Denna helg har jag...

...försökt lära skåningar att säga R.
...vandrat upp på ett berg utanför Höganäs. Tippar på det enda berget i hela platta Skåne.
...matfuskat. Jättemycket.
...drömt heta drömmar om Persbrandt.
...retat skåningar för hur de säger Spotify och kubb
...haft massvis med kvalitetstiv med Mangan.
...ingående förklarat hur man går i högklackat.
...varit på Väla. Asaballacool galleria i Helsingborg.
...inte badat.
...hittat på en historia om hur jag skulle bestiga Kebnekaise för ett par år sedan, men råkade dra ur korsbandet i en olycka när jag skulle hoppa från en helikopter i alperna. 
 
Ville komma så högt upp man bara kunde uppe på berget, därför bestämde jag mig för att klättra upp på dessa pelare. Att komma upp var inga problem, att komma ner däremot. På detta vis satt jag i fem minuter innan jag insåg att jag kanske inte alls skulle bryta alla ben i kroppen om jag hoppade den sista biten.
 

Jag gör Skåne tillsammans med Mangan. Tillbaka på söndag!


Stolt som en tupp!

Betyget från sista kursen trillade precis in på mailen och jag kan stolt konstatera att jag klarat tre år på högskolan utan ett enda underkänt eller en enda rest. Då får man tycka att man rockar!
 
Vad är mer passande än en bild från examensdagen?
 
 

Så går det när en hyperaktiv tar semester, då börjar hon tänka, spekulera och analysera, mer än vanligt då

Jag har blivit som en gammal tant. När jag tog examen hoppade jag liksom över den där tiden då man arbetar och gick direkt på pensionen. Det känns som det i alla fall.
 
Mina dagar består av en aktivitet, det kan vara en fika med någon, en punkt på min att-göra-sommaren-2013-lista eller att gå till affären och handla. Mer än en aktivitet gör mig stressad och får mig att vilja sätta mig på golvet och ge upp (jag vill fortfarande likna mig själv med en pensionär, även fast många pensionärer inte kan sätta sig på golvet på grund av dåliga knän och höfter och Gud-vet-vad). En aktivitet, sen vill jag gå hem och vila.
 
Det ligger en hel del uttråkning bakom mitt beslut, jag vågar inte boka in mer för att då kanske jag får slut på saker att göra och börjar känna mig bortglömd och oälskad
 
Pappa kallar min uttråkning och brist på saker att göra semester och menar att jag ska ta tillvara på och njuta av den här sommaren. Jag vet inte om jag håller med. 
 
Jag när jag klarade av dagens punkt: städa tangenterna från golvet. Blir lite mer sport då, än att sitta så att man faktiskt ser tangenterna man ska städa.
 

Grattis på födelsedagen till mig!

Jag har tillbringat hela min födelsedag med familjen. Imorse åt jag frukost med pappa. På dagen har jag ätit lunch, fikat och gått på stan med min bror. Och under kvällen har hela härligheten dinerat med mig. 
 
Fina presenter, god mat och, framförallt, gott sällskap. Hashtag lyckligt lottad. 
 
Nu är jag så mätt att det känns som att min mage ska spricka, jag tar det som ett tecken på att det varit en matgod födelsedag!

Grattis världen till att jag vistats på jorden i 24 år, idag!

 

Konsten att slippa åldersnoja

Det fina med att ha en kusin som är ett år äldre och också som agerar ens bästa vän, är att man aldrig blir gammal, för hon är alltid äldre. Hänger du med i tänket? Idag fyller jag 24 år, vilket en vän sagt är vägen mot slutet (jag menar att alla går på vägen mot slutet),  men eftersom att min kusin fyller 25 om 19 dagar så väljer jag att känna mig ung som en nyfödd fågelbebis, eller varför inte fostret i det okläckta ägget?
 
Sen att den kommer krypande ändå, känslan om att jag nästa år klarat av en fjärdedel av åren som tar mig till siffran 100... Det låtsas jag inte om, för då är ju min kusin redan förbi det för elva månader och 19 dagar sedan!
 
 
 

Midsommar

Det blev en klassisk midsommar som hette duga. Ut till landet, sill och nubbe. Dans kring midsommarstång med lite duggregn över oss. Lotteri och skrikande barn. Tillbaka till huset för studsmatta, grill och kortspel. Avslutningsvis pressade vi i oss lite jordgubbar och glass, bara för att. Vid tolv landade vi i stan igen, med matkoma deluxe.

Åker till Norrköping imorgon för att fira midsommar med killen till höger

 

Så är det i övergångsperioder, saker tar slut för att göra plats för nytt

Jag fortsätter att vända sidor i en faslig fart och snart är det dags för mig att kliva in i nästa kapitel, men först ska du få läsa mitt sista bidrag till Lokaltidningen Halmstad. Det handlar om fotspår på väggen och en fortsättning på mitt eviga träningstjat. Men det är ju min sida, så jag får skriva vad jag vill. Du hittar mig på sidan 18.
 

Mellanlandar i Stockholm några veckor innan det är dags för höstens äventyr

Klockan 11.50 igår droppade jag nycklarna i nyckelinkastet på husvärdskontoret. Klockan 19 anlände vi till Stockholm med flyttlasset. Där emellan hann jag med att se mamma bli inspanad av en 60årig bensinmacksarbetare samt äta en 88:a med ett gäng från flygvapnet. 
 
Och om du undrade så går det inte att få in alla saker från ens lägenhet i sitt gamla flickrum. 

Flyttpacka och rensa ut kläder är också något man kan roa sig med en fredagskväll

Efter att böckerna packats ner och lägenheten rensats ut på slängbart jobbade jag bort det största ångestmmentet av alla igår: kläderna. Fyra sopsäckar plus en IKEA-kasse med kläder och en sopsäck med skor fördelades mellan Emmaus och Myrorna, men trots detta lyckades jag fylla fyra resväskor med kläder (och då är inte träningskläderna inräknade...).
 
Som tur var fick jag sällskap av Paulina efter en timme, då blev packningen och klädrensningen mycket lättare.
 
 

Annars roade jag och Antonia oss kungligt när hon och sommaren var på besök i Halmstad i början av veckan

 
 
 
 

Årets första dopp i havet!
 

Middag och mys på uteserveringarna på Lilla Torg.
 
 
 
 
 

Högskolestyrelsen och flyttlådor

Jag kom precis hem från ett tvådagarssammanträde med Högskolestyrelsen. Mitt sista. Utmanande och givande frågor behandlades. Innan lunchen idag tackades jag av med en present och fina ord från både vice ordförande och rektor. Sådant ska man vara stolt över!
 
Nu ska jag ta sväng till gymmet innan det är dags att ta tag i det ångestfyllda moment som jag helst hade sluppit. Packa ner min älskade lägenhet i flyttlådor.

Finbesök idag!


Jag och Anni på midsommar 2005

Fight for fit!


Jobb är också bra

Bra dag igår. Idag blir det lite jobb och sen bio. Varför sluta ha det bra liksom?

Bara för att skryta

Yoga och spinning på förmiddagen. Fotvård på spa, fika och en runda på stan med Paulina. Nu ska vi strax hämta upp Mangan och killarna på GT, sen ut till WW steakhouse för middag innan vi möter upp dimman. Man får ha det så här bra när man precis tagit examen.
 

En sådan där examensdag och examensnatt och examenspresenter och examenssånt

Igår vad dagen D. Examen. Efter slutseminariet samlades hela klassen för fika och diplomutdelning. Efter det rullade jag ner till lilla torg där Mangan och ett par till satt. Ett glas vin, sol och finklädda herrar var vad eftermiddagen bjöd på. Delar av studenterna från humaniorasektionen samlades på kvällen för gemensam middag, mellanfest och examensfirande på en av onsdagsklubbarna i stan. Klockans fem ramlade jag in genom dörren och lyckades väcka Paulina som låg i bäddsoffan och sov sedan flera timmar tillbaka.
 
Jag var glad rakt igenom och blev ännu gladare när Paulina dök upp med världens finaste examenspresent. Fotvård (som jag tjatat om att jag behöver i flera veckor nu), en inramad bild av henne, mig och Kim samt en flaska av mitt absoluta favoritbubbel. Lyckos mig som har så fina vänner!
 
Jag och Mange
 
De middagande från sektionen. Man ser mig klart och tydligt lysa upp bilden med min neonklänning. Bra val för uppmärksamhet!

Alla har vi olika sätt att tillbringa våra bakisdagar på...


Examensfika med studierektor och klassen på ingång, sen är jag klar. Sjukaste känslan på länge!


För exakt fem år sedan sprang jag ut med en vit mössa på huvudet, idag kan bocka av "Kandidatexamen" på min bucketlist.


20 timmar till examen

Det slog mig nyss: jag tar examen imorgon. Jag vet att jag har tjatat om hur många dagar det är kvar till examen på tok för länge nu, men jag har inte riktigt insett det. Förrän nu.
 
Jävlar i helvetes skit och piss och fan och hans moster och alla andra ord som beskriver plötsliga och chockliknande känslor. JAG TAR DEN DÄR JÄVLA EXAMEN IMORGON!!! Jag är klar, färdig, finito och sånt. EXAMEN FÖR I HELVETE!!!!!

Jag kommer liksom aldrig att byta skor i panik för att de inte matchar mina kläder och ännu en gång försöka mig på att löpa i högklackat till högskolan bara för att jag bor för nära för att tycka att jag behöver gå hemifrån i tid. Jag kommer aldrig mer att spilla kaffe över hela bänken och utan framgång försöka övertyga den snälla damen i kassan om att jag kan torka upp själv. Jag kommer aldrig ringa Kim och klaga på mina kursare som inte säger så mycket som ett pip under seminarium. Jag kommer aldrig att panika över en tenta som jag påstår mig inte förstå mig på och sen bli godkänd utan problem. Jag kommer aldrig mer att vara en student på Högskolan i Halmstad.

Fyra dagar till examen

Vi har haft en nostalgidag. Började med baileysbrunch och fortsatte med anekdoter från de gångna åren. Jag, Kim, Mangan, Björn och Paulina. När jag kom hem började jag gråta i duschen bara för att jag egentligen inte vill att det ska vara över, även om jag tjatar om hur klar jag är med den här staden. Egentligen är det bara ljug, för egentligen vill jag att det aldrig ska ta slut. Sån är jag idag, blödig och löjlig.
 
Nu ska vi bort till en vän för att fortsätta dagen och kvällen avslutar vi på Kåren tillsammans med Norlie & KKV. Lagom pepp på att festa för slutet...

RSS 2.0