Don't stop believin'!

Jag sov knappt sex timmar natten till idag. Jag vaknade tre gånger i panik. Jag har varit igång sen klockan sex imorse. Min hjärna är inte användbar längre. Det enda rätta är sängen. Jag borde verkligen släppa denna dagen till det förflutna och bereda mig för att ta tag i morgondagen med nya tappra tag...

Fast man lever bara en gång och den gången kan lika gärna vara asagrym mitt i all skit som propsar på att ta över. Hej dimman, nu kör vi SUPERONSDAG!!


When the lights die

Jag har ingen aning om hur jag ska pussla ihop denna dagen och inte heller resten av veckan. Kaos är det enda ordet som beskriver mitt huvud just nu. Vilket också förklarar varför jag vaknade med andan i halsen varje natt. Jag har ändrat och pusslat och till och med gett upp träning denna veckan, men inte får jag ihop det ändå. Så tänkte jag sova ut imorgon för att kanske lugna ner mig lite, men icke; klockan tio ska jag befinna mig i studion för fotografering till ett reportage till tidningen...

Något jag vet hur jag ska pussla ihop är dock natten; jag ska ut och göra det jag gör bäst, jag ska ut i natten, omge mig av dimman och dansa ända in på småtimmarna. Jag ska busa med Victor, stelkramas med Tomi och shotta med Tobbe.

Men först ska jag ta mig an dagen...


Jag har också varit arton år


Ofrivillig bantning

Tack Maxi för att du har förstört aptiten för dagens alla måltider. Klump i mjölken till frukosten, mörkt hårstrå i pastasalladen till lunch och mögel i vitlökssmöret till middag.

"Liv, jag förstår dig inte!"


Söndagsgörat

Efter att ha julpyntat mitt i natten gick jag och la mig i hyfsat god tid. Jag skulle bara ta det lugn och sova bort min magkatarrsattack....

Klockan tjugo över tre förgylldes min natt av en julsång över telefon från okänt nummer.
Klockan kvart i fyra ringde samma nummer och lyckades både berätta vem det var, berätta en plan han hade inför våren och även övertala mig till att komma ner och släppa in honom.
Klockan sex gick han hem efter att ha sjungit diverse superhjältelåtar, visat superhjälpteposer och orerat om oklarheter.

Idag har jag jobbat, gymmat, handlat och, på riktigt, blåst omkull av den förbannade stormen.

Make love in this club

Efter att ha gått igenom gårdagen med en enda tanke: "ta slut då dagfan" mötte jag upp fina ÖS minus en tjej och gjorde fredag.

Vi gick till Kåren för att hjälpa 6M* lite på traven i deras slutprov. De skulle ha tillstånd för en kväll och alla styrelser inom Kåren var ditbjudna för att vara så dräggiga som möjligt och se vad de gick för. Jag köra planking på baren, stolarna och ett bord, vi välte stolar, stod på bord, klängde på värdarna och pajade möbleringen. Sen blev vi utslängda och gick in till stan istället. Men jäklar vad duktiga våra 6Mvänner var.

Efter en mycket lyckad kväll med aborma mängder skratt skulle vi avsluta vår kväll på Donken. Tyvärr hann vi knappt äta klart innan det blev attackbråk som slutade med skrik och knuff och annat otrevligt ute på gatan. ÖS enade lyckades tillslut bryta upp det, men någon var så pass förbannad att han slängde mobilen i gatan, plockade ihop den och slängde den sedan i Nissan. Där vilar den nu, på botten.

*6M är de som har hand om kårpuben och den styrelsen väljs, liksom alla andra styrelser inom Kåren, om varje år och de går, liksom oss, på efter nyår, men hade sitt slutprov igår.

"Who do you think you are running around leaving scars?"


Räddning deluxe

På föreläsningen i tisdags satt jag och facebookchattade på mobilen.

Föreläsare nästan 70: Det kanske Linn kan svara på, jag vet inte vad hon håller på med men...
Jag: Ähum.. Jag sitter och antecknar på mobilen! Lättare att ha med sig anteckningarna då!
Föreläsare nästan 70: Det är ju jättebra! Tänk vad dagens teknik har utvecklats. Är det en sådan där smart telefon du har?

Och stormen är på väg tillbaka till Hstad också. Fint!

Jag är aldrig hemma nuförtiden. Denna vecka har jag enbart varit hemma för att sova, äta frukost och duscha efter träningen. Ingentin annat. Det bästa med det är att min lägenhet ser nystädad ut, varje dag. Eftersom att jag inte varit hemma mer än för tidigare nämnda sen i måndags då jag städade så har inget heller ändrats. Toppenbra!

Nu ska jag till gymmet. Sen plugg, sen körskola, sen utbildning på Kåren och sen hem och nattplugga.

Hej på den.

Jag menar, de plockade ut gaffeln som jag råkade få med mig i hanbagaget på arlanda en gång

Jag såg framför mig hur en man gick fram till en person, med en silverfärgad gaffel, du vet en sådan där standard som finns i skolor och sånt, satte gaffel i ansiktet på personen och sa "ro hit din identitet annars ser jag och Herr Gaffel till att du får åka pling-plong-taxi till plåsterhuset!". Inte jätteskräckinjagande måste jag säga... Sen läste jag underrubriken och den roliga bilden gick upp i rök.


God morgon världen

Råkade snooza i 1,5h, så nu ligger jag sjukt mycket efter i dagens schema. Men nu springer jag till das gym (min kedja på cykeln har hoppat, så det sinkar mig en del också...) och tar tag i detta.


Pigg tjej...

Jag kom hem från jobbet för ett tag sedan. Har hunnit med att bli skrämd av Filip som kastade äpplen på mitt fönster för att säga hej, duscha och bädda ner mig. Nu ska jag konversera klart med min vän och sen ta mig an John Blund. Han har varit lite knepig på senaste, men det ska nog ordna upp sig snart.


Skulle vila ögonlocken på föreläsningen idag, öppnade dem 40 min senare. Det tyckte min kursare var väldigt roligt...


Bild från när vi var på möte med Studenthälsan och Pleasure idag om deras sida i tidningen samt att de ska hjälpa oss lite med marknadsföring.

På den?

Jag satte mig i tvättstugan och pluggade idag, bara för att inte distraheras av annat. Det är nivån min självdisciplin ligger på just nu. Luktade på tvättmedel, lyssnade på musik och hängde med Swift. Mysfaktorn var hög på den...

Morgondagen går från 7.30-23. Inte jättehög mysfaktor på den.
7.30 Körlektion.
9-15 Föreläsning.
15.00 Möte för Motvinden med Studenthälsan och studentföreningen Pleasure.
17-23 Jobb.
Och efter det måste jag orka med lite plugg.

Nu ska jag gå och lägga mig i mina nytvättade lakan, dra in känslan av min nystädade lägenhet (jag har till och med svabbat golvet) och läsa min kurslitteratur.

God natt på den.


Är det bara jag som inte förknippar helgen med "lugn"?

Jag har en vit helg. Det var länge sedan som jag var så här sliten... Nyss hemkommen från jobbet, nu är ensammys eller avundsmys med Kimps familj, inte bestämt än. Imorgon jobb, plugg, kanske träning, kanske bio med Kim och Linn.


Bild från i våras.
Tricket för att överleva den tredje dagen i rad med förfest som sätter igång innan klockan tre: power nap. Tips: sov inte tillsammans med tre killar som då passar på att roa sig med facerapes och fotsessions.

Eller leka rockstar och slå sönder skiten...

Jag brukar inte störa mig på mina grannar. De brukar hålla sig lugna och när de väl har fest så tänker jag att jag gott kan ta det eftersom att jag nog inte är drömmen till granne när det kommer till den aspekten heller. Men när de klockan halv tre en fredag, när jag försöker plugga, börjar spela bas på högsta volym då blir jag inte glad. Och att personen i fråga till råga på allt spelar exakt samma monotona sak i över en halvtimma gör inte saken bättre.

Och jag skulle vilja gå upp, knacka på och skrika självdö ditt lilla as, men det är inte så trevligt så jag struntar i det.

Starris

Gick in på en tjejs blogg och såg en bild tagen vid Starris, där jag växte upp och drabbades av en nostalgiattack. Jag tänkte på klätterställningar, augustifester, sprickor i fötter, gungorna, fontänen, att cykla, att leka, att vara för gammal för att leka, att leka med barbies ändå i smyg, att gå på disco, att åka inlines, att se tomten komma över gården och att vara barn.





Jag-ska-aldrig-dricka-igen-dag

Det bästa med att två av de tre überfina champagneglasen vi använde igår gick sönder är att jag bara behöver diska ett. Också känt som konsten att se livet från den ljusa sidan.

Vi hade förfest här igår.
Första timman var det jag och tre blivande ingenjörsmän som orerade om livets goda. Sen hittade de mina nagellack...
Jag kom hem någon gång efter fyra, droppade ett plagg i taget på väg mot sängen, skickade ett segersms till Kim, Linn och Karro innan jag tokdäckade i sängen.

Jag vaknade vid tio, skickade ett sms, somnade om, vaknade vid tolv, råkade titta upp på röran från förfesten, fick ångest, försökte kräkas, gick och la mig igen, blev väckt av Kim som sa att jag snart var sen, såg röran igen, fick ångest igen, sprang hemifrån, gick på tre möten, ville dö, kom precis hem med en omväg förbi fetagretas och väntar nu på Kim för torsdagsmys.

Superonsdag!





Jag skulle kunna tänka mig att skaffa barn nu bara för att få göra detta...


Det där med träning...

Tog igen för gårdagens dåliga gympass med ett pulsbaserat styrketräningspass klockan sju imorse. Jag körde så hårt att jag kräktes. På riktigt, det kom lite kräk i min mun.

Snart ska jag på föreläsning till klockan ett, sen plugg till fyra då jag ska möta halva överstaben innan mötet på Kåren klockan sex ikväll. Sen är det bara att gå hem och dyka ner i böckerna igen.

God morgon världen.

Hej från plugghelvetet

Jag har varit totalt värdelös idag. Jag började dagen med ett fruktansvärt dåligt gympass, fortsatte med segdusch och extremt oproduktivt pluggande på högskolan som slutade i att batterierna på min iPhone dog vilket gjorde plugget olidligt eftersom det saknade bakgrundsmusik. På det såg jag i kommentarerna på min förra tenta att föreläsaren inte uppskattade mitt ordval gällande abnormt, som är ett av mina favoritord (ja, jag har sådana). Och som grädden på moset tog precis min vitlöksbaguette slut.


Men inte skön deppar jag för det.


Hjälpte mamma och Torris göra en inbjudan till deras glöggkalas...



Söndag

Nu: jobb.
Sen: fastställa hur första numret av Motvinden ska se ut.
Ikväll: bak och mys med två av mina skägg.
Imorgon: attackplugga för att ta igen all förlorad pluggtid i helgen.

Jävlar

Jävlar vad kul jag hade inatt.
Jävlar vad jag inte alls hade kul när jag skrev in mig på jobbet klockan nio imorse efter två timmars sömn och med ett tiotimmarspass framför mig.
Jävlar vad jag tycker om mina kollegor.
Jävlar vad mina ben värker.
Jävlar vilket bra humör jag är på.
Jävlar vad jag vill gå ut idag igen, men förmodligen borde ge med mig.
Jävlar vad krigare behöver vila ibland också.

Att roa sig

Hade en riktig skitdag fram tills jag träffade Mangan strax innan två för att äta lunch. Fina, bästa Mangan! Nu har jag en halvtimma på mig att chilla järnet så just nu ligger jag i en lagom obekväm ställning i soffan, tittar på tv, dricker cola, chattar på facebook, spelar wordfeud och attacksmsar.

Om en halvtimma ska jag till Mangan och förfesta med Kimp, Simp och Gabbe. Jag skulle vilja säga att jag ska fira in helgen, men eftersom att jag ska jobba 10 timmar imorgon och 6 timmar på lördag, samt förbereda ett redaktionsmöte, plugga OCH ge mina vänner en anledning till att inte säga upp kontakten med mig (också känt som umgänge). Så jag säger bara att jag ska roa mig; jag är duktig på att roa mig.


Lagom road tjej på föreläsningen igår...


Det är därför jag gymmar fyra gånger i veckan, för att en vacker dag bli lika lång som Victor...

På gymmet tidigare ikväll, nästan klar med mitt pass.

Jag: Vilket mespass Simon körde, han kom ju efter mig och gick nu.
Victor: Det är för att han är så kort, han behöver inte mer.
Jag: Det är i och för sig sant.
Victor: Ja, man tränar ju för att bli längre. Det är därför jag är så lång; jag tränar asamycket.

Krossa alla fönster - Maskinen

Hur gör du för att ta dig igenom vardagen när den envisas med att dra ner dig i deppen trots att du kämpar med blod, svett och tårar för att hålla humöret uppe?

Så istället för att ge upp, lägga mig på golvet och låta deppen vinna så listar jag det som är kul, varje dag.

Idag ska jag:
Intervjua de som ska ha hand om HUMnollningen 2012 tillsammans med fina Mangan.
Köra ett kvällspass på gymmet.
Börja stolpa upp vad vi vill ha i det första numret av tidningen.
Mysa med Kimp.

(Men först sammanfatta dagens föreläsning och plugga till morgondagens seminarium...)


Citerat pappa

"Fuskappar är 2000-talets fusklappar"


Om du känner för att släppa ut lite saltvatten ur ögonen...


Jag saknar livet som var i somras

För att vi levde som de lär och tog tillvara på tiden och gjorde det mesta av den genom att egentligen inte göra någoting utan bara vara med varandra. Jag och mina fina vänner.



Jag är så fruktansvärt trött på allt och, framför allt, alla idag.

Tisdagsgörat

Upp klockan sex för att gymma, uppstart av ny kurs samt föreläsning mellan 9-13 och nu har jag precis fått i mig en härlig studentlunch i form av snabbnudlar. Halv fem ska vi i nya överstaben hänga med gamla överstaben och efter det middag och mys med Linnis. Tills dess har jag gett mig själv ledigt. Jag tänker ligga kvar i soffan och göra ingenting. För att det är en sådan dag då man inte har lust med någonting.

Stunder av genuin lycka detta året








Monday - mon day - my day - min dag

Jag är ledig idag. Alltså helt ledig. Jag har ingenting som jag måste göra idag. Jag har jobbat undan allting som jag har att göra... Jag är ledig!

Helt sjukt... Jaha, vad gör man när man är ledig? Jag har redan tränat, diskat (satte visserligen bara in allt i diskmaskinen och satte på den, men det låter inte lika bra) och ätit lunch. Nu då?

Helgen gjorde mig gott

Är det inte fantastiskt att ett gäng vithåriga, lagom rynkiga (de som ännu inte funnit botox) herrar kan ställa sig på en scen och få hela min generation att skrika sig hesa? Jag syftar naturligtvis på Queen som entrar scenen på EMA tills vrålande ungdomar som inte ens var födda när dessa tog ton för första gången.

Jag har precis kommit hem från jobbet och strax kommer mina skägg hit för filmmys.

God natt på dig.

Nu tar jag helg

Stannar i Halmstad, men släpper Halmstad. Jag behöver andas lite, koppla av och kliva ur det fruktansvärt intensiva liv jag valt att leva. Det är kul, jag skulle inte byta ut det för allt i världen, men ibland behöver man en paus också från det som är kul.


Det tar ut sin rätt att leva som man lär... Vi hörs efter helgen.

Plugg och skum mjölk

Sitter i skolan för att göra klart det sista på hemtentan. Jag sitter vid min sektionsreception, precis över skolans café och lunchrestaurant. Man hör alltså allt som händer på dessa platser. Bland annat så hör man varje gång de skummar mjölk till kaffet. Jag dör lite grann inombords varje gång hon skummar mjölk, hon gör så fruktansvärt fel att det skär i hela kroppen, och då sitter jag ändå x antal meter bort och en våning upp och ändå hör jag denna skummartortyr.

Och det är när jag känner isningarna i kroppen som jag inser att jag har jobbat som barista på tok för länge, för det är bara insnöade, übernördar som ens skulle reflektera över hur någons mjölkskummning låter.

Sometimes, you need to step outside, get som air, and remind yourself of who you are and who you want to be.

Hon på denna bilden är jag:


Hon på denna bilden är hon som jag vill vara:

SUPERONSDAG!


Wordfeudchatten

Han: Hur går det med plugget? Blir det Bond på onsdag?
Jag: Åt helvete! Ja!
Han: Haha. Handlar ju om att prioritera ;)
Jag: Det är ju det jag gör.
Han: Jag vet...

Knoppar som brister, ljuvlig musik och Colin Nutley?

Jaha, nu blir det tårar och depp som ska prägla schlagern nästa år och då samtidigt den fina svenska våren. Helena Bergström ska leda melodifestivalen 2012... Att de inte slängde in muntergöken Cecilia Frode när de ändå höll på? Tur att jag tagit på mig så pass mycket att göra så att jag inte kommer hinna se spektaklet då.

RSS 2.0