag överlevde och det är gott det också. Nu ska jag koka lite pasta och sen är det tentafest som gäller. Det är också gott.

Jag vill också ha tur när jag tänker...

Nu kör vi!

Man kan inte bara plugga hela tiden

Under tiden kan du läsa detta så får du veta med vad jag sysslat med denna termin och kommer hålla på med i ca ett halvår till. Det är definitionen av gött med mos.

Skit

Jag har så ont i magen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det här känns inte bra, ingenting känns bra och jag tror helt ärligt inte att jag kommer att klara det här. Det är vad som får min mage att smärta, tron om att jag ska misslyckas. Och kom inte och säg att det säkert kommer att gå bra, för det vet du ingenting om.

Jag är inte rolig att ha och göra med just nu, så därför tänker jag skona dig och återkomma efter tentan, dvs till helgen. Lev väl så hörs vi till helgen. Hej.

Mail till mina föreläsare

Hej.
Jag har kommit fram till att det här med salstenta inte är min grej. Alls. Så jag har bestämt mig för att skippa salstentan på fredag och göra en hemtenta istället. Jag vet att vi inte har fått någotn hemtenta, så jag hittade på en egen, gjorde den och bifogade i detta mail.
Tack för den här tiden. Synd att jag inte fattade något av kursen.
Mvh.

Försök slå den här frukosten!


Vad är kärlek?

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka.
När du fnissar som en liten flicka.
När man känner nåt you cant deny.
When the eagles fly over mountain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen
När Simba återvänder i Lejonkungen.
När man bara drar replik för att slippa krångla:
Min farsa är rik, vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvudet ut, då ser man galen ut!
Det har egentligen inte hit att höra, det är bara en grej man kan göra.
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång.
Vi satt på en parkbänk, jag var kär, hon drack rom.
När Elin sa att jag var den vackraste som finns
såg in i mina ögon, och kräktes på mina jeans.
Våga styr som en kapten!
Våga fall som ett löv!
Våga chansa och se hur det går!

Vad är fegt, vad är mod, what is lööv?
Baby dont hurt me, dont hurt me no mooore!
Från en afton som doftar lite YMCA, tack Göteborg ni är kärlek för mig!
-Björn Gustafsson
Mello 2008

Det är så synd att du är så söt

Började dagen i effektivititetens tecken och hade hunnit med fyra timmar av föreläsning, överlämnande av overall och storhandling innan klockan slagit ett. Sen kom jag hem, åt lunch och däckade på soffan och där har jag legat tills nu när ögonen behagade vara öppna igen. Så då är det bara att ta tag i plugget då...

Take a bow



Hit och dit

Kom fram och satte mig i köket med lite müsli och schlager för att lugna ner mig lite när jag insåg att klockan var för nära tre för att hinna med sånt där lugn. Så det var bara att trampa till högskolan och där har jag suttit tills nu. Men jisses, vad effektiva vi har varit. Lagom oskönt dock att komma ut till en snötäckt cykel. Den lyckas alltid lura mig, den sk våren. Nu ska jag återgå till mitt arbete.

Hej

Då sitter man åter på ett av SJ's trevliga tåg på väg ner till Halmstad. Det känns alltid lite vemodigt att lämna Stockholm, det är framförallt tråkigt att tacka familjen för denna gång, speciellt eftersom jag har världens bästa familj.

Nu ska jag återgå till mina studier. Vi hörs i Halmstad.

Åker hem imorgon

Kom fram. Segrade i skidbacken. Blev besegrad av sjukdomen. Kom tillbaka till Stockholm. Klippte av mig håret. Tog tag i delar av mitt liv. Blev synd-om-tyckt av fru doktorn. Pluggade. Stod i kö på apoteket. Facebookade. Stökade ner i min lillebrors rum. Pluggade. Packade ihop mina saker. Traskade bort till Fältöversten.

I en blå container fann jag dig

Hann åka skidor i två dagar, sen däckade jag i sängen och låg efter det apatisk i feber i tre dagar. Det var roligt.

Nu är jag hemma och försöker få ordning på mitt liv, det går sådär. Men livet får vänta lite till för nu ska jag kila över till farbror doktorn och be honom skriva ut lite trevliga antibiotika som kan bota min stress. För det visste du väl, att antibiotika botar allt?!!

Nu lämnar jag landet


Det är ju inte varje dag man är i den kungliga hufvudstaden?

Jag borde egentligen plugga nu. Jag borde skriva så att tangenterna glöder, men det gör jag inte. Allt annat känns så fruktansvärt mycket mer viktigt och så skiner solen på det. Är det inte straff på att sitta inne när solen tittar fram i Sverige? Så nu traskar jag bort till fältan istället innan jag ska äta lunch med pappa. Skriveriet får vänta till i eftermiddag, men vad jag ska skriva då!

What doesn't kill you makes you stronger

Vaknade vid tre och trodde att jag var hemma. Bestämde mig för att besöka damrummet och rullade åt höger för att ta mig ur sängen, där var en vägg och medans blåmärket på knät växte fram gick det upp för mig att jag är hemma hos min mamma. Ibland får man lära sig den hårda vägen, men det är ingen mindre lärdom för det.


God morgon.


2 nights i Paris

"Break up, break down. Drunk up, fool around. Meet one guy, then another, fuck around. Forget the one and only. Then after a few months of total emptiness start again to look for true love, desperately look everywhere and after two years of loneliness meet a new love and swear it is the one, until that one is gone as well.

There's a moment in life where you can't recover any more from another break-up."

Trötter

Varför spelar mtv housemusik så här tidigt på morgonen?

Nu ska jag springa ner med soporna och sen låsa in cykeln i förrådet, efter det bär det av mot en kram från min fader som jag inte träffat på två månader. Och vad jag längtar!

Adjö Halmstaden, vi ses om, lite drygt, en vecka.

Har tagit mig upp till 350 km/h

Jag åker härifrån imorgonbitti. Jag borde ha en färdigpackad väska i hallen. Med ordet borde vill jag visa på att jag inte har någon färdigpackad väska i min hall. Något som jag dock har är odiskad disk, tvätt i en tvättpåse mitt i vardagsrummet och damm under sängen. Så kan det gå när man har mycket att göra.

Nu kommer packet för att fira fettisdagen.

Vår?

Klarblå himmel, sol och barmark. Nu är det dags att dra på sig solglajjerna och cykla bort till stadsbiblioteket för lite grupparbete.

Ångest?


Från och med du


And I go oh my God!

Och det går i 300km/h och allt som jag sett fram emot passerar och allt som jag ser fram emot närmar sig med stormsteg.

Ikväll är det måndagsmöte och sen direkt efter dyker vi ner i ytterligare ett möte. Imorgon ska jag provjobba på ett café och på onsdag åker jag härifrån.

Stressattacker varvas med lyckorus och jag balanserar på tråden så gott det går. Livet är precis vad jag förmår det att vara för tillfället och jag kan ärligt säga att jag för det mesta är nöjd.

Levande

Har haft en grym helg, men är nu helt mör i huvudet. Så det får bli soffan i horisontell ställning. Jag får återkomma imorgon.

Lady Gaga och slösurf

Åker till Tylebäck på utbildning tidigt imorgonbitti och kommer hem på söndag kväll. Om ett par timmar kommer vännerna hit för lite dirty dancing. En slutsats man kan dra av dessa två meningar är att jag borde stå i köket och packa just nu, alternativt att jag har en väska liggandes färdigpackad i hallen. Så är det inte.

Har så mycket kärlek i kroppen att jag inte vet vart jag ska ta vägen

Idag är jag skittöntig och går runt och älskar allt och alla. Och så saknar jag lite också, men mest så älskar jag. Nu ska jag ta min cykel och älska mig bort till Hemköp för att handla mjölk (som jag älskar att dricka) innan nästa spekulant kommer hit för att titta på min lägenhet.


Henne älskar jag, bland andra.


Zzzzz

Somnade strax efter halv nio igår och gick upp tjugo över åtta idag. Hade kunnat sova längre, men eftersom skolan väntar så var det bara att hasa sig in i duschen.

Pigg tjej

Räknade ut att jag sovit 17 timmar denna vecka. Det känns inte riktigt okej...

Vaknade imorse, trött som en björn innan han går i ide, och kunde inte för mitt liv hitta mina koffeintabletter. Arg som ett bi cyklade jag bort till skolan och av bara farten lyckades jag glömma min matlåda och packa ner fel anteckningsblock. Ska det vara så ska det vara.

Så efter att ha jämfört mig själv med ett djur och en insekt ska jag sätta igång med städningen av min lägenhet.


Grym kväll - tunga ögonlock

Kom precis hem efter att ha jobbat på Kåren sen klockan åtta. Fantastiskt roligt att stå i baren på en studentpub, något som alla borde få uppleva någon gång.

Ska vara i skolan om fem timmar...

Elli skrev i sin blogg och klagade på snön i Stockholm häromdagen...


Förlåt mig aldrig, ty jag är inte värd det

Jag är en dålig människa. Jag är en fruktansvärt dålig människa och just i detta nu så kan jag, med ren sanning i orden, säga att jag hatar mig själv lite grann.

Råkade med en kort mening uttrycka mig lite för högt, lite för nära denne vad jag tycker om denne. Orden var tyvärr inte vackra. Jag vet inte om denne hörde vad jag sa, men risken finns... Och nu kan jag inte sova, jag ligger och vältrar i skam och min högsta önskan är just nu att någon, gärna denne, skulle komma hit och slå till mig.

Det allra värsta i det hela är att jag egentligen inte tycker så illa om denne som mina ord antydde. Det var bara en groda som slank ur mig och sen fick mig själv att hata lite.

Avföring

Älskar uttrycket "bra skit", egentligen gillar jag alla uttryck som med positiv ton innehåller ordet skit. Ingen annan anledning än den att jag aldrig kom ur kiss och bajsåldern och fortfarande tycker att bajshumor är fruktansvärt roligt.

Uttrycket "bra skit" med andra ord kan uttryckas "bra bajs", vilket helt plötsligt gör det skrattretande. Därför fnissade jag när jag döpte föregående inlägg till "fin skit" eftersom det också kan skrivas som "fin bajs" och det är ju roligt.

Fin skit


Klicka på bilden för att komma till en fantastiskt fin blogg.


Förälskar mig lätt i ord och meningar. Ord får mig att leva och människor med ordets gåva får mig att vilja fortsätta. Skulle jag lägga mitt liv i någons ord så skulle jag utan tvekan lägga det hos Gardell, denna gigant. Han kan ge dig oumbärlig smärta och sprudlande lycka i en och samma mening. Med den förmågan och med hans språk så kan jag ingenting annat än sätta honom på en pedistal och dyrka allt vad hans fingrar lyckas spy ur sig.

Bloggen ovan har inget med Gardell att göra, men med ord och kärlek. Och bilder också för den delen, för inte förnekar jag bildens kraft bara för att jag föredrar ordets. En bild kan säga mer än tusen ord och det tänker jag inte vara den som förnekar.


RSS 2.0