Efter en vecka fylld med skoj känns det helt okej att ta tag i en helg med plugg och jobb

Efter en fullspäckad vecka varvade jag nyss ner med lunch tillsammans med Skägget efter föreläsningen. Han åt kött, jag åt fil och flingor. Nu ska jag träna innan det är dags att ta tag i den lika fullspäckade helgen.

Tisdagen gick i huvudsak åt till att förbereda tisdagskvällen och onsdagen. Men en utbildning av nollningsfunktionärerna hann jag allt med att sitta med på. Kvällen bestod av bus, klockan åtta stormade jag och Linn in på pizzerian i våra stabsmunderingar och kidnappade den nya staben som vi sedan busade med tills klockan halv ett på natten.

07.45 på onsdagen väckte vi den nya staben
med samtalet "ni ska vara utanför stadsbiblioteket om 20 minuter". Sen fick de laga frukost till oss innan vi släppte iväg dem på olika uppdrag på stan och runt campus som pågick till klockan sex då överlämningsgasquen tillsammans med alla andra program började. Klockan halv tre landade jag i sängen efter att ha städat hela Kåren och somnade mitt i Skäggets berättelse om vad som hänt på kvällen.

Torsdagen bestod av återhämtning och en massa tråkigheter som vi var tvungna att reda ut (slutet gott...) och avslutades med plugg.



Med benen på bordet, solen i nacken och en proteinshake i handen - man ska ha det bra!

 

 

Två möten, tre fix, lite plugg och ett gympass avklarat. Ett fix, ett ärende, två möten och lite mer plugg kvar. Sen ska jag belöna mig själv med lite biomys.

Trött tjej...

När man säger att man får välja vilken tid som helst på dagen innan klockan 17, då väljer man inte okristliga tider som klockan 09.00.

Sitter just nu och förbereder mig för de tre möten jag har imorgon med grupperna som jag är handledare för. Först ut är informatikerna klockan... 09.00.



Vilken helg sen

Fredag: Häng med Glenn. Afterwork med massor. Mellanfest hos Skägget. Mellanfest hos Emmeline. La Coca.
Lördag: Arenan för att kolla på när Kim spelade seriefinalen i innebandy, sen pizza med massa skägg. Jobb hela natten.
Söndag: Jobb hela dagen. Kebab med Kim. ÖSmöte och våffelmys hos Emmeline.
Nu: ÖSjobb, sen bingen.






Tweet


Open up your heart to me my love, my dear Friday

Jag har skrivit ca fyra olika inlägg nu om min dag och om hur produktiv jag har varit denna vecka. För ordet produktiv räcker knappt till för att beskriva veckan jag nu lämnar bakom mig för att ta ledig i 28 timmar innan jobbhelgen drar igång. Men allt blir blaj, så det försvinner lika fort som jag skriver ner det.

Men nu vet du, att jag varit sjukt duktig denna vecka och därför förtjänar en cider med Emmeline vid fem för att sedan möta upp vårt entourage på 22 glada kämpar för AW med middag och tillhörande dryck på Kåren och sen vidare ut i dimman.


Men, först gym och lite jobb.


Pratar inför 90 blivande nollningsfunktionärer i måndags


God morgon

Skägget: Jag jobbade till två inatt och tyckte att skönt, då kan hon fixa frukost till mig, men nej, då blir Linn sugen på pannkakor och jag får ställa mig i köket istället.
Kim: Linn ditt as!
Tomi: King, Linn!

Det ska inte vara lätt att umgås

Man vet att man lärt känna en jämlik när man på tisdagen försöker komma på en kväll som man kan spendera tillsammans, när ingen av oss har någonting annat planerat, och kommer fram till att måndag efter åtta på kvällen kanske kan funka...

Glory to the onsdag

Äntligen lite lugn! Att efter tre intensiva dygn få lägga sig och känna att man klarade det, att man inte bara överlevde, utan att man klarade det.

Sov till tio, gick ner med första tvätten och kom upp till framdukad frukost. Skägget försvann för en timme sedan och jag har inte rört mig från soffan sedan dess.

Idag är dagen vigd åt hemmaplugg och träning, ensam. Ingenting annat, ingen annan; bara jag och min lägenhet (och lite gym).


Omotiverad bild från Tylebäck...

Idag är väl inte jättemycket lugnare...

Jag gick upp klockan sex och pluggade i två timmar innan jag gick hemifrån imorse.

8.15-16.00 Utbildning av funktionärer för nollningen.
10.15-13.00 Föreläsning.
16.00 Intervjuer av personer till en sittningsgrupp.
17.30 TRÄNA!!!!!
20.00 Möte med min gamla stab om överlämningen till den nya staben.

Och som vanligt är det plugg som gäller under tiden, 300 sidor idag.


Jag har snart varit igång i åtta timmar och det var länge sedan som jag var så här produktiv. Jäklar i min lilla låda vad grym jag har varit dessa två dagar (peppar, peppar).


Hur man klarar dagar som dessa: multitasking deluxe

Har föreläsning, läser in till nästa föreläsning, facebookar, bloggar och svarar på mail samtidigt. BAAAAAM!

Hård start på veckan

8.00 - 16.30 Vara med och hålla i en utbildning för några av de som nollar i år.
10.15 - 12.00 Föreläsning över skype.
14.00 Intervju med en potentiell nollemaskot.
17.15 Möte med några från U-programmet.
18.00 Måndagsmöte.
20.00 - Stå i baren på AW:n för staberna.

Där emellan ska jag hinna läsa 600 sidor och ikväll skulle jag vilja hinna umgås med en skäggig man också. Jag borde hinna om jag slutar andas och sånt...

Snabbt söndagshej

Precis hemkommen från jobbet. Slänger i mig maten och ska strax springa iväg på ett kvällsmöte. Halvsegt att ha det en söndag kväll när man hellre hade legat i soffan med någon man tycker om, men är man sju upptagna människor så får man ta den tid man kan.

Bakishumor


Fredagen

Jag kom hem i söndags kväll för att ha föreläsning på fredagmorgonen. Klockan åtta på fredag morgon fick jag ett sms från min föreläsare om att föreläsningen var inställd och att jag kunde ta dagen till att plugga inför nästa föreläsning istället. Det tyckte jag var en jättedålig idé, så jag släckte lampan, somnade om och vaknade först klockan elva när Kim ringde. Efter gym och promenix med Kimp samlades alla hos mig.

Förfest hos mig. AW med middag och drinkar på Kåren. Mellanfest hod mig. La Coca. Donken. Taxi. Tokdäck.

En bra fredag med andra ord.


Tjejerna och Paasi hos mig på mellanfest.

Bra dag!

Frukost med pappa, bilpromenad med mig själv och radion, plugg i nacka, promenad runt Nyckelviken och Brasco med de där fantastiska tjejerna som gör Stockholm så saknat. Det var fyra sådana här dagar som jag hade behövt...





Jobb och plugg och sånt

Efter att ha ätit frukost med pappa på ett café tog jag bilen ut till Nacka där jag nu placerat mig med datorn på ett café i Nacka Forum för att få saker gjort. Jag har precis betat av mailen, fixat lite Kårsaker och ska nu gå vidare till plugget. Om drygt två timmar ska jag tillbaka till stan och möta upp mina tjejer och tänkte hinna med en sväng förbi mitt gamla jobb innan det också.

Detta ska bli en produktiv dag, det har jag bestämt mig för!

Stockholmslivet gör kaos med min ekonomi - hej snabbnudlar resten av månaden


Ett steg i rätt riktning

Jag skulle ju vara en ny människa när jag kom hem, så det är väl lika bra att börja nu. Jag kommer att lyssna på Dannys Amazing på repeat hela veckan, bara för att komma i rätt mood, så att säga.




För övrigt: fruktansvärt roligt att titta på när han misslyckas med att hålla minen när Loreen vann i lördags.

Soldiers bleed

6,5h resande är avklarat, 0,5h kvar. Sen är det jag och Stockholm i fyra dagar.

Planen är att komma hem som en ny människa på torsdag. Sikta högt - landa hårt, som det heter.

Jag är inte den som är den som är bitter

Man ska inte vara den som är den som går ner i fördrävet för att man missar den viktigaste kvällen på hela året, melodifestivalfinalen, till förmån för jobb. Man ska inte vara den som är den som egentligen vill neka den meningen ordet förmån för att det har en positiv klang. Man ska inte heller vara den som är den som blir oglad över att man också missar reprisen på söndagen eftersom att man sitter på ett tåg då. Den ska man absolut inte vara!

Fuck depp!

För ett par dagar sedan uppdagades det för mig att jag inte gjort något annat än pluggat, tränat och ÖSat på över två veckor. Det är inte så konstigt att jag deppar ihop. Det är dags för mig att tag mig själv i kragen. En timmas plugg till, sen föreläsning och ett möte, sen tänker jag ta helg på riktigt. Alltså lägga undan böckerna tills på söndag.

Jag inleder ledigheterna med en AW på Kåren följt av att få en trerättersmiddag lagad till mig. Nu jäklar ska deppfan dö!


Trött som en gnu

Gick upp sju och pluggade en timma innan frukost. Nu har jag precis avslutat en föreläsning och ska strax packa ihop mina saker och gå hem för lunch innan gymmet som följs av mer plugg.

Kul när det går bra för andra my ass!

Hatar när det går bra för människor bara så där, när jag själv sitter med en framtidsångest högre än trade center och måste jobba häcken av mig för att bara komma en millimeter framåt för att sen ändå snubbla tillbaka igen.

En pungspark ska de ha.

Noll pluggmotivation

Jag har gjort allt för att öka min studieeffektivitet; peppat med semlor, mutat med godis, hotat med att jag inte får umgås med skägget ikväll om jag inte blir klar, pausat med en promenad i solen, slagit mig själv, sagt åt mig själv att jag är sämst om jag inte blir klar, försökt utmana mig själv för att locka fram tävlingsmänniskan i mig. Jag har gjort ALLT, ändå har jag bara läst 70 sidor på hela dagen. Så att 130 sidor till är lästa innan klockan sju känns inte jätterealistiskt...


Har lite att läsa denna vecka...

Morgonen när den är som bäst

Upp klockan åtta för att gå en power walk till havet med morgonsolen i nacken och schlagermusik i öronen. Hem igen lagom till nio för att äta frukost och läsa tidningen.


Aha-upplevelsen

En av de nya sergeanterna uppmärksammade oss idag om att de stänger av ventilationen i byggnaden som vi har våra måndagsmöten i klockan 17. Mötet börjar alltid 18... Känslan när man förstår varför man har ont i huvudet varje måndagkväll.

Tröttkvällar när de är som bäst

Efter en helg med knappt fyra timmars sömn per natt, där vi hållit i föreläsningar och diksussionsseminarier halva dagarna och socialiserat oss, samt hållit koll på staber andra halvan av dagarna är man ganska trött när man blir avsläppt utanför sin lägenhet på söndagseftermiddagen. Så vid halv sju tockdäckade jag i soffan.

Strax efter sju vaknar jag till av att någon rör vid mig, panikslagen slår jag upp ögonen och ser ett skäggigt mansansikte en knapp decimieter från mitt. Mitt hjärta stannade för en sekund. Efter att jag lugnat ner mig och vaknat till lite stekte mansansiktet pannkakor till mig och vi tittade på en superdålig film om hajar, pratade om helgen och dracka fanta.

Utbildningshelg på Tylebäck

Vi i ÖS har varit ute på Tylebäck hela helgen och utbildat de nya staberna, tillsammans med Studenthälsan, inför nollningen i augusti. Vi har gjort samarbetsövningar, talat om grupppsykologi, svarat på frågor, utbildat dem i katastrofberedskap och tittat på när de lärt känna varandra och skapat en fantastisk grupp på ca 70 personer. Det har varit riktigt roligt och det är sjukt härliga människor som vi ska arbeta med i vår. Vi har inte ett tvivel på att detta kommer att bli den bästa nollningen hittills.




Hej våren!

Plugg imorse, föreläsning över skype på lunchen, promenad i vårvädret till östra stranden, telefon med pappa och nu, efter chilinötter och cola till lunch ska jag möta ÖS på Maxi för shopping inför planeringskvällen samt helgen. Imorgon, kvart över sju på morgonen, åker vi ut till Tylebäck för att stanna över helgen, för att utbilda de nya staberna som ska göra det jag gjorde under nollningen förra året.


"It's gonna get better, it's gonna work out. Give it a minute, it's gonna turn around. Cause it's gonna get better!"


Må-bra-dag

Klippning. Dvs. någon pysslade om mig i tre timmar.
Fikade med Evelina och Madde.
Gick på Kårens arbetsmarknadsdag med ÖS.
Höll i intervjuer för årets nollningsmaskotar tillsammans med förra årets maskotar och ÖS. Vilket betyder skratt så att man kiknar och får ont i magen.
Ska se på Twilight med fint sällskap senare.
På det har jag hunnit plugga och har nu bara femtio sidor kvar som ska vara lästa imorgon.

Sådana här dagar gör det lättare att glömma deppen, om inte annat så för en stund i alla fall.

RSS 2.0