Två


Superhuman

Onsdagen var grym! Världens finaste vänner, Amanda och Sabina, kom hit vid halv elva på förmiddagen igår och som den krigare jag är kom jag dit med cykel och vin. Sen åt vi pizza med Linn och spenderade resten av dagen i solen på Bolmens. På kvällen däckade mina vänner i soffan, likt två klubbade sälar, och jag tittade på The Notebook för första gången. En film som skulle kunna klassas som en av världens mest överskattade filmer, om du undrar vad jag tycker.

Nu ska vi ut i solen för häng och grill, sen är det superfredag som gäller. Man ska ha det bra.

Pepp för kvällen


Bent

Någon har pruttat. En annan stinker inrökt. Någons mobil har en fruktansvärd signal och ringer stup i kvarten. Mitt huvud värker. Mina ögonlock väger bly. Herre, vad trött jag är på att åka tåg!

Så stannar vi i Katrineholm, jag tittar ut genom fönstret och ser en gammal man, smutsig och sliten, gå runt och rota i soptunnorna efter tombrukar att panta. Då tar jag snabbt tillbaka min klagosång och tänker på hur bra jag egentligen har det.

Rapport från hufvudstaden

Åt frukost i solen på djurgården med mamma och hennes karlakarl igår, lyckades även skaffa mig lite sköna soleksem på näsan. Mötte upp min kusin senare för häng på Utecompagniet. Nollejobbade lite på datorn när jag kom tillbaka. Avslutade dagen med Mamma Mia!

Nu ska jag iväg på bus
innan jag ska träffa pappa för lunch. Återkommer när jag sitter på tåget imorgon.

We are almost superstars


Fånga dagen

Jag är här uppe för att få en liten paus, för att vila upp och för att hämta andan.

Igår åkte jag direkt till Kungsan och mötte upp Alex, sen hämtade pappa upp mig för påskmiddag hos farmor och det hela avslutades med filmmys hos mamma. Lugn, ro och tankarna satta i pausläge.

Nu ska jag kravla mig ur sängen och göra den röda vilodagen värd sitt namn.



Segertåget

Jag gillar att titta på gränsen, för att den är ändå ganska tydlig i sin hårfinhet, hånle åt den och sen hänsynslöst kliva över den. Det skapar liksom lite mer spänning i livet, en sådan där skön blandning mellan underbar självisk hänsynslöshet, magpirr, ångest och frihetskänsla. Då får man veta att man lever och det är inte bara dåligt.

Hoppla, jag sitter visst på tåget upp till min hemby

Stannade hemma igår och roade mig med att städa, prata i telefon, leta efter min källarnyckel (hittade den inte), nörda på facebook, försöka laga min cykel (misslyckades), packa och sen tittade jag på klockan och konstaterade att det var fruktansvärt ovärt att stanna hemma om man ser det från jag-får-mer-sömn-om-jag-inte-går-ut-och-roar-mig-perspektivet, men detso mer värt ur min-lägenhet-är-asastökig-och-behöver-städas-perspektivet.

Nu åker jag som sagt tåg och det är inte alls roligt. Det är råtråkigt, rent ut sagt och då har jag bara hunnit till Alingsås.

Nej, om man skulle ta tag i lite plugg... Eller?!

Någon gång måste du bli själv

Tanken var att handla på vägen hem från jobbet och sen sätta igång med städningen av min ostädade lägenhet. Fast det är ju så himla gött väder, så jag hamnade på balkongen med musik, cola och folk som sms:ar om att man inte borde stanna hemma ikväll, som min plan är...




22° & sol och jag ska leka arbetare

Gick direkt till Bolmens efter jobbet igår. Stissade med Linn, hängde med sköna människor, byggde en mänsklig pyramid, sjöng med till en gitarrspelande och en munspelsspelande och hade det allmänt gött. Gick hem till Mange vid elva. Gick hem och la mig strax efter tolv. Fick två sms. Gick upp igen. Var inne på Cafeet halv ett. Hamnade på en efterfest. Kom hem halv fem. Gick upp sju för att tvätt.

Det bästa med allt är att jag inte är trött. Nu ska jag knalla iväg till jobbet (eftersom någon okänd sköning pajat min cykel) och knega sönder världen.

Glad påsk.

God morgon världen


Mitt i müslin

Oklart hur sunt det är att vara uppe denna okristliga timme när man egentligen börjar jobba klockan elva. Tänkte ta mitt ansvar för min kropp och ta mig till gymmet eftersom det stänger för helgen i eftermiddag. Lagom motiverande att kliva upp när Linn fortfarande ligger i bäddsoffan och snusar dock.

Ville egentligen bara skryta om att jag gick upp innan sju för att träna, istället för att ligga kvar i sängen till tio och sen lunka direkt till jobbet.

Varför anstränga sig mer än nödvändigt?

Öppnar köksskåpet och konstarerar att det inte finns några rena glas. Sänker blicken och ser diskberget som nu svämmat över, med disk, från diskhon och ut över diskbänken mot spisen. Suckar, skakar på huvudet, går bort till skafferiet och tar ett platsglas istället.

Älskade, underbara studentliv

Har haft en så läskigt bra eftermiddag och kväll. Strax innan två var jag klar med talet och lämnade direkt innelivet och cyklade bort till Nyhem där solmys på en filt var vad som stod på schemat. Efter någon timme cyklade jag och Linn bort till henne för att hämta lite saker och sedan var det Bolmens med sallad, bubbelrosé och häng med en massa härliga människor som gällde.

Nu kom vi precis hem till mig och har bäddat upp bäddsoffan för filmmys med duntäcken och te.


Fria palsternackorna - ät mer kött!

Ser inte ett enda moln när jag tittar ut genom fönstret, dock ser jag den döda fågeln på antennen på taket mittemot vagga i takt med vinden. Solen står som högst och termometern visar fler plusgrader än på länge. Och här sitter jag, instängd, i min soffa och försöker skriva ett handlingsmanande tal som uppmanar folk att äta mer kött och dissa vegetarianerna. Inte alls en idealisk tisdag.


Sånt som inte händer en själv

Jag skulle vilja säga att anledningen till att jag kom hem nyss var att jag varit ute på äventyr. Sådant där hemligt nattäventyr som jag roade mig med när jag var 18 år. Då mamma på morgonen hittade en handskriven lapp från sin enda dotter om att hon försvunnit ut i natten utan några som helst beskrivande om var och med vem.

Så är det inte.

Jag har cyklat som om det gällde livet. Jag har tröstat en gråtande vän. Jag har pratat med polisen. Jag har suttit i en lägenhet efter ett inbrott och kramat en vän som om det inte fanns någon morgondag.

Så får jag för mig att strunta i allt vad ansvar heter, köpa en enkelbiljett till Rio och leva resten av mitt liv så där fruktansvärt ansvarslöst, så där som man knappt vågar drömma om. Och ständigt fly från obligationer och konsekvenser.



Brister som i jubel trädets knoppar

Klarblå himmel, sol och 16° på ingång. Jag har föreläsning nio till sexton idag, klockan sjutton har jag dagens första möte, klockan arton är det måndagsmöte i vanlig ordning och sen är det bara till att cykla hem och skriva talet som ska hållas på onsdag.

Googlar lite för att se om det inte finns någon lag mot att ha sådana här långa dagar när våren pockar på uppmärksamhet på det här sättet, men jag hittar ingenting så jag kan lika gärna äta upp min blaskiga müsli och trampa bort till högskolan för att fullfölja mitt åtagande.

Let's delay our misery

Dessa söndagar alltså. Detta livet alltså.

Fika på stan. Häng hemma hos mig. Grill och mys på Bolmens i kvällssolen. Bus med Linnis och stabsmöte hos Mange.

Nu: te och soffhäng.


"Why make it strong to break it once again?"

Efter födelsedagsfirande och häng med sköna människor hemma hos Linnis igår tog vi bussen in till stan och med brunmålade naglar dansade jag ut natten på Morfars. Väl hemma satt jag på hallgolvet en stund innan sängen bjöd in mig till en halvlång natts sömn. Natten kan vara väldigt fin!

Ett oräkneligt antal lögner och en sex lager tjock tårta

Skulle överraska Linn med tårta när hon kom tillbaka till Halmstad idag, eftersom hon fyllt 20 i veckan som gått. Dock är Linn helt omöjlig att överraska då hon är envis som en åsna. Så efter att jag och Mangan träffats aptidigt (studentmått mätta) på Hemköp för att handla, fixat tårtan och dragit alla lögner i världen för att få henne att komma till GT direkt från stationen så gav vi upp, sa vad vi hade planerat och först då lyckades vi få dit henne.


En misslyckad överraskning och en proppmätt mage senare så ligger jag nu i soffan och väntar på klarsignal för att ta mig till Bolmens och spela fotboll. Dvs om inte regnet hinner före.

Jag stannade inte i soffan igår

Jag skulle kunna legitimera min handling genom att berätta att jag inte drack mer än en cider och att jag gick hem när resten bestämde sig för att gå vidare vid halv två. Jag skulle kunna få mig själv att framstå bättre genom att berätta om en som hade bestämt sig för en vit helg, men kom till stället och berättade att absint varit kvällens levebröd. Men allt detta gör bara saken töntigare. Så jag nöjer mig med att berätta att jag visst gick ut igår och sen står jag för det.

Sweet dreams are made of this

Gjorde fullkornspannkakor med blåbär till middag. Nu ligger jag i soffan framför "Så ska det låta", är proppmätt och har nu ställts inför det töntigaste av dilemman; att gå ut eller att stanna kvar i soffan och zappa mellan kanalerna hela kvällen.

Förresten så hänger det en död fågel och dinglar i en antenn på taket mittemot mitt köksfönster. Den har hängt där sen i onsdags. Det är fint.

Så kan det gå

Nej men, hoppla, fick jag VG på examinationen vi hade igår? Jo, men det fick jag visst.

Take what you want, steal my pride, build me up or cut me down to size. Shut me out, but I'll just scream. I'm only one voice in a million, but you aint taking that from me!


Att le

Det här livet alltså.

Examinationen idag gick ganska bra
, nästa vecka fortsätter roligheterna i denna kurs, om två veckor är det stabsgasque, Amanda och Sabina kommer hit över valborg, i maj väntar två roliga gasquer och i maj flyttar jag till mina nya lägenhet som ligger 30 sekunder från bästa Evelina.

Sen att mina vänner är fantastiska och att min familj är fruktansvärt peppande och underbar gör det ju inte svårare att låta bli att le.

Being happy doesn’t mean that everything is perfect. It means that you’ve decided to look beyond the imperfections.


More than a feeling

Så fick du se mig i min fina limegröna overall på ett par av bilderna också. Min limegröna overall som hänger i mitt kök och inte är så limegrön längre, som du kanske såg. Den skiftar mer åt det röda hållet, med alla målarfärgsfläckar som jag fick på mig under invigningen i februari. Fick på överlämningsgasquen (middagen med alla andra staber och x-staber efter att bilderna togs) höra att jag låtsades vara maskinare (de har röda overaller), vilket är lite av en pik.

Nu kom jag precis hem från Mange där vi nollejobbade lite och ska nu skriva klart mitt hyllningstal till Jonas Gardell som jag ska hålla på torsdag så att jag kan ta morgondagen till att lära mig orden.

Det är mycket nu.

Varför vara frisk i en sjuk värld?

Bildregn från stabsöverlämningen för två veckor sedan. Varning för mycket limegrönt...











Duktig student

Föreläsning hela förmiddagen. Grupparbete hela lunchen. Plugg hela eftermiddagen. Nollejobb hela kvällen.


Kolla tjejen till höger, hon som ser ut att vara typ femton år...


Även när molnen täcker min himmel så är det fortfarande mina moln på min himmel

Musik är alltid bra att ha när man känner. Det finns en låt för varje känsla. Sen finns det de där låtarna som påminner en om en känsla, den behöver inte handla om känslan, men den har med känslan att göra, för dig.

I nuläget finns det fyra låtar som alltid kommer att påminna mig om fyra olika tillfällen i livet då jag burit på fyra olika känslor. Det är allt från min första kyss, till min första riktiga hjärtesorg. En av låtarna är extra viktig, för den påminner mig om att livet är mitt och att jag är fri att göra precis vad jag vill med det. För det var vad jag sysslade med när den låten gick på repeat i min iPod, leva mitt liv. Sen att jag gick lite över gränsen med min frihet är en annan sak, det var fortfarande en viktig punkt i mitt liv. Figörelsen.

Det var egentligen bara det jag vill få fram; att livet är mitt och jag gör vad jag vill, när jag vill. Och det är ganska fint, faktiskt.

Fortfarande röd om kinderna från solen igår

Jag hade en fruktansvärt bra söndag som efter en god middag med gott vin slutade i soffan med fina vänner och film.

Nu ska jag trampa bort till skolan för att göra lite årskurs tvåavgörande val innan det är dags att ta tag i skoluppgiften för veckan. Ikväll är det stormöte på schemat istället för ett vanligt måndagsmöte, omväxling förnöjer. Men innan dess har jag några ärenden att uträtta.

Små steg och positiva tankar, så ska allt ska ordna sig till slut.

Ta min hand så gör vi allt det som de låter bli

Började dagen på en filt i solen, med en semla och en Evelina. Nu sitter jag på balkongen med lite nollejobb och plugg. Om två timmar kommer några vänner hit för söndagsmys i form av taco, rödvin och film. Ska det vara så ska det vara bra.


The notebook doodles

Kom hem från Bulls vid tio igår kväll, vid halv tolv ringde Alex och sen låg jag på rygg i soffan, med benen på väggen och pratade om livet i över två timmar. Det är fint med sådana vänner, sådana som man kan säga vad man vill till, berätta vad man behöver berätta för. Sådana som lyssnar och som får en att må bättre, och inte på det där allt-löser-sig-viset utan på ett du-vet-att-du-kan-vis.

Om en kvart ska jag springa ner i tvättstugan och ta tag i tvätten. Vid tolv kommer Evelina för lite mys i solen. Senare i eftermiddag ska jag plugga. Ikväll ska vännerna söndagsmysa hos mig. Imorgon ska jag ta tag i mitt liv och sluta leva för helgen.

Livet är för kort för att ha tråkigt

Nu ska jag ut i solen och äta glass med mina fina vänner.

Superfredag!

PS. Detta är humor.

Inte jättepepp på städning

Alltså det här med att städa sin lägenhet är ju inte jätteroligt. Har skrubb av badrummet och dammsugning kvar, sen ska jag trotsa stormen och ta mig bort till stan och brottas med den äldre generationen på Hemköp och Apoteket, samt den yngre- på Systemet.

Måste erkänna att det tar emot en aning att kalla Stora torg och de två gator som omger detta torg för stan, men jag har fått lära mig att man ska anpassa sig efter den situation man är i och utgå från det när man beter sig. Och nu har ju jag bosatt mig i en ministad, så då är det väl bara att följa strömmen och kalla byn för stan. Fint.

Cyklar och körkort

Höll på att krocka med cykeln igår igen, men tänkte att två krockar på två veckor hade varit lite å ta i, så jag väjde undan i sista sekund.
Började fundera över om man kanske borde införa kärkort på cykel, med tanke på hur många idioter det finns på cykelbanorna, men sen kom jag på att med min historia med sådana där uppkörare så skulle det nog vara en dålig idé för mig.

Herre min Gud, vad töntig jag är, men jag kan inte låta bli att bli tårögd när jag läser detta på min brors reseblogg:


Onsdag

Har varit och tränat och ska snart cykla bort till Evelina för en fenomenal lunch i form av en stjärtkräftsallad. Senare i eftermiddag ska jag på en alkoholutbildning på skolan och ikväll tänkte jag sätta fart på läsandet av vår kurslitteratur som jag fick hem igår. Du får kalla mig duktig.

Från igår


Det är viktigt att komma ihåg:

Att ångest också har ett tak.
Att allt går över.
Att tårar torkar.
Att vänner är bra att ha.
Att det är okej att vara deppig ibland.
Att det där som förstör hela din helg bara är onödigt skit.
Att du alltid ska hålla huvudet högt, oavsett vad som händer.
Att Persbrandt alltid kommer att vara männen av män.
Att livet alltid går vidare.

Finhet

Kan inte nog understryka hur glad jag är över mina fina vänner och min fina familj som står ut med mig när jag får mina infall, som tröstar mig när jag deppar och som ringer till mig mitt i natten bara för att kolla att jag är okej. Så lyckligt lottat som jag känner mig visste jag inte var möjligt.

Idag är det föreläsning hela dagen och på det har jag ett möte. Ikväll ska jag hänga med mina fina vänner och sen har jag planen att komma i säng i tid för en gångs skull...

Bättre än depp

Efter att ha plockat en stund, ätit mina nudlar och spelat känslolös ett tag så vände jag helt på klacken och insåg hur mycket bättre jag är än att låta skit dra ner mig i deppträsket. Så då slutade jag vara deppig och cyklade bort till högskolan och åt glass i solen med mina stabskollegor.


Jag kom hem från måndagsmötet (som jag råkade skratta mig igenom) för en timme sen och nu ska jag gå och lägga mig på soffan och titta på film och fortsätta vara bra.

Om det ändå var jag som kom på det

Det har gjorts en grupp på facebook som heter "Alla vi som inte sköt Palme!". Detta är ju genialt! Att man inte kommit på detta tidigare. Nu kan man ju bara vänta ett tag och se vem som inte har gått med och på så sätt få fram mördaren. Genialt är vad det är!


Snabbnudlar och avslagen cola till frukost - living the dream!

Var på söndagshumör hela dagen igår. Ojade mig och tyckte allmänt synd om mig själv. Vid halv tolv på natten bestämde jag mig för att mamma skulle få ta del av mitt deppande så jag ringde och väckte henne (lyckades förmodligen dra ner hennes karl i fallet).

Idag är jag mer känslolös. Går runt i lägenheten och städar och plockar utan att egentligen bry mig om någonting alls. Vilket i mitt fall betyder att jag snart bryter ut i ett jävlaranamma och kommer få sån fart på livet igen att jag inte vet vart jag kommer landa. Men tills dess, tills det slår in, så tänker jag fortsätta med mitt plockande, äta min snabbnudelfrukost och sen cykla till högskolan för tre möten.

You can trust me - trust nobody



Jag hade massa roligt i helgen, men idag är det söndag och då måste man förbereda sig för att ta tag i verkligheten igen och den är inte alltid lika rolig som helgen.

 


Har vaskat lite vänner i helgen

Igår, när fredagen gjorde sig påmind i form av seghet, bestämde jag och Linn oss för att det fick vara nog. Vi köpte på tok för mycket chips, kopiösa mängder läsk, drog ut min bäddsoffa och satte på filmen som skulle inleda kvällens filmmarathon. Filmen tog slut (en förfärlig sådan för övrig) och så tittade vi ut genom fönstret. När det är 14 grader och klar himmel efter klockan halv åtta på kvällen då kan man inte sitta inne, tänkte vi. En timme senare befann vi oss på Bulls uteservering på lilla torg och kvällen slutade på Morfars, med fina vänner, där vi dansade sönder fötterna till stängning. Så kan det gå.

I'm on the right track baby


Sms

Jag facerape:ade en vän förra veckan. Det är lite av min hobby, att facerape:a.

Han: Ännu en riktigt fiffig status ja, undras var du får allt ifrån?! ;P
Jag: Det undrar jag också.
Han: Väldigt uppfinningsrik. Först nu såg jag att det var tre fiffiga! Jag börjar avguda dig. ;)
Jag: Jag förstår det. Jag avgudar mig själv.

Är liga

Pratade med Alex i telefon förra veckan, om livet och kärlek och allt annat som hör där till. Han är bra den där Alex, klok, medveten (kändes som ett bra ord att använda) och fruktansvärt ärlig. Det är en av de bästa sakerna med honom, att han är så otroligt ärlig, för det är inte lätt att hitta sånt idag. Ärlighet på det sättet. Så när vi lagt på så hade jag ett sånt där välbehag i kroppen och kände mig tacksam över att ha en vän som han. Alla borde ha en vän som Alex!

RSS 2.0