Tjyvlyssnat.se

Några barn ~10 ska lära sig vilka regler som gäller i ett stall.
Flicka 1: Man får inte springa, man får inte skrika…
Flicka 2: Man får inte skära halsen av hästarna!


Fråga:


A pocketful of sunshine

Likt en bok byter sida byttes sommaren ut mot höst igår. Men den sommaren sen.

 

Jag lärde känna mina skägg på riktigt. Jag roade mig till tidig morgon. Jag höll handen under bordet. Jag var på festival. Jag hade min fina familj på besök. Jag jobbade. Jag hatade. Jag låg på stranden. Jag påbörjade uppstartande av en tidning. Jag somnade med ett leende på läpparna. Jag nollade. Jag lärde känna nya människor. Jag deppade ihop lite.

 

Och trots att hösten kickades igång med ett litet mörkt moln över mig så ser jag bara tillbaka på sommaren med leende ögon och värme, för den var bra; den här sommaren.


Med rösten på flykt...

Tio dagars trötthet kom ikapp som ett slag i ansiktet igår och en skön förkylning på det. Spenderade eftermiddagen i dagen-efter-mode i idrottshallen tillsammans med hälften av alla andra staber. Vi städade efter finsittningen, betedde oss som kompletta idioter, lekte och åt pizza.

På kvällen låg jag i soffan och sov med mina skägg vid min sida. Det kändes fruktansvärt bra, att ha dem där igen. Dock har de rakat av sig skäggen, mot min vilja, men det var okej ändå.

Nu taggar jag för att komma igång med skolan igen och komma igång med vardagen. Och jag ser fram emot det; att begrava mig själv i böcker, att umgås med min fina lilla Halmstadfamilj och att spendera kvällar med mina underbara skägglösa skägg. Men först; andningspaus i fyra dagar.

Finaste HUM och bästaste staberna

Nollningen avslutades med avtäckning och finsittning igår. Vi i staben skakade som asplöv när nollorna äntligen skulle få se hur vi ser ut egentligen, men med det mottagandet, de applåderna och de fina orden om vårt jobb så släppte nervositeten ganska snabbt. Vilken fantastisk grupp med människor det är som vi har fått ta hand om i tio dagar nu.

Detta har varit bland de roligaste, jobbigaste och knäppaste dagarna i mitt liv. Nu ska jag bort och städa efter sittningen, sen är det dags att gå tillbaka till vardagen med skola, jobb och överlevnad ala ultimat!


Så här har jag sett ut i tio dagar...


Sergeantrapport

Mitt uppe i nollningen! Möte klockan åtta varje morgon sen spexar vi med nollorna till tvåtiden på nätterna. Ledig kväll igår tillsammans med alla andra som nollar, den festen spårade på 40 minuter - det var fantastiskt roligt! Ikväll gav vi våra nollor ledigt vilket betyder attackvila för vår del. Jag ligger nu i soffan med te och popcorn och med Sex and the cityboxen rullandes i bakgrunden. Snart blir det bingen!



Bring it on nollor!

Dödsstraff på att deppa dagen innan den dagen som man förberett sig på sen februari?

Imorgon(!!) kör vi igång med nollningen och jäklar var redo och taggade vi är. Så här hittar du mig förmodligen inte på två veckor.


The best thing I never had


Med borttappad röst och lagom skakiga händer

Jisses vilken rolig kväll det var igår! Allt spårade så där härligt som alla förutspått. Det blir nog så när man gått och taggat för en fest en hel sommar...

Idag ska jag tvätta och gå igenom allt och se till att allt är klart till torsdag och de där tio dagarna efter det. Ikväll är det stormöte och innan dess borde jag nog få någon mat i magen också.

I'm hanging on a moment of truth

Pendlar mellan att vilja lägga mig ner och dö tröttdöden på golvet och klättra på väggarna av överpepp.


Dör tröttdöden

Förbannar min kropp som skrek efter sömn när mitt huvud skrek träning; kroppen vann. Väcktes av en diskmaskinssnubbe som meddelade att jag väntat en månad i onödan och att jag får vänta i hundra år till innan jag kan installera härligheten.

Om en timme ska jag till sektionen och göra nytta och efter det är det förberedelser hela dagen och en fin kick-off på kvällen. Kommer bli asagrymt, jag ska bara försöka vakna till lite...

Humgänge

Jobbat. Nollemötat. HUMkick-off:at. Hängt med Kim. Städat. Diskat. Nollepeppat med Kim. Tittat på NileCity med Kim.

Ledig från jobbet i tre veckor nu. Bra kaos i två veckor från och med imorgon. Stockholm för att fira lillebrors födelsedag efter det. Vardag sen.



I'm hollow

Vaknade halv ett och fick attackångest för att jag sovit bort halva dagen (tantvarning). Låg ändå kvar i en halvtimme och tänkte över kvällen innan jag gick ut och gick drygt en halv mil, bara för att dämpa den där ångesten en aning. Nu sitter jag och förbereder mig mentalt med choklad inför jobbet som väntar klockan sex.

Det var den lördagen det...

SMS

Till mig:
Jag jobbar med ett fucktard så det kommer att bli skittråkigt.

Från mig:
Peta på honom med en pinne var 5e minut, det brukar göra den mest efterblivna människan till underhållning.

Till mig:
Det är ju det du gör med mig! Hur ska jag tolka det?

Steeeeeeeelt...

Freakdag

Det är fint att vara vuxen och självständig trots alla fönsterkuvert och ångestfyllda kontoutdrag. Det allra bästa med att vara vuxen och bo ensam är att man får göra precis som man vill utan att varken behöva fråga om lov eller anpassa sig efter någon. Så nu när jag precis kommit hem från jobbet och inte ätit någonting på nio timmar så äter jag efterrätten innan middagen.

Efter maten ska jag cykla bort till Bolmens och hänga med alla de där fina människorna som förgyller mitt liv. Lovade Mange att duscha också så att jag inte luktar skit när jag kommer dit, för då tänker han inte prata med mig säger han.


Let me go

Två av skäggen färgade sina skägg i mitt badrum inatt. Det var kaos och de ser nu ut som skit (mer än innan då). Det tredje skägget nöjde sig med att borsta sitt så att han såg ut som en idiot. Senare anslöt sig en fjärde via skype, han skrattade mest.

Nu har jag precis kommit hem från min morgonpromenad och sitter mitt i frukosten. Om en timme är det jobb och ikväll är det massa nollegöra. Bara sex dagar kvar nu...


Hurtig tjej


Att leva i ett slags ordnat kaos

Allting snurrar på i 250 km/h just nu. Det dyker upp nya saker i samma takt som jag lyckas pricka av de tidigare punkterna på att-göra-listan. Listan är oändlig men kaoset tycks ändå nå någon slags ordning, visserligen ett ordnat kaos, för kaos ska jag inte sticka under stol med att det är, men ett roligt sådant där kaos.

Idag är det prick en vecka kvar tills det där som vi arbetat med i över ett halvår och imorgon går vi in på upploppet för förberedelserna. Och vi är så taggade att vi nästan spricker, samtidigt som vi nästan går under av panik; bara en vecka kvar!!

Nu ska jag äta, sen ska jag träffa några av mina skägg.


Alla knep är tillåtna i tentaskriveri


Pluggmode

Eftersom jag tvunget skulle åka till alperna och ligga sjuk i influensa under en förlängd weekend i början av mars detta år så missade jag en redovisning i skolan. En redovisning på fem minuter som motsvarade en fjuttig högskolepoäng som jag dessutom hjälpte till med alla förberedelser inför. Detta missande av denna redovisning gav mig en kompletteringsuppgift och ett ofullständigt ladok med 59 istället för 60 HP.

Eftersom att jag har dragit mig för att ta tag i den där förbannade kompletteringen så kan jag inte helt ärligt säga att jag klarat av mitt första år på högskolan. Något man skulle kunna säga Fail! till. Men efter mötet idag fick jag eld i stjärten och är nu redan halvvägs och belönade mig själv med en middagspaus. Med snabbnudlar i sann studentanda för att hålla kvar pluggtänket.


En aning goare att plugga i min gamla lägenhet där man kunde sätta sig på balkongen med ett duntäcke och te och låtsas som om man gjorde någonting mysigt och roligt.


Man ska göra sådant som man tycker är kul, annars kan man lika gärna låta bli

Kom precis hem från ett möte med kårstyrelsen och innan det hade jag ett möte med han som förhoppningsvis kommer att bli min medchefredaktör i höst om allt går som vi hoppas. Det är mer eller mindre det enda jag gör just nu, springer mellan möten och klämmer in lite jobb på det, men kul är det!

Nu ska jag plugga lite och sen försöka varva ner med en film innan det är dags att sova. Imorgon väntar fler möten och mer nollejobb.

En sådan där tisdag

Har spenderat dagen i Båstad med finaste IFK som är där på simläger. Tog mig cirka fem minuter att falla tillbaka in i rollen som tränare och barnen lyssnade på mig som om de aldrig hade gjort något annat, det kändes bra.

Hoppade in på utflyktsdagen och vi har flängt mellan allt var skoj heter. Vi började med tiokamp på en gård strax utanför Båstad och fortsatte sedan till Torekov och Hallands väderö för glass, bad, sol och lek. Middagen smakade blä, så som lägermat ska, och sen åkte jag hem.

Förra veckan


Klädde vi ut ett av skäggen till en volvoraggare


Åkte vi tillbaka till UFO:t efter att ha varit på Riccardos. Tyvärr lyckades vi inte ta oss in denna gången heller. Sen när jag skulle peka ut UFO:t för vår nattliga chaufför på måndagen så hade det flugit iväg. Det brukar göra så, flyga bort när man pratar om det. Förmodligen för att vem som helst inte ska kunna hitta det.


Lekte vi på Äventyrslandet efter stängning. Karro bev dyblöt och jag och två skägg tävlade om vem som kom högst på linbanan. Jag är lättast så jag vann, det kändes bra.


Trängde vi ihop oss nio pers i en vanlig personbil. Första gången fick en av skäggen sitta i baklucka, den andra gången var det jag och en annan. Det var mysigt.

Var vi också ute på Tylösand och solade och badade två gånger, hade vi en egen after beach på stranden, hängde vi på måndagsklubben, blev vi hämtade av en halvtaggad nykter person, tittade vi på stjärnorna, jobbade jag sönder, åt vi riskakor på Bolmens, hade jag brottningsmatch med två skägg för många gånger, somnade vi till filmer på kvällarna, hängde vi i en skägglägenhet, åt vi glass på Riccardos, var vi på Tall Ships Races för att se Timbuktu och sen så har även två av oss varit på nollemöte.
Och varje natt har jag somnat så där löjligt nöjd över tillvaron.

 


Natten är dagens mor

Efter mötet som höll på till halv tio så bad jag Max släppa av mig hemma istället för att åka med till mina andra skägg. Det tog emot lite, men jag tror att jag mår bra av att vara ensam en liten stund för en gångs skull. Så nu ska jag stänga av mobilen, koppla ner internet, poppa popcorn, sätta på en film och lägga mig ner i soffan med mig själv som sällskap.

Visst är jag duktig, mamma?!

Jo... Men.. Det är ju logiskt att vilja döda det man älskar?!


Man vet att man bor för långt söder ut när man får in danska kanaler på TV:n...

Man vet att tröttheten har gått för långt när man tittar på de danska kanalerna på TV:n...

Kan inte bestämma mig för om jag ska skriva av mig eller skriva någonting roligt. Jag kom hem från jobbet för en kort stund sedan och tankarna snurrar, men jag vet inte om du ska veta allt som snurrar där inne, så jag håller tillbaka. Så börjar jag istället skriva på en rapport om de senaste dagarna och vad som väntar i veckan; men vad bryr du dig egentligen om det?!

Så nu ger jag upp, ger efter för de tunga ögonlocken och slänger in handduken. Imorgon ska jag på möte och då bör man vara pigg. Eller något.

SMS

Karro:
Men suck... Haha. Vad gör du?

Jag:
Haha! Handlar, det är dyrt att äta. Vad gör du?

Karro:
Dyrt och tråkigt haha. Ska snart slänga mig in i duschen och pysa iväg till Fritzlkällaren, ska bli jätte jätte jättekul!

Jag:
Och så blir man tjock och måste köpa nya kläder vilket är dyrare. Så köper man ett dyrt gymkort för att gå ner i vikt igen och då måste man köpa nya kläder igen, men då är man redan pank så man får gå naken. Jag ska aldrig handla igen!

I'm a stitch away from making it, and a scar away from falling apart


Tårar i ett regn av solsken

Mitt i lyckoruset så smäller det till. Leendet dör och livet gör plötsligt fruktansvärt ont. Så sitter jag där ensam och utlämnad på en plats där jag egentligen inte trivs och vill ingenting annat än springa hem till min lägenhet och gråta. Gråta för allt jag har och allt jag vet att jag redan har förlorat. Så sms:ar jag min mamma får några tröstande ord och håller ut genom tanken på att få prata med henne senare på kvällen.

Så kom natten, vännerna var nära igen och livet återgick till att vara så där fantastiskt underbart igen, som om ingenting hade hänt, som om smärtan aldrig existerat, som om tårar inte fanns.

Tränade imorse, fick gå hem från jobbet innan jag ens hunnit byta om och åkte sedan ut till Tylösand och hade det bra med vin, bad och jättefina människor i solen. Nu ska vi iväg till Bolmens för grill och mys. Livet är så där abnormt bra igen!

En måndagsrapport

Efter gymmet och hänget med Max i måndags var vi några som åkte ut till Tylösand, med ett roséstopp i Picassoparken. Jag var så där fruktansvärt rastlös och spenderade tiden med att kasta snäckor på mina vänner samt imitera min lillebror genom att tjata på alla om att bada. Efter tre dopp med två asamesiga killar så dödade min hunger all energi och jag däckade i sanden och sov en timma.

På kvällen åt vi middag hos mig, förfestade hos Max, åkte i en baklucka, hängde på måndagsklubben, blev hämtade med bil, åt på BK, låg på asfalten och tittade på stjärnorna, fick inte bryta oss in på äventyrslandet och gick barfota hem från Bolmens med natten och fina människor som sällskap.

Det var det!

RSS 2.0