SUPERHUMAN

Blivande litteraturvetare och på väg mot en magisterexamen i kultur, kommunikation och administration.
Chefsredaktör för kårtidningen.
Vice ordförande för överstaben 2012.
Sitter i kårstyrelsen.
Jobbar som barista.
Försöker ta körkort.(..)
Tränar sönder mina muskler.
Festar sönder min lever.


Måndag

Ibland kissar världen på mig, precis som den gör på alla andra, men precis som alla andra så är mitt kiss mer svidande än andras, typ som att få urin i ett öppet sår, inte för att jag någonsin har fått det, men jag kan tänka mig att det svider något förbannat.

Idag har världen kissat på mig.
Jag är förkyld och kan inte träna, jag hade ingen frukost hemma, jag har fortfarande inte fått min lön, jag har en dålig hårdag, jag bröt en nagel förut, jag har skrivkramp, jag har träningsvärk i ena låret... En skitmåndag.

Och ändå sitter jag och ler åt att jag vunnit mot världen. Den tror sig kunna sänka mig med sitt urinerande, men idag är jag glad ändå. Tji fick du, världfan!

För att det är ju roligt och jag har det ju bra


Söndagsångest

Det spelar ingen roll att jag har haft en superrolig helg. Att jag vaknade skrattandes igår och spenderade hela kvällen i samma stil. Att en dam på 70+ stannade mig för att fråga hur jag kunde gå i mina 14cm höga röda klackar och la till att hon önskade att hon hade likdana. Att fredagsnatten var fantastisk trots att jag blev utskälld. Att jag åt på Max igår. Att... Du förstår vad jag menar, va?! Att det inte spelar någon roll hur mycket roligheter jag haft för mig de senaste dagarna; jag vaknar ändå på söndagsmorgonen med en ångestklump i magen som heter duga.

Ska hänga på låset på stadsbiblioteket snart och sen är det jobbet hela eftermiddagen och kvällen.

God morgon...


Ska åka till Eurostop och äta på Max med Linnis nu


I might drink a litle bit more than I should tonight...

Försoningsgasque ikväll. Det är kvällen då staben ska försonas med nollorna och bli förlåtna för att vi har skrikit och straffat dem i tio dagarna långa. Men först har vi en liten överraskning; HUMstaben is back!


Jag. Har. Ingen. Lust. Att. Plugga.

Satte klockan på tolv för att klockan ett vara i skolan och plugga. Men eftersom att folk bestämde sig för att idag var en jättebra morgon att attackringa och attacksmsa gav jag upp hoppet om sömn vid halv tio. Har sedan dess varit på bilskolan, fixat med Motvinden (tidningen), pratat med diverse människor i skolan och ordnat massor inför gasquen imorgon. Jag har precis ätit och ska nu(!) ta tag i plugget. Målet är en inledning, sen får jag gå hem från skolan. Fint!


Skjut mig, jag dör ändå tröttdöden vilken sekund som helst.



Vad är väl en natt på Kåren?

Kom precis hem från Kåren. Det var toppenkul att jobba, trots att det inte var så mycket folk. Tanken var att gå upp åtta imorgon för att börja skriva på min hemtenta... Det känns lagom realistiskt just nu. Gå upp kan jag ju alltid göra, men så mycket gjort tror jag inte att jag får.

God natt.

"...kanske man ska åka kollektivt istället?"


Jag grät lite inombords när jag läste detta. Mamma skrattade.

Lillördag...

Förkyld tjej skippade träningen imorse och sov lite längre istället. Nu ligger jag efter i tidsschemat. Ska springa till högskolebiblioteket nu. Sen lunch på F2 och föreläsning hela eftermiddagen lång. Ikväll ska jag jobba i baren på Kåren, det ska bli toppenkul! Om inte förkylnigen tar över, då blir det nog inte toppenkul...

Alert tjej

Råkade beställa hem en kurslitteraturbok på engelska som jag skulle ha på svenska. Dessutom hann jag kladda i den innan jag insåg att den var på engelska så jag kan inte skicka tillbaka den. Hej då 250 studentkronor!

Plus att jag kom till jobbet en timma tidigare för att plugga, men nu gör det ju desamma. Hej då värdefull tid!

Resultat: jag får gå upp extra tidigt för att hinna träna och plugga på högskolebiblioteket innan föreläsningen. Hej då sovmorgon!


JAG

Jag tar aldrig den översta tallriken på en buffet. Jag mår som bäst när jag har lite för mycket att göra samtidigt som jag lyckas upprätta hålla något slags socialt liv. Jag äter inte kött. Jag blir sällan bakfull. Jag hatar när romantiska filmer slutar puttinuttlyckligt. Jag hatar ännu mer när romantiska filmer inte slutar puttinuttlyckligt. Jag älskar att åka tåg.

Jag blir på riktigt stressad när jag sitter hemma när jag vet att folk jag känner gör natten. Jag tror att man blir sjuk av att ta i spolknappar med bara händer. Jag HATAR strumpor. Jag är fruktansvärt klantig och går ofta in i saker, cyklar in i stolpar och slår tån i golvlister. Jag har lätt för att gråta till sorgliga filmer. Jag tycker inte om att ta i disktrasor.


Det var den helgen det

Sovmorgon. Förkyld. Ska till biblioteket och plugga hela dagen. Mat och mys hos Linnis ikväll.

Min lördag




Stannar hemma ikväll. Egentid. Mamma säger att även jag kan behöva det ibland. Har lagat sparrisfilé med recept från pappa och tittar nu på SATC med en cola light för att klyscha till det lite.
Längtar upp till Stockholm överdrivet mycket idag, familjen, vännerna och trots Tylösands oslagbara lugn i slutet av oktober så petar även storstadspulsen in sig på saknadlistan.

Run dry (X hearts X fingers) - Patrick Stump

Step one: drink
Step two: make mistakes

Step three: pretend you don't remember
Step four: drink a little more
Step five: I need to run dry


Take me away, and make it okay - I've got the moves like Jagger!

Lagom pigg dag igår... Vaknade efter elva timmars sömn och låg och halvsov till klockan halv fyra. Iväg på intervju, snabbmiddag i skolan och sen ett möte. Kom hem vid sju och somnade i soffan vid halv åtta. Flyttade mig till sängen vid nio och lyckades med nöd och näppe hålla mig vaken genom Criminal Minds. Somnade och sov ytterligare elva timmar, vaknade av alarmet nio och kunde för mitt liv inte finna orken till dagen.

Nu är jag hemkommen efter en dag med ett möte med designern som vi ska använda oss av till tidningen och sen jobb. Jag borde göra mig klar för att gå och lägga mig, mysa med film och te, men icke. Jag ska vara hos Mangan om en timme, tillsammans ska vi entra dimman och låta natten göra sitt. Så mycket för den vita veckan...

Hej sjukvärlden!

Vaknade för en stund sedan och ligger nu i sängen för att kurera mig. Vätska, vila och godiset som Kim gav mig igår för att jag skulle bli frisk. Har en intervju med ÖS i eftermiddag och ett möte med Kårstyrelsen ikväll. Annars är det bli-friskande och plugg.

Livet, film, förkylning och domedagen - onsdag

Hur kan ett liv kännas så fruktansvärt jäkla bra att man kan skratta högt i sin ensamhet åt att man komponerat smset "Pytt i pannan!" samtidigt som det känns så pissigt att man vill lägga sig ner på golvet och låta livet passera?

Har myst med Max och Kim hela kvällen.
Tittat på Transformers och snörvlat ikapp med Max som är låtsasförkyld medan jag är på-riktigt-förkyld.


Frisk tjej för två veckor


Och just det, om domedagen verkligen är kommen så tror jag att Halmstads väder kan vara ett teckn på att det faktiskt är sanning denna gång. Glöm inte vart du läste det först när vi alla ligger döda på fredag.

Nära-döden-upplevelse-dag

Var nära på att dö tröttdöden när jag gick till körskolan halv åtta imorse. (Nej, jag tänker aldrig ta det där jäkla körkortet!)
Var nära på att blåsa bort till blåsdöden på väg till skolan.
Var nära på att dö informationsdöden när vår föreläsare köttade en föreläsning i två timmar non-stop idag.
Var nära på att dö övertröttdöden när jag och Linnis stissade på F2.
Var nära på att dö illamåendedöden när jag och Linnis åt kladdkaka på Skånskan.
Var nära på att regna bort till regndöden på vägen hem från stan.
Var nära på att krossas hav hagel och dö hageldöden när jag gick från bussen förut.
Dör nästan kissnödigdöden just i detta nu.

Killing me softly


God morgon

Efter PW:en med Linnis och kvällsfikan med Martina kom Kim hit. Vi satt i varsin ända av soffan och spelade wordfeud till klockan halv ett på natten. Hur umgås du med dina vänner?

Nu ska jag iväg och träna med min PT, sen blir det plugg resten av dagen.

Booooom!

När träningen ger resultat: plus fyra kilo på fyra veckor. In your face, de-som-sa-att-jag-inte-kunde!

Att börja veckan i förvirring

Jäklar vad stora bilderna blir när man bloggar från telefonen...

Somnade vid halv tre inatt, klockan ringde tio i sju imorse.
Körskola, gym och sen hem för dusch, lunch och plugg i lugn och ro. Trodde jag... Halv tio, precis när jag kommit hem från gymmet, får jag ett sms om att vi börjar tio istället för ett. Där sabbades hela dagens planering. Panikdusch och sen löptur till skolan med en proteinshake i handen.

Nu är jag hemma för lunch och andhämtning. Tänkte ta resten av dagen i lugnets tecken. Promenix med Linnis och sen fika med Martina ikväll. Och lite plugg däremellan. Såklart!

Insomnia is a bitch!


Söndagsångest

Pluggsöndagskvällar tar alltid fram den där ångesten inom mig. Det är det där med att sitta och tänka tillbaka på en helg som varit väldigt rolig och fylld av andra människor och inse att man faktiskt är ensam för första gången på flera dagar. Det är vad som tar fram ångesten; när verkligheten kommer ikapp.


Tjockisbok


And we try - and we live

En sådan där helg som varit bra. Fantastiskt bra, bortsett från lite saker, men så är det väl alltid?!

Fredag:
tjejmiddag hos Madde, förfest hos Mange och sen dansade vi ut natten på Mårtenssons.
Lördag: en långutläggning om brustabletter för Karro i telefon klockan elva på morgonen i ett tillstånd som tillhör natten, SATC och pommes i soffan, mys och eftermiddagssömn hos Simon, tacos och skräckis hos Filip.
Söndag: sova ut, pw, plugg och nu ska jag bort till arenan och kolla på en innebandymatch (sanning, hör och häpna). Kvällen kommer att bestå av plugg och tvätt.

Superfredag!!


Världens mest klyschiga egentid


Tre saker världen aldrig kommer att få se mig göra

Nummer ett: Slakta en labradorvalp
Okej, på liv och död. Antingen dör Persbrandt eller så slaktar du denna lilla sak. Då kanske... Fast å andra sidan: dör han så kan ju ingen annan få honom...

Nummer två: Dricka en liter klorin.

Nummer tre: gå till affären med en nylonstrumpa på huvudet, köpa femtio burkar whiskas kattmat och betala med enkronor.

Imorgon är det fredag!!

Jag var inte på Kåren igår. Jag drack ingen rusdryck igår. Jag åt middag på lilla torg och gick på bio med Kim och Simon igår. Crazy Stupid Love, det var de som valde. Den var rolig, men kanske inte 90-kronor-när-man-är-student-rolig.

Jag var inte och tränade imorse. Jag lyfte inte vikter och tröttade ut benen imorse. Jag sitter med plugg upp till öronen istället och tänker ta igen träningen ikväll. Klockan ett är det föreläsning och klockan fem ska jag och Mangan hålla i ett HUMmöte för våra ettor.

Pigga ögon och räkor

Fattar inte varför de mörka ringarna inte försvinner; jag sov ju ut idag!

Gav mig själv sovmorgon
och kravlade inte ur sängen förrän för 20 minuter sedan. Nu sitter jag i soffan med träningskläder och äter räkmacka till frukost. Snart gymmet och sen tänkte jag sätta mig på jobbet och plugga hela eftermiddagen.

Har cirka femtio saker att ta tag i idag också, men ikväll tänkte jag ta lite ledig och gå på bio med Kimp och Simp. Man ska ha kul också!

Avsaknaden av tjejkompisar

Klockan fyra en söndagsmorgon på bron över Nissan.

Kompis:
Vart är XX?
Jag: Vem är XX?
Kompis: Min tjej... Hon gillar inte dig.

Att stilla sin egen nyttighetsångest

Avslutade gårdagen med middag från Fetegretas tillsammans med Kim och Max. Och sen tårta, TV-spel och TVmys med Kim, Simon och Filip. Igår fick man äta Fetegretas och tårta faktiskt, trots att det bara var måndag.

Imorse tränade jag med min PT och känner mig lagom töntig när jag säger att endorfinerna förökade sig som kaniner efteråt. Nu är det plugg och sen jobb. Fint.

På språng

Hemma en kortis för att lämna skolböckerna, hämta ett anteckningsblock och andas i 40 minuter. Ska snart springa till körskolan och efter det är det möte med potentiella skribenter för kårtidningen som jag och Kim håller på att starta upp.

Har jag sagt det? Att jag och världens bästa Kim håller på att starta upp kårtidningen. Vi har fått ett ja från Kåren och nu ska vi sätta ihop redaktionen. Hur ballt är inte det; chefredaktör?!!

Hej ny vecka!

God morgon världen. Nu gör vi gymmet och sen tar vi oss an veckans mest uppbokade dag. Kör på den!




Den söndagen...

Jag vill le, men jag kan inte. Efter knappt fyra timmars sömn och jobb hela dagen så är jag för trött. Nu ska jag attackplugga i en timme, sen förbereda mötet imorgon tillsammans med Kim och sen gå till Max och göra kväll.

Och just det; det är lite ensamt just nu...

1:05


Hej helg!

Gick hem efter idol igår, somnade innan tolv och sov halvbra till halv elva. Gav mig själv en timma i sängen med täcket över huvudet och wordfeud på telefonen.

Nu har jag förmiddagspromenerat, hämtat ut världens tjockaste kurslitteraturbok och ätit en lagom äcklig äggmacka; redo för lördagen. En snabb tur in till stan, plugg och middag står på schemat innan det är dags att göra kväll.


Hur gör du?

Sådana där utekvällar som man bara ler åt efteråt, du vet när man har haft så fruktansvärt roligt att man vaknar med ett sådant där underbart välbehag trots att huvudet vill sprängas, det är de kvällarna som gör mig på nytt kär i livet. Det är de kvällarna som får mig att fortsätta ånga igenom livets mindre roliga stunder, för att de kvällarna lovar mig att det är värt att ha ont ibland.

Det är jättelöjligt att en kväll på krogen kan göra något sådant. Det är jättelöjligt att jag erkänner att det är festen som får mig att må bättre. Men å andra sidan har vi väl alla något som får oss att inte ge upp när det är svårt, å andra sidan så har vi väl alla något som får oss att resa oss upp trots att livet precis slagit oss i ansiktet med knuten näve?

Jag har oftast väldigt roligt när jag är ute och gör natten med mina vänner, men det är de där kvällarna som har något av det där lilla extra som tänder eld på kärleken till livet igen.

Jag hade en sådan där natt i onsdags.

Att tänka förebyggande?

När man har ut hela burken med tops i tvättkorgen klockan fem en torsdagmorgon och väljer att inte plocka upp dem eftersom samma sak säkert kommer att hända på söndag morgon vid samma tid...

Med tunga ögonlock

Två gigantiska blåmärken på högra låret. En krossad, blå svanskota. Ett rivsår och ett blåmärke på vänstra armen.

Jag hade så fruktansvärt roligt igår, jag var på så frukansvärt bra humör igår.
Och det höll i sig ända tills jag gick till jobbet klockan tre idag. Innan det hann jag med lunch och häng med Linnis. Nu har jag precis kommit hem från jobbpass avslutat med personalmöte och gör mig redo för att inta sängen.

Imorgon ska jag ta det lugnt! Körlektion, gym, jobb och idolkväll. Mys ska det va'.

Superonsdag!

So let's find a bar so dark we forget who we are,
where all the scars of the never and maybes die!
Take me out tonight!

What's the time?
Well it's gotta be close to midnight
My body's talking to me
It says, "Time for danger"

 

 


Paper planes

Vaknade av alarmet halv nio och kunde inte för mitt liv förstå vad klockan var, trots att jag tittade på telefonen säkert tio gånger. Efter de gångerna gav jag upp, la mig ner igen och försökte komma på vilken dag det var... Älskar förvirrade mornar!

Förut: gym.
Nu: lunch.
Strax: föreläsning.
Sen: promenad med Linnis.
Efter: middag.
Senare: förfest.
Sist: dimman.

Värt telefonsamtal i eftermiddags

Jag: Du ringde mig i förmiddags...
Chefen: Ja.
Jag: Och du ringde för att?
Chefen: Jag vet inte.
Jag: Okej?
Chefen: Nej, jag kan inte komma på en enda anledning till varför jag ringde dig.
Jag: Okej, då ses vi på torsdag då.
Chefen: Nej, jag har ingen aning... Vad gör du då?
Jag: Äh, jag pluggar.
Chefen: Jaha, ja. Då ska inte jag störa mer. Vi ses på torsdag! Hej.
Jag: Hej...

Det där med egentid

Meningen var att detta skulle vara min egendag. Jag skulle gå till bilskolan på morgonen, sen gymmet och skolbiblioteket, sen skulle jag gå hem och vara för mig själv hela dagen. Plugga, städa, tvätta, tv-spela och bara vara med mig själv. Inga andra, ingen telefon, ingenting. Det var tanken.

Jag kom hem från skolan för en kort stund sedan, efter två möten på Kåren och jakt i högskolebiblioteksdjungeln, och har nu precis satt igång de första maskinerna i tvättstugan, allt med telefonen mot örat. Nu är det jag och dammsugaren, sen är det jag, stressen och kurslitteraturen. Myys!!

Tjena Snäckan, vart har du varit hela mitt liv?


Otur


Photoboothminnen



Jag kommer ihåg den dagen som jag tog denna bilden; in i minsta detalj kommer jag ihåg den dagen som jag tog den här bilden. Jag var så fantastiskt lycklig den här dagen, så lycklig att jag nästan sprack.

Jag kommer också ihåg hur fruktansvärt hungrig jag var den stunden som jag tog denna bild. Så fort jag hade fått till den attackåt jag en kanelbulle som att det var den sista på jorden.

Nu ska jag sova. God natt.

Jag hittade detta blogginlägg och började direkt tänka tillbaka på våren och sommaren som var...



När vi åkte ut på bilpromenad mitt i natten bara för att vi kunde.
När jag och Filip, bakfulla som satan, brottades i gräset.
Alla de gånger som mina skägg ringde mitt i natten och sa att jag skulle kasta ner nyckeln för att vi skulle umgås, trots att jag nästan sov.
När Simon drog Mabökskämtet första gången.
Dagarna ute på Tylösands strand.
Alla dagar, kvällar, nätter, mornar, dygn som spenderades i solen på Bolmens i våras.

Grillkvällarna.
Nätterna på cafeet.
Alla gånger vi åkte för att kolla på ufot och äta glass på Riccardos.
Mina och Kims äventyr.
När jag och Filip såg killen gå in i väggen.

När vi hängde på äventyrslandet efter stängning och hade vattenkrig.
När jag och Max tittade på stjärnorna ute på Tylösand.

Och jag kan fortsätta i evigheter, men allt är internt så du roas säkert inte av det ändå. Det jag egentligen ville få fram är att jag känner mig otroligt lyckligt lottad tillsammans med dessa människor.

God natt världen

Spiknykter och trött som satan. Det blev ingen tjejkväll, det blev jobb tills nu istället. Och nu spelar radion Backstreet Boys och med detta lämnar jag den vakna världen.


PS

Drabbbades av akut hemlängtan när jag pratade med min lillebror i telefon imorse...

Ensam i skolan med min dator och en sallad från Maxi - hej lördag!

Jag och Max lämnade min lägenhet för en kort stund sedan, han för att åka till Skåneland och jag för att gå till skolan och plugga (på en lördag...). Kvar i min bäddsoffa ligger tre asaslitna killar och tittar på dagsserier.

Jag lärde mig av igår att man inte ska hypa en klubbkväll i över två veckor, det är dömt att misslyckas. Vi kom dit, jag insåg att jag var äldst på stället, sen gick jag ut på gatan och hängde med kompisar mellan klubbarna istället. Så hade jag en bra fredag ändå.

Ikväll ska jag på tjejkväll...

RSS 2.0